Mikä avuksi, kun hiukset ohenevat ja päänahka paistaa?
Kauneus
Mikä avuksi, kun hiukset ohenevat ja päänahka paistaa?
Moni nainen kärsii hiusten harvenemisesta jo nelikymppisenä. Näillä vinkeillä saat ohenevan tukan näyttämään paksummalta.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 3.4.2017
Kauneus ja Terveys

1. Leikkaa

Jos hiukset harvenevat näkyvästi, kannattaa luopua kasvattamisesta ja leikkauttaa tukka polkaksi tai sitä lyhyemmäksi.

Porrastettu leikkaus saa ohuet hiukset näyttämään paksummilta kuin tasapitkä malli.

Ohimoilta harvenevien hiusten pelastus on otsatukka. Se saa ohuet hiukset näyttämään runsaammilta. Jos hiuksia ei ole tarpeeksi suoraan otsatukkaan, leikkauta lyhyt ja vino. Kysy kampaajaltasi, mikä malli sopii juuri sinun kasvojesi muotoon.

2. Värjää

Hiusväri turvottaa hiusta ja kohottaa sen irti hiuspohjasta. Tämä saa ohuet hiukset näyttämään paksummilta.

Kun tyvi on muuta tukkaa tummempi ja latvoissa ja etuosassa on tyveä vaaleampia raitoja, hiusväri näyttää kolmiulotteisemmalta. Tämä luo illuusion tuuheammista hiuksista.

Valitse hiusväri, joka on asteen tai pari omaa hiusväriäsi tummempi tai vaaleampi. Jos hiusväri eroaa paljon luonnollisesta sävystäsi, hiuspohja kuultaa selkeästi sen läpi. Hentoa tukkaa ei myöskään kannata polttaa rikki rankalla vaalennuksella.

Kasviväri on hyvä valinta ohuthiuksiselle. Henna hoitaa hiusta ja kertyy sen pintaan eli paksuntaa sitä. Valitettavasti vain harvat kampaajat käyttävät kasvivärejä, ja kotivärjäyksen lopputuloksesta taas ei ole takeita. 

Muista, että hennaväristä pääsee eroon vain kasvattamalla. Varmista aina, että kampaajasi käyttämä henna on puhdasta kasviväriä, eikä sekoitus luonnollisia ja synteettisiä värejä. Näin vältät synteettisen hennan myrkyt.

Jos kaipaat tuuheutta, muttet väriä, kokeile väritöntä neutraalihennaa eli cassiaa. Se muodostaa hennan tavoin kuoren hiuksen ympärille, muttei värjää sitä.

Värillisestä tyvisuihkeestakin voi olla apua, kun haluat piilottaa hiusten läpi paistavan hiuspohjan. Tyvikasvun peittämiseen tarkoitettu suihke tarttuu hiusten ohella myös hiuspohjaan ja värjää sen seuraavaan pesuun saakka.

3. Huijaa kampauksella

Sivujakaus on keskijakausta armollisempi. Kun ohuet hiukset on koottu toiselle sivulle, kokonaisuus näyttää tuuheammalta.

Jos hiusrajasi pakenee, pyydä kampaajaa leikkaamaan hiuksiisi malli, joka peittää hiusrajan. Älä kampaa hiuksia suoraan taakse päätä pitkin.

Hentohiuksisen ei kannata nukkua märillä hiuksilla. Se tekee hiuksistä litteät. Pese hiukset vasta aamulla ja föönaa ne pyöröharjan ja muotovaahdon avulla. Tyven voi myös kihartaa kuohkeammaksi.

Tupeeraa hiukset luonnonharjaksisella tupeerausharjalla. Lopputulos on luonnollisempi kun muoviharjalla tehty.

Vältä hiustenpidennyksiä ja -tuuhennoksia. Harvoissa hiuksissa kiinnityskohta jää usein näkyviin.

4. Hoida hiuspohjaa

Pese hiukset parin kolmen päivän välein. Liika pesu liuottaa päänahan luonnollisen rasvan ja kuivattaa sitä.

Kuori hiuspohjaa kuten muutakin ihoa. Ota hedelmähappokäsittely kampaamossa tai kokeile kookosöljy-sokeriseosta kotona. Hoida mahdollinen hilse ja kuivuus pois sopivilla tuotteilla.

Vilkasta hiuspohjan verenkiertoa hieronnalla ja kylmillä suihkuilla. Myös jooga-asanat, joissa ollaan pää alaspäin, edistävät pään alueen verenkiertoa! Kun veri kiertää kunnolla, hiusjuuret saavat ravintoa ja hiukset kasvavat nopeammin.

5. Harkitse hiuslisäkettä

Se kiinnitetään klipseillä sinne, missä hätä on suurin. Lisäkkeen voi ostaa valmiina, tai se voidaan valmistaa räätälöidysti aidoista tai synteettisistä hiuksista. Hiuslisäkettä eli tupeeta voi harjata kuin omaa tukkaa, ja usko tai älä, lopputulos on hyvin luonnollinen.

Asiantuntija kampaaja Meeri Mäntylä, Folk Helsinki

Kommentoi +