Malli Suvi Riggs vaihtoi työnantajaa, kun tämä vaati häntä laihduttamaan: "Hyvä itsetunto on suojellut minua"
Ihmiset
Malli Suvi Riggs vaihtoi työnantajaa, kun tämä vaati häntä laihduttamaan: "Hyvä itsetunto on suojellut minua"
Työ vaikutti malli Suvi Riggsin kehonkuvaan nuorempana, mutta hyvästä itsetunnosta oli apua. Kolme synnytystä on antanut hänelle supervoimia. Niiden jälkeen hän tunsi olevansa voittamaton.
Teksti

Kuvat
,

Julkaistu 24.11.2020
Kauneus ja Terveys

Suvi Riggs on 32-vuotias malli, joka asuu Los Angelesissa. Perheeseen kuuluvat mies Tyler ja tyttäret Juniper, 3, Raelyn, 2, ja Luella Pearl, 5 kk.

"Mallintyön hirvein puoli on ulkonäön arvostelu. Tunnen monta kollegaa, joiden itsetunnon se on pilannut loppuelämäksi. Minuakin on pyydetty laihduttamaan työn vuoksi, mutten ole suostunut. Päätin jo urani alussa vuonna 2006, että jos töitä ei riitä, palaan Suomeen.

Jouduin huutoriitaan ensimmäisessä mallitoimistossani, kun minulle sanottiin, että olen liian lihava. Tunnin päästä sieltä soitettiin perääni. Olin saanut työn, johon en muka ollut tarpeeksi laiha.

Vaihdoin pian toimistoa ja tein uudelle työnantajalleni heti selväksi, etten halua kuulla painonpudotuspuheita. He eivät ole koskaan pyytäneet mitään sellaista.

– Siirtymä – synnytyksen vaihe, joka täytyy väistämättä kohdata yksin riippumatta siitä, miten mahtavan synnytystiimin olet kerännyt ympärillesi. @suviriggs

Työ vaikutti kehonkuvaani nuorempana, vaikka en suostunutkaan laihduttamaan. Yritin olla tietyn kokoinen ja olin hyvin laiha. Sain myös kuulla ilkeitä kommentteja.

Minua on suojellut luonnostaan vahva itsetunto. Jos tässä työssä ei pysty pitämään puoliaan, se tuhoaa nopeasti.

Enää en voisi vähempää välittää siitä, mitä joku ajattelee ulkonäöstäni. Jos en saa jotain työtä, voin viettää enemmän aikaa lasteni kanssa!

Terveys kiinnostaa minua enemmän kuin lantioni koko tai vaa’an numerot. Haluan pitää huolta kehostani ja kuntoilla, koska se tuo hyvän mielen. Teen puolen tunnin kotitreenejä, joita löytyy YouTubesta. Lisäksi kävelen, hölkkään lyhyitä lenkkejä ja leikin lasten kanssa.

Syön enimmäkseen terveellisesti, mutta päivittäinen herkku pitää saada. Pidän eniten jäätelöstä ja suklaasta.

Luonnollisuus on minulle tärkeää, ja käytän vain vähän kosmetiikkaa. Yhdysvalloissa näkee paljon naisia, joille on tehty kauneusleikkauksia. Tulokset näyttävät minusta hölmöiltä, eivätkä ole koskaan luonnollisia. En halua lähteä sellaiseen.

Minulla on kolme lasta. Raskaana oleminen tuntui hyvin luonnolliselta. Vaikka kehoni ei ole palautunut aivan ennalleen, se tuntuu erittäin pieneltä hinnalta äitiydestä.

Vartalon muutokset ovat osa elämää, enkä tahtoisi muuttaa kehossani mitään. Olen ylpeä sen kyvystä kasvattaa uusi elämä ja ruokkia se.

"Kasvatusfilosofiani on, että niin kauan kuin hyvää on enemmän kuin huonoa, olen onnistunut." @suviriggs

Olen synnyttänyt kaikki kolme lastani ilman kivunlievitystä kotona suihkussa. Se on paras paikka synnyttää. Keho ei voi keskittyä kipuihin täysillä, kun vesi stimuloi ihoa.

Ennen ensimmäistä lasta kävimme mieheni Tylerin kanssa hypnosynnytyskurssin. Emme lopulta käyttäneet hypnoosia, mutta kurssin opettaja antoi hyvän neuvon: synnytys on hyvin pieni osa vanhemmaksi tuloa.

Ajattelin sitä synnytyksessä ja se auttoi. Vain ohimenevä hetki ja pian saan jo lähettää kuvia isovanhemmille.

Jokainen synnytys on ollut mahtava kokemus. Niiden jälkeen tunsin olevani voittamaton, aivan kuin olisin löytänyt uuden supervoiman. Se tunne ei ikinä katoa täysin.

Haluankin opettaa tyttärilleni, että naiset ovat vahvoja, taianomaisia ihmeitä, jotka voivat luoda uuden elämän.

Luonnolliset valinnat

Suvi suosii luonnonkosmetiikkaa. Koti-Suomi tulee iholle Kaliforniassakin.

Lapsilta lainassa

Weleda Baby Derma White Mallow Face Cream 15,95 e.

Luonnonkosmetiikkasarjan vauvojen kosteusvoide riittää iholleni, kun ilma on kosteampi ja ihoni tarvitsee vähemmän kosteutusta.

Suomalainen tasoittaja

Lumene Nordic-C Valo Heleyttävä Päivävoide 25,90 e.

"Löysin äskettäin Lumenen heleyttävän päivävoiteen, jota myydään täällä Los Angelesissakin. Se on ihana. Voide tasoittaa ihon väriä ja kosteuttaa."

Tärkein apuri

Burt’s Bees Beeswax -huulivoide 4,90 e.

"Huulirasva on lempituotteeni, sillä huuleni kuivuvat helposti sekä Kalifornian kuumuudessa että Suomen kylmyydessä."

Hajuveden sijainen

Urtekram Purple Lavender Body Oil 8,99 e.

"Tykkään käyttää laventeliöljyä parfyymien sijaan. Öljyn lempeä tuoksu ei ole liian voimakas."

Kommentoi +