Mitä contouring-hiusväri tekee kasvoille?
Kauneus
Mitä contouring-hiusväri tekee kasvoille?
Hiusten contouring-värjäys lupaa muokata kasvonpiirteitä. Kokeilimme, toimiiko se.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 24.2.2017
Kauneus ja Terveys

Contouring on tuttu termi meikistä. Nyt samaa tekniikkaa sovelletaan hiusten värjäyksessä, jossa kasvojen ympäriltä värjätään tummia ja vaaleita osioita raidoittamalla tai vapaalla kädellä.

Hiusten contouringin tarkoitus on tasapainottaa kasvojen mittasuhteita. Contouring perustuu valojen ja varjojen kontrastiin: vaaleita värejä eli valoa tuodaan niihin kohtiin, joita halutaan korostaa ja tummempia värejä eli varjoja niihin piirteisiin, joita halutaan häivyttää.

Tekniikka pohjautuu värioppiin, jonka mukaan vaaleat ja lämpimät sävyt leventävät, kun taas tummat ja kylmät sävyt pienentävät. Esimerkiksi pitkulaiset ja ovaalimaiset kasvot näyttävät leveämmiltä, kun kasvojen molemmin puolin värjätään vaaleammat suortuvat.

Hiuscontouring alkaa konsultaatiosta

Minulle tehdään ensin perusteellinen konsultaatio, joka on tärkeä osa koko hiustenvärjäysprosessia. Siinä käydään läpi, kuinka usein värjään ja pesen hiuksiani, sekä miten paljon aikaa käytän hiusten laittoon ja millaisia tuotteita käytän. Näin kampaaja pystyy suosittelemaan minulle parhaiten sopivia vaihtoehtoja.

Laitan hiuksiani päivittäin, mutta en halua liian radikaalia muutosta malliin tai väriin. Haluan pysyä vaaleana ja olenkin tottunut käyttämään paljon sävyttäviä tuotteita kylmän vaalean sävyn ylläpitämiseksi.

Contouringin tavoitteena ihanteellinen kasvojen muoto

Kasvojen muotoa tarkastellaan siten, että kaikki hiukset siirretään pois kasvoilta, jotta kasvojen ja leuan linjat nähdään paremmin. Naisilla ihanteellisena pidetään ovaalia muotoa ja miehillä suorakulmaista.

Wella-kouluttaja Johanna Muru kertoo, että ihanteelliset, täydelliset kasvot ovat 18 cm pitkät. Kasvot voidaan jakaa kolmeen osaan: otsasta kulmakarvoihin, kulmakarvoista nenään ja nenästä leukaan. Ihanteellisissa kasvoissa nämä kolme osaa ovat keskenään yhtä suuria, eli 6 cm pitkiä.

Leveyttä voi mitata siten, että silmien tasolle kuvittelee kolme silmää lisää: yksi silmien väliin, ja yhdet molemmille sivuille.

Kasvoni ovat melko sopusuhtaiset, mutta hieman pisaran muotoiset. Ohimoilta kasvot ovat kapeimmillaan ja poskien kohdalta leveimmillään. Leukani on kuitenkin hieman kulmikas.

Otsan kapeutta voidaan korostaa ja saada se näyttämään leveämmältä vaaleammilla osioilla. Kasvojen molemmin puolin sijoitetuilla hieman tummemmilla sävyillä saadaan aikaan varjot, jotka saavat kasvot näyttämään kapeammilta ja samalla leuka korostuu.

Contouringvärin valinta on tärkeää

Kasvojen muodon selvittyä hiusvärin valinnassa otetaan huomioon myös silmien väri ja ihon sävy. Ihoni sävy on kylmä ja silmäni ovat kylmän siniset. Kouluttaja suosittelee minulle hiusväriksi lämmintä, punaiseen tai kupariin taittavaa sävyä, sillä se korostaisi parhaiten silmien sinisyyttä ja ihon sävyä. Vastaavasti, jos iho on sävyltään lämmin ja silmät ovat lämpimän vihreät tai ruskeat, paras hiusväri korostamaan niitä olisi kylmä sävy.

Toiveeni on pysytellä viileässä ja kylmän vaaleassa hiusvärissä, vaikka lämmin sävy toisi näyttävämmän lopputuloksen. Kylmä sävy hiuksissa tuo kuitenkin tasapainoa ja harmoniaa, mikä on tavoitteena.

Ohimoilleni värjätään muutama tummempi osio raidoittamalla. Muut hiukseni värjätään kauttaaltaan 3 eri värillä sekoitellen hieman tummuusasteita ja vivahteita, jotta lopputuloksesta tulee luonnollinen ja elävä. Lämpimän ja kylmän vivahteita sekoitettiin myös keskenään.

Leikkaus ja muotoilu viimeistelevät tyylin

Hiusten leikkaus ja muotoilu ovat myös olennainen osa contouring-värjäystä.

Esimerkiksi hiusten leikkauksessa linjoilla on merkitystä. Hiukseni leikataan viistosti siten, että takaa hiukset ovat lyhyemmät ja pitenevät eteenpäin. Näin kasvot näyttävät pidemmiltä ja kapeammilta, sillä viistot linjat pidentävät. Samalla huonokuntoiset latvat saavat lähteä.

Muotoilua ei saa unohtaa, sillä jakauksen paikalla ja kampauksella saa paljon aikaan. Jakaukseni vedetään melko sivuun, koska sivujakaus saa kasvot näyttämään pidemmiltä ja samalla se pehmentää kasvoja. Keskijakaus taas saisi kasvot näyttämään lyhyemmiltä. Kasvojani kehystävät hiusosiot kiharretaan, mutta muut hiukset jäivät suoraksi. Kiharaosiot otsalla tuovat kaivattua muhkeutta ja leveyttä otsalle.

Muutokset eivät ole suuria lähtötilanteeseen verrattuna, mutta se ei tässä tapauksessa ollut tarkoituskaan. Pienilläkin asioilla saa paljon aikaan ja kasvojen yleisilme muuttuu.

Kenelle contouring-hiusväri sopii?

Contouring-tekniikka sopii hyvin kaikenvärisille ja –pituisille hiuksille. Contouring-värjäys suunnitellaan ja toteutetaan aina sinun toiveidesi mukaisesti, halusit sitten luonnollista tai räväkkää lopputulosta.

Contouring-tekniikkaa voidaan soveltaa kaikille kasvojen muodoille sopivaksi, sillä siinä otetaan aina ensin huomioon kasvojesi mittasuhteet, jonka jälkeen katsotaan mitä kohtia sinun kasvoissasi halutaan korostaa ja mitä häivyttää.

Missä contouring-hiusvärin saa?

Monet suuret hiusbrändit, kuten Wella, L’Oréal ja Schwarzkopf käyttävät contouring-tekniikkaa hiusten värjäyksessä. Jos olet kiinnostunut tästä tekniikasta, kysy rohkeasti kampaajaltasi lisätietoja.

Hinnastot vaihtelevat paljon riippuen paikkakunnasta ja kampaamosta. Yleensä hinta määräytyy hiusten pituuden, sekä värjäykseen käytettävien aineiden ja käytetyn ajan mukaan. 

Lue myös:

Kommentoi +