Tarjan tyyli on nuorekas ja persoonallinen: "Vaatteilla voi joko korostaa tai häivyttää itseään, itse olen halunnut korostaa"
Ihmiset
Tarjan tyyli on nuorekas ja persoonallinen: "Vaatteilla voi joko korostaa tai häivyttää itseään, itse olen halunnut korostaa"
Henkilöstöhallinnossa työskentelevä Tarja Pelkonen hankkii Ibizalta vaatteita, joissa erottuu massasta. Tärkeintä on silti, että niissä voi tanssia! Minun tyylini -jutussa tapaamme kiinnostavia pukeutujia.
Teksti

Kuvat

5.6.2020
 |
Kauneus ja Terveys

Tarja Pelkonen, 55, HR Partner, asuu Lauttasaaressa Helsingissä. Perheeseen kuuluvat miesystävä Arto ja tytär Matilde, 29.

"Matkustin Ibizalle ensi kertaa parikymppisenä vuonna 1987. Rakastan tanssia, ja Ibizalla oli hyviä ulkoilmadiskoja. Ihastuin siellä myös persoonallisiin vaatteisiin. Ne olivat jotain, mitä silloisesta kotikaupungistani Tampereelta ei saanut.

Ibiza jätti lähtemättömän jäljen. Vaikka käynneissä oli välillä kymmenen vuoden tauko, matkustan sinne taas joka kesä. Ostan valtaosan vaatteistani Ibizan vanhankaupungin kivijalkaliikkeistä kahden viikon loman aikana.

Tyylini on aika nuorekas, persoonallinen ja muodikaskin. Olen aina halunnut erottua vaatteillani massasta. Teini-iässä minulla oli punk-vaihe, mutta lopulta minusta tuli tällainen diskohile.

Nahkalaukku on 50-vuotislahja työnantajalta, aurinkolasit mieheltä. Nahkatakki Tenax. Mekko Nü. Tennarit Cafènoir. Laukku Tory Burch. Aurinkolasit Oscuro Brand by Clandestino.

Pukeutumiseni ei ole juuri muuttunut vuosien varrella, mutta enää en sentään käyttäisi napapaitaa. En kuitenkaan ajattele, että minun pitäisi valita tietynlaisia asuja vain siksi, että olen tämän ikäinen.

Olen ollut aina suunnilleen samankokoinen, joten käytössäni on yhä paljon vaatteita vuosikymmenten takaa. Välillä yllätynkin iloisesti, kun kaivelen kaappejani.

Toimistotyö ei juuri rajoita pukeutumistani. Sen verran kuitenkin, etten enää toiste pue töihin lyhyttä, vartalonmyötäistä nahkahametta. Siinä on nimittäin mahdoton istua satulatuolissa.

Työvaatteissa arvostankin mukavuutta: mikään ei saa puristaa tai ahdistaa.

Tarja kulkee usein työmatkansa polkupyörällä. 1990-luvun nahkahame on alun perin Tarjan äidin. Paitapusero And Less. Neule Custo Bacelona. Hame Halonen. Tennarit Cult. Nahkareppu Adax.

Arvostan laatua, mutten maksaisi paitapuserosta yli satasta. Päällys- tai laskettelutakkiin voin kuitenkin sijoittaa yli tonnin. Käytän Bognerin lasketteluasuja. Ne ovat kalliita mutta kestävät vuosikausia –  ja erottuvat massasta.

En haaveile merkkilaukuista, mutta saatan miettiä, milloin voin ostaa uuden Bognerin takin. Kulutan vaatteisiin noin 5 000 euroa vuodessa.

Harrastan tanssimista klubeilla. Silloin päällä pitää olla asu, jossa mikään ei häiritse.

En koskaan käytä tanssiessa käsilaukkua, vaan laitan rahat pieneen pussukkaan, jonka sullon kalsareihini. Kenkien pitää olla hyvät jalassa ja mieluusti korokepohjaiset.

Nämä ovat Tarjan ”viihdevaatteet”, joissa hän käy tanssimassa klubeilla. Mateky-korsetti, Valkoinen Elefantti. Nahkasortsit, Modström.

Tykkään sovittaa vaatteet, jotka ostan. En siis shoppaile netissä yhtä poikkeusta lukuunottamatta. Alusvaatteet olen tilannut Victoria’s Secretiltä jo 20 vuotta.

Ajattelen, että pukeutumisella voi joko korostaa tai häivyttää itseään. Itse olen valinnut ensimmäisen vaihtoehdon.

Tyylisyntejä minulla ei ole, mutta käytän kyllä usein Reino-tohveleita. Menen niissä myös ostarille ja kuntosalille.

Suosikit saarilla

Lempikauppojani Ibizalla ovat vaatteita ja asusteita myyvä Oscuro Brand by Clandestino ja kenkäliike Lá. Kauppiaat ovat jo tuttujani, joten usein shoppaillessa vierähtää aikaa. Heidän kanssaan pitää kilistää kuohuvalla.

Suosikkimerkkeihini kuuluu Custo Barcelona, jolla on laadukkaita, näyttäviä vaatteita.

Suomessa shoppailen lähinnä ystävieni vaateliikkeissä ja maahantuojien ystävämyynneissä, joita järjestetään paljon kotikaupunginosassani Lauttasaaressa.

Nikkelitön korvislöytö

Käytin vuosia vain titaanisia korvarenkaita, koska minulla on nikkeliallergia. Muutama vuosi sitten sain tietää, että House of Elliottin korvakorujen koukut sopivat nikkeliallergisellekin.

Käytän koruja sekä arjessa että juhlassa, mutta yhteen paikkaan en niitä pue. Tanssiessa korut heiluvat häiritsevästi.”

Seeprakivirannekoru on teetetty käsityönä. UNOde50:n sormus ja Oscuro Brand by Clandestinon kaulakoru ovat Ibizalta, korurasia Thaimaasta.

Kauneus ja Terveys -lehden numeroon 6/20 oli eksynyt virhe. Tarjan miesystävän oikea nimi on Arto ja tyttären Matilde.

Kommentoi +