Mistä löydät omantyylisiä vaatteita, Sofia Ruutu?
Tyyli
Mistä löydät omantyylisiä vaatteita, Sofia Ruutu?
Somevaikuttaja ja malli Sofia Ruutu fanittaa pariisilaisnaisia ja viimeistelee kirjaa naiseudesta.
Teksti

Kuvat

24.9.2021
 |
Trendi

Anna vinkki vaatekaapin järjestykseen!

Vaatehuoneeni on usein sotkuinen, sillä se toimii samalla työhuoneena, jonne heitän kuvauslainassa olevat vaatteet. Jatkuva tavaran karsiminen on kuitenkin vahvuuteni. Karsin lähes viikoittain, aina kun laitan puhtaat vaatteet kaappiin. Jos törmään vaatteeseen, jota en tule käyttämään todella paljon, laitan sen kierrätyskassiin. Kierrätän vaatteitani secondhand-palvelujen kautta, annan ystävilleni ja vien hyväntekeväisyyteen useamman kerran vuodessa.

Ketä ihailet?

Pariisilaisia naisia. Suomessa nuoret satsaavat ulkonäköönsä, mutta Pariisissa inspiroivimmat tyylit bongaa 50-vuotiailta naisilta. Heistä huokuu itsevarmuus. Viime reissulta mieleeni jäi nainen, jolla oli skarppi polkka, punaiset huulet ja hapsuhame. Hän kipitti portaita alas aikaisin aamulla ja hyppäsi Vespan kyytiin. Hän oli upea!

Mitä odotat tältä syksyltä?

Viimeistelemme Anna Horpun kanssa kirjaa naiseudesta. Siinä pohdin teemoja äitiydestä ja parisuhteesta uraan, ystävyyteen ja seksualisuuteen.

Ketä stalkkaat somessa?

Uskon myönteiseen energiaan ja seuraan vain tilejä, jotka tuovat hyvää mieltä. Karsin pari vuotta sitten Instagramista kaikki tilit, jotka aiheuttivat kateutta, kuten Victoria’s Secret -mallit. Lempitilini ovat@josefinehj, jolla on tunnistettava estetiikka, ja todella cool @styleheroine.

Mitä moni ei tiedä sinusta?

Minulla on vaatekriisi joka päivä. Lähden yleensä kotoa vähän liian myöhään, koska sovitan läpi monta asua. Haluan, että minulla on skarppi olo ja asuni vaikuttavat siihen merkittävästi. Jos asu ei toimi, fiilis on huono.

Mikä on paras saamasi vinkki viisaalta naiselta?

Kysyin puoli vuotta sitten seuraajieni lempisitaatteja. Yksi sanoi: Protect your peace. Se pomppaa mieleeni päivittäin. En ole osannut suojella itseäni tarpeeksi, nyt opettelen.

Minkä vinkin antaisit somevaikuttajaksi haluavalle?

Korostan omien rajojen tunnistamista ja vetämistä. Mieti kaksi kertaaa, mihin lähdet mukaan. Keskity etenkin siihen, miltä itsestäsi tuntuu. Aina ei ole järkevää antaa sitä, mitä muut haluavat. Minulla on aina ollut korkea työmoraali enkä ole halunnut aiheuttaa muille pettymystä. Iän myötä olen oppinut, ettei aina tarvitse miellyttää muita. Yritän opettaa sitä myös lapsilleni.

Millaisissa tilanteissa menetät hermosi lasten kanssa?

Koronan vuoksi roolimme vaihtuivat kotona. Ennen mieheni matkusti paljon, mutta nyt minä olen ollut kiinni töissä. Vuosi on ollut töissä kiireinen, ja se aiheuttaa ristiriitaisen fiiliksen. Haluaisin tehdä uraa, mutta olla myös pullantuoksuinen äiti. Hermoni kiristyvät, kun tunnen riittämättömyyttä ja silloin, kun olen stressaantunut.

Mistä meikkitrendistä olet juuri nyt innostunut?

Värikkäästä silmämeikistä, kiiltävistä huulista ja hehkuvasta ihosta. Olen todella fiiliksissä RMS Beautyn Radiance Base -pohjustusvoiteesta, jossa on todella paljon hehkua.

Mistä löydät omantyylisiä vaatteita?

Tyylini on todella simppeli. En käytä kuvioita ja väripalettini on hillitty: mustaa, valkoista, harmaata ja beigeä. Yksinkertaiseen asuun yhdistän jotain naisellista: kultakoruja, huulipunaa tai korkeat korot. Olen materiaalisnobi enemmän kuin merkkiuskollinen. Rakastan silkkiä ja kašmiria.

Kenelle soitat, kun kaipaat neuvoja?

Miehelleni. Soittelemme kymmenen kertaa päivässä. Haluan avautua, mutta harvemmin kaipaan neuvoja. Haluan itse havaita ratkaisut. Mieheni sanoo aina asiat suoraan ja joskus myös jotain sellaista, mitä en halua kuulla.

Vinkkisi hyväkuntoisten, pitkien hiusten saamiseen?

Menetin ison osan hiuksistani imetyksen jälkeen. Hiuspohjan analyysissa opin, että on typerää pyrkiä pesemään hiuksia harvoin. Säännöllinen pesu ja muotoilutuotteiden välttely pitävät päänahan kunnossa. Hyvä sääntö on, että sampoo on päänahkaa varten ja hoitoaine hiuksia varten.

Mitä aiot tehdä heti, kun koronarajoitukset poistuvat?

Pitää isoja juhlia. Kaipaan uusia kokemuksia, kohtaamisia ja kosketusta. Meillä on yleensä avoimet ovet ja kutsumme koulun pihalta perheitä syömään. Olisi ihana saada ihmisiä kylään.

Juttu on julkaistu aiemmin Trendissä.

Kommentoi +