Lue missä ja milloin haluat – viisi innokasta lukijaa testasi Storytel Reader -lukulaitetta
Mainos: Storytel
Lue missä ja milloin haluat – viisi innokasta lukijaa testasi Storytel Reader -lukulaitetta
Viisi lukijaamme testasi Storytel Reader -lukulaitetta sekä Storytelin sisältöjä kahden viikon ajan. Testaajat arvioivat niin lukulaitteen käyttöä, näytön ominaisuuksia kuin Storytelin sisältöjä – lue, mitä mieltä he laitteesta olivat!
12.12.2022

Eikö olisi ihanaa, jos lomamatkalle voisi pakata mukaan kaikki kauden uutuuskirjat? Tai että omasta kirjahyllystä löytyisi aina kirjasarjan seuraava osa heti, kun edellisen saa päätökseen? Storytel Reader -lukulaite vastaa juuri näihin haaveisiin. Pieni ja helppokäyttöinen lukulaite on suunniteltu e-kirjojen lukemiseen sekä äänikirjojen kuunteluun. Sen monipuolisten sisältöjen ansiosta mukana kulkee kokonainen kirjasto ja saatavilla on aina juuri se kirja, mitä milloinkin sattuu tarvitsemaan.

Viisi lukijaamme testasi Storytel Reader -lukulaitetta sekä Storytelin sisältöjä kahden viikon ajan. Testaajat olivat iältään 38–68-vuotiaita. He arvioivat niin lukulaitteen käyttöä, näytön ominaisuuksia kuin Storytelin sisältöjä – lue, mitä mieltä testaajat laitteesta olivat!

"Kirjamaisuus on plussaa"

Storytel Reader -lukulaitteen lukukokemus on hyvin kirjamainen. Laite on pieni, kevyt ja sen näyttö muistuttaa erehdyttävästi paperia. Myös testaajamme yllättyivät, miten paljon lukulaite muistutti oikeaa kirjaa ja erosi ominaisuuksiltaan perinteisestä tabletista.

"Storytel-lukulaite oli erittäin helppokäyttöinen jopa kaltaiselleni vannoutuneelle painetun kirjan lukijalle."

"Lukulaitteen käyttö vaati hieman totuttelua, kun olen niin tottunut puhelimeen. Mutta toisaalta hieman isompi koko ja se, että laite kuluttaa vähän energiaa on kiva."

Storytel Reader kulkee kevyesti vaikkapa käsilaukussa, sillä se painaa vain 200 grammaa.

"Yllätyin laitteen keveydestä ja koosta. Se on helppo ottaa mukaan esimerkiksi lomamatkoille."

"Lukulaite on kevyt, pienikokoinen ja näppärä kuljettaa mukana. Itse asiassa lukulaitteen kuljettaminen mukana on helpompaa kuin tavallisen kirjan."

Elektronisen musteen ansiosta Storytel Reader -lukulaitteen näytöltä lukeminen on silmille hellävaraisempaa kuin matkapuhelimen tai tabletin näytöltä lukeminen.

Kaikki testaajat olivat tyytyväisiä lukulaitteen näyttöön: se oli sopivan kokoinen ja säädettävän fontin sekä valaistuksen ansiosta kätevä etenkin hämärässä luettaessa.

"Hämärässä lukiessani huomasin, että valaistus oli erittäin mukava lisä. Yövaloa ei tarvinnut erikseen säädellä kuten kirjaa lukiessani täytyy tehdä."

Luen iltaisin. On hienoa, että hämärässä lukeminen onnistui lukulaitteella oikein hyvin. Silmiin ei sattunut ja erillistä valoa ei tarvinnut.”

Lukulaite on suunniteltu erityisesti e-kirjojen lukemiseen ja se on silmille hellävaraisempi kuin tavanomaiset mobiililaitteet. Laitteen heijastamattoman näytön ja elektronisen musteen ansiosta lukukokemus muistuttaa perinteisen paperikirjan lukemista.

Lukija voi itse säätää fonttia, tekstin kokoa, riviväliä sekä näytön valaistuksen sävyä kylmäksi tai lämpimäksi.

Kirjasimet saa säädettyä juuri itselle sopivaksi ja niitä oli helppo vaihtaa päivän mittaan. Illalla väsyneenä oli kiva vaihtaa hieman suuremmat kirjaimet.”

Storytel Reader -lukulaite soveltuu myös äänikirjojen kuunteluun kuulokkeilla. Käyttäjä voi halutessaan lukea ja kuunnella samaa kirjaa vuorotellen – kirja jatkuu aina automaattisesti siitä, mihin se on viimeksi jäänyt. Lukulaitteen käyttäminen vaatii aktiivisen Storytel-tilauksen.

"On ihanaa rauhoittua nukkumaan illalla äänikirjaa kuunnellen. Jos nukahtaa liian nopeasti, voi kirjassa aina palata taaksepäin. Aiemmin katsoin tv-ohjelmia, mikä aiheutti levottomia öitä. Nyt voin vain kuunnella kirjoja pimeässä."

"Oli kätevää, että lukeminen tai kuuntelu jatkui helposti siitä, mihin se oli aiemmin jäänyt."

Storytel Readerista löytyy yli 700 000 kirjaa. Storytelin monipuoliset sisällöt saivatkin kaikilta testaajilta kiitettävän arvosanan – kolme testaajaa viidestä antoi sisällöille täyden kympin.

"Runsaasta valikoimasta löytyy paljon hyvää kirjallisuutta luettavaksi ja kuunneltavaksi!"

Sisältö oli monipuolinen. Kaikki kirjat, joita etsin, löytyivät.”

"Kirjoja riittää loputtomasti. Myös niille, jotka lukevat kirjasarjoja, jatko-osat käsillä nopeasti."

”Päivässä tulisi olla enemmän tunteja, jotta ehtisin lukea enemmän!”

Lukulaite löysi tiensä testaajien sydämeen ja moni suunnitteli pitävänsä sitä jatkossa aina mukana. Vain lukemiseen ja äänikirjojen kuunteluun tarkoitettu laite koettiin miellyttävänä ja keskittymiskykyä tukevana, sillä laitteella ei pysty selailemaan nettiä tai pelaamaan.

"Hienoa, kun on erillinen laite, jolla kirjoja voi lukea ja kuunnella, koska silloin puhelin ja tietokone jäävät muuhun käyttöön."

"Voisin ajatella, että lukulaite kulkee jatkossa aina laukussani. Ja kun on ylimääräistä aikaa, voin lukea muutaman kappaleen. Näin jää turha puhelimen kautta selailu pois ja sen ajan voi käyttää hyödyksi: Lukeminen kannattaa aina!"

Kommentoi +