Tuuheampi tukka mesoterapianeulauksella? Toimittaja kokeili päänahan mesoterapiaa ja yllättyi tuloksista
Kauneus
Tuuheampi tukka mesoterapianeulauksella? Toimittaja kokeili päänahan mesoterapiaa ja yllättyi tuloksista
Kun muut keinot eivät tuntuneet tepsivän hiustenlähtöön, kauneustoimittaja Riikka Väänänen päätti testata päänahan mesoterapiaa.
Teksti

Kuvat
,

Julkaistu 23.5.2022
Kauneus ja Terveys

En ole ikinä potenut tukkakriisiä, paitsi nyt. Puolitoista viime vuotta ovat olleet rankkoja: olen kärsinyt stressistä ja unettomuudesta, syönyt huonosti ja liikkunut liikaa.

Ylikuormitustila alkoi näkyä tukassani jo viime kesänä. Nyt hiukset eivät ainoastaan tipu päästä vaan myös katkeilevat. Lattiani, suihkukaivoni ja vaatteeni ovat vaaleiden irtohiusten peittämiä.

Olen saanut runsaasti hyviä neuvoja: testaa ferritiini­arvot, syö enemmän rasvaa, liiku vähemmän, nuku enemmän. Älä pidä hiuksia kiinni äläkä missään nimessä käytä lämpölaitteita.

Noudatan kiltisti useimpia neuvoja. Syön biotiinia ja aloitan rautakuurin. Hiuksiani raidoitetaan enää vain maltillisesti tyvestä. Käyn kuntosalilla hiukset auki ja vältän uimista kloorivedessä. Tuskaa.

Siksi päätän kokeilla hiuspohjan mesoterapiaa. Ajatus neulojen tunkemisesta arkaan päänahkaan vähän hirvittää, mutta haluan vauhtia hiustenkasvuun ja päästä eroon jo liian kauan jatkuneesta tukkakriisistä.

Neulaus elvyttää ja vahvistaa

Tule puhtailla hiuksilla, neuvoo kosmetologi Veera Laalo Hilla Helsingistä ennen hoitoa. Hän myös kieltää hiusten värjäämisen viikkoa ennen ja jälkeen hoidon, sillä neulat tekevät päänahkaan pieniä reikiä.

Mikä saa minut ylipäänsä lähtemään mahdollisesti kivuliaaseen hoitoon?

Sen tekee pitkä lista vakuuttavia lupauksia. Neulaus kuulemma vilkastuttaa solujen uusiutumista hiuspohjassa ja karvatupissa, elvyttää karvatupen verenkiertoa ja ravinnonottoa, vahvistaa hiuspohjaa, nopeuttaa hiusten kasvua ja ehkäisee hiustenlähtöä. Olen valmis.

Neulaus sattuu vähän ohimoilla ja korvan päällä, mutta se tuntuu rentouttavalta niskan alueella.

Neulat aktivoivat karvatuppia

Hoito alkaa päänahan kevyellä hedelmähappokuorinnalla. Se tuntuu lähinnä vain miellyttävän viileältä. Veera Laalo antaa happojen vaikuttaa hiuspohjassani pari minuuttia ja lisää sitten toista ainetta, jolla kuorinta neutraloidaan. Happokuorinnan jälkeen herkkää hiuspohjaa voi kuumottaa, mutta minä en tunne mitään.

Itse neulaus onkin sitten toinen juttu. Makaan kyljelläni hoitopedillä, kun Laalo pistää 36 neulaa päänahkaani. Kunkin neulan pituus on puolitoista millimetriä mutta se voisi tarvittaessa olla jopa kaksi – ajatuskin hirvittää. Puren jo nyt hammasta ja puristan peittoa.

Kipeimpiä kohtia ovat ohimot ja korvanpäälliset. Niskassa iho on paksumpi, ja siinä neulaus tuntuu lähes rentouttavalta. Päätän kuitenkin jo tältä makaamalta, että ennen seuraavaa hoitokertaa otan särkylääkkeen.

Sillä aikaa kun neulat aktivoivat karvatuppia, Laalo levittää päähäni BTB13-hoitoseerumia, joka sisältää vitamiineja, allantoiinia sekä prebiootteja. Seerumin tarkoitus on tasapainottaa hiuspohjaa. Aine imeytyy neulojen tekemien mikrokanavien kautta syvälle verinahkaan.

Lähtiessäni saan mukaani hiuspohjaa aktivoivan seerumin ja ohjeen käyttää sitä joka pesun jälkeen puhtaaseen päänahkaan. Pullo riittää juuri ja juuri 12 viikon hoitorupeaman ajaksi. En käytä seerumia joka päivä, sillä hiukseni eivät juuri nyt kestä päivittäistä pesua.

Tulokset näkyvät kuukaudessa

Jos leukaperät kiristyvätkin neulauksesta, hoito päättyy hiusnaamioon ja erittäin rentouttavaan hiuspohjan hierontaan. Laalon mukaan naamio tehostaa kollageenisynteesiä ja auttaa hoidosta palautumisessa.

Päänahka tuntuu seuraavana päivänä hieman aralta, mutta tukan saa pestä jo samana iltana. Onneksi. Naamiota ei huuhdella pois hoitolassa, joten näytän siltä kuin joku olisi kaatanut päälleni pullollisen öljyä.

Kuukautta myöhemmin makaan taas hoitopedissä. Toteamme Veera Laalon kanssa yhteen ääneen, että kyllä, uutta tukkaa on tulossa vauhdilla. Tunnen sormissani sänkeä. Kolmannen hoitokerran jälkeen tervettä ja vahvaa hiusta on kasvanut jo noin viisi senttiä.

Kampaajani kommentoi, että viimeinkin hiukseni muistuttavat taas hiuksia eivätkä enää haurasta hattaraa.

Vauhtia hiusten kasvatukseen

Hiuspohjan mesoterapia on melko uusi hoito, joka on tarkoitettu hiusten kasvattajille ja niille, jotka kärsivät hiustenlähdöstä. Hoidon luvataan vilkastuttavan hiustupen verenkiertoa ja ravinnonsaantia. Se ei toimi kuolleisiin hiustuppiin mutta voi elvyttää jo hiipumassa olevia. Hoitoa on tutkittu toistaiseksi melko vähän, mutta tulokset ovat olleet myönteisiä eikä merkittäviä sivuoireita ole ilmennyt.

Hinta on 125 euroa/70 minuuttia. Hoito tehdään 3–6 kerran sarjana kuukauden välein. Hiukset kasvavat enintään 1–2 senttiä kuukaudessa, joten varaudu odottamaan tuloksia jonkin aikaa.

Täsmätuotteet hiusten kasvatukseen ja neulauksen jälkeen

1. Vaahtoava naamio rauhoittaa ärtyisää päänahkaa. Kevin.Murphy Scalp.Spa Treatment 34,90 e. 2. Seerumi edistää hiusten kasvua sekä parantaa niiden rakennetta. BTB13 Hair Growth Serum 68 e. 3. Kevyt seerumi rauhoittaa ja suojaa päänahkaa. Kérastase Specifiqué Serum Potentialiste 37,90 e.

Kommentoi +