Mimosa Willamo: ”Nyyti tuo iloa ja lohtua – vaikka se mekastaa öisin”
Ihmiset
Mimosa Willamo: ”Nyyti tuo iloa ja lohtua – vaikka se mekastaa öisin”
Näyttelijä Mimosa Willamolla on kämppäkaverina hulvaton Nyyti-kissa, joka mekastaa öisin. ”Silti se on hurjan hauska tyyppi.”
Teksti

Kuvat

5.11.2021
 |
Eeva

Kjell Westön Rikinkeltainen taivas -kirjaan perustuvaa elokuvaa tähdittävä näyttelijä Mimosa Willamo omistaa kovaäänisen Nyyti-maatiaiskissan.

Mimosa Willamo ja Nyyti ovat tiimi

”Maatiaiskissani on saanut nimensä Tove ­Janssonin Kuka lohduttaisi ­Nyytiä? -kuvakirjasta, vaikka minun Nyytini on täysin erilainen persoona kuin kirjan pieni ja ujo Nyyti. Tämä kaveri on iso ja kovaääninen.

”Pentuna Nyytillä oli todella isot korvat ja se näytti mielestäni pieneltä lepakolta”, näyttelijä Mimosa Willamo kertoo.

Luonteeltaan Nyyti on vilkas, sosiaalinen ja utelias sekä hyvin sopeutuvainen. Talvisin se viihtyy vallan hyvin sisäkissana kaupunkiyksiössäni, ja kesäisin mökillä ollessamme se ulkoilee mielellään.

Kissojen omanarvontunto ja mystiikka ovat aina kiehtoneet minua. Kunnioitus pitää olla molemminpuolista. Kissat ovat persoonallisuuksia.

Vaikka minulla on epäsäännöllinen työ, pystyin ottamaan kissan, koska myös vanhempani ovat kissarakkaita. He huolehtivat Nyytistä, kun minulla on töitä ja kuvausmatkoja.

Yöllinen mekastaja ja sylikissa

Nyyti on tuonut elämääni sekä iloa että rettelöintiä. Välillä on ­raivostuttavaa, kun kissa kiipeää joka paikkaan ja pudottelee alas kaiken tielleen tulevan. Kotonani ei voi olla lainkaan kukkia tai huonekasveja, koska Nyyti katkoo ne heti.

Mimosa Willamon Nyyti-kissa viihtyy emäntänsä sylissä.

Joskus tämä kuusikiloinen mörssäri juoksee ympäri kämppää ja mekastaa öisin. Silti se on hurjan hauska tyyppi, vähän kuin hassu kämppäkaveri.

Nyyti viihtyy sylissä, ja sen kanssa on kiva nukkua päikkäreitä. Se sekä kuorsaa että kehrää kovaäänisesti.

Nyyti on opettanut minulle rauhoittumista. Se on tuonut arkeeni tasapainoa ja lohtuakin.

Nyytillä on elämässään paljon ihmisiä, jotka tykkäävät siitä, kuten puolisoni ja koko perheeni. Silti tuntuu siistiltä, että sylini on sen ensimmäinen valinta.

Työni menevät sykleissä. Aina, kun jokin iso projekti loppuu, se tuntuu vähän haikealta. Erityisesti silloin on hienoa jakaa elämä ja koti kivan kissakaverin kanssa ja palautua rauhassa. Olemme Nyytin kanssa tiimi.”

Nyyti on suunnilleen nelivuotias maatiaiskissa.

Artikkeli on julkaistu Eevassa 5/2021.

Kommentoi +