Manikyyrin ABC – näin manikyyri salongissa toteutetaan
Kauneus
Manikyyrin ABC – näin manikyyri salongissa toteutetaan
Manikyyri on yksinkertaisin ja nopein tapa saada kauniit, huolitellut kynnet. Ammattilaisen tekemiä manikyyreja tehdään kauneushoitoloissa, kynsistudioissa ja kampaamoissa.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 25.6.2015

Näin manikyyri salongissa toteutetaan

  • Oikeaoppinen manikyyri alkaa kynsilakan poistolla jonka jälkeen kynnet leikataan ja viilataan haluttuun pituuteen.
  • Tämän jälkeen kynnen pinta tasoitetaan ja kiillotetaan siihen erikseen tarkoitetulla pehmeällä viilalla. Toimenpide auttaa kynsilakkaa asettumaan tasaisemmin ja näin ollen tekee manikyyrista huolitellumman näköisen.
  • Kun kynnet on muotoiltu kädet kylvetetään lämpimässä vedessä ja hierotaan.
  • Sen jälkeen kädet, kynnet ja kynsinauhat kuoritaan ja kynsille levitetään kynsinauhavesi jonka tarkoituksena on hoitaa sekä pehmittää kynsinauhat.
  • Seuraavaksi kynsinauhat painellaan manikyyritikulla hellävaraisesti taaksepäin, saaden ne näin näyttämään kauniilta ja siisteiltä.
  • Käsille ja kynsille levitetään hoitava öljy tai voide ja sen annetaan imeytyä rauhassa, jonka jälkeen kädet huuhdellaan ja kuivataan.
  • Lakkaukseen kuuluu aluslakka, joka estää oman kynnet värjäytymisen, värilakka sekä päällyslakka joka pidentää lakkauksen kestoa.
  • Ranskalaisessa lakkauksessa kynsien kärjet maalataan valkoisiksi ja muu osa kynnestä on mahdollisimman luonnollisen näköinen eli ns. nude värjätty.  Ranskalainen lakkaus on hillityn tyylikäs ja sopii asuun kuin asuun. Ranskalaisesta lakkauksesta manikyyrin yhteydessä saatetaan joissakin hoitoloissa veloittaa lisämaksu, sillä se on vaativampi tehdä.

Manikyyrin kesto on noin puolesta tunnista puoleentoista tuntiin. Niin sanottujen pika manikyyrien kesto on 15–30 minuuttia ja hinta 15–40 euroon. Perusteellisen manikyyrin tekoon vierähtää yleensä vähintään tunti ja siitä voi odottaa maksavansa noin 50–90 euroa. Hoitolaan voi myös mennä pelkkään kynsien lakkaukseen joka kestää yleensä noin 15 minuuttia ja maksaa noin 10–15 euroa.

Lähde: Niina Blomfelt, Suomen Manikyyrikoulun pääkouluttaja

Kommentoi +