Laura Lepistö palaa jäälle: ”Toivon, että Lumikuningatar näyttää minusta luistelijana yllättävän puolen”
jääbaletti
Laura Lepistö palaa jäälle: ”Toivon, että Lumikuningatar näyttää minusta luistelijana yllättävän puolen”
Taitoluistelijana Laura Lepistö sai harvoin ilmaista negatiivisia tunteita. Nyt hän nauttii jääbaletin pahiksen roolista: ”On kiehtovaa tehdä sellaista, johon en ole aiemmin jäällä eläytynyt.” Lue myös Lauran kulttuurivinkit!
Teksti
|
Kuvat
Julkaistu 21.12.2022
Eeva

Suomen menestynein yksinluistelija Laura Lepistö liitelee Lumikuningatar-jääbaletin nimiroolissa Tampereella. Eeva kysyi Lauran tunnelmia ensi-illan alla.

Lopetit kilpaurasi kymmenen vuotta sitten. Kuinka usein olet viihtynyt sen jälkeen jäällä?

”Tein aluksi muutaman vuoden näytöskeikkoja ja olen järjestänyt luisteluleirejä. Ennen Lumikuningatarta en käynyt edes viikoittain jäällä. Nyt en tiedä, maltanko lopettaa.”

Onko H.C. Andersenin Lumikuningatar sinulle lapsuudesta tuttu?

”Meillä ei luettu sitä satuna, vaikka lapsuudenperheessäni luettiin muuten paljon. Mutta ensimmäinen sooloroolini oli Kerttu Espoon Jäätaitureiden Lumikuningatar-showssa. Se oli tähtihetkiäni. Olin kahdeksanvuotias. Näin se ympyrä sulkeutuu.”

Lumikuningatar-jääbaletti nähdään Tampereen Nokia Arenalla 30.12. alkaen. Miltä tuntui palata estradeille?

”Alkuun jännitin, miltä luistelu tuntuu pitkästä aikaa. Kun vuosi sitten syksyllä aloitin Lumikuningattaressa pienemmässä roolissa, oli kulunut vain pari kuukautta synnytyksestä. Sitten esitys siirtyi. Nyt kroppa tuntuu omalta. On ollut ihanaa laittaa musiikki täysille ja antaa vain kaarien ja vauhdin viedä.”

Millaisen Lumikuningattaren roolin teet?

”Ne, jotka tulevat katsomaan Lauraa, näkevät kilpailuajoiltani tuttuakin liikekieltä, mutta ehkä siinä on lisäksi iän tuomaa syvyyttä. Toivon, että Lumikuningatar näyttää minusta luistelijana myös yllättävän puolen, kiitos koreografi Reija Väreen.”

Miltä pahiksen esittäminen tuntuu?

”Kilpaluistelun koreografiassa on harvoin negatiivisia tunteita. On kiehtovaa tehdä sellaista, johon en ole aiemmin jäällä eläytynyt. Lumikuningatar on yksinäinen hahmo, joka kokee surua ja jopa raivoa. Hänessä on myös arvokkuutta ja ylväyttä. On myös epätoivon hetkiä, joihin vaaditaan melkein itkupotkuraivareihin verrattavaa eläytymistä.”

Laura Lepistön kulttuurivinkit:

Revyy: Huvituttaako, Suomen Komeadiateatteri, Peacock 31.12. ”Revyyssä voi luottaa siihen, että saa nauraa. Koreografina on Tanssii tähtien kanssa -ohjelman tanssiparini Marko Keränen.”

Kirja: Marika Lehto, Leijonakuningatar (WSOY). ”Löysin jääkiekkoilija Noora Rädyn henkilökuvasta paljon samaistumispintaa, mutta myös eroja.

Museo: Leikki Espoon Tapiolassa. ”Toukokuussa 2022 avattu lelujen ja leikin museo tarjoaa vilkkaalle pojallemme paljon tutkittavaa – ja meille aikuisille nostalgisia leikkikaluja.

Lastenkultuuri: Leikkipuisto Loru, Oodi. ”Lastenkirjoja ja ihana leikkipaikka. Arkipäivisin jumppa-, musiikki- ja askartelutuokioita, joskus myös ulkona.

Elokuva: Kulkuset kulkuset. ”Lahjakas Tanssii tähtien kanssa -kaverini Christoffer Strandberg on jouluisessa komediassa ensimmäisessä elokuvapääroolissaan.”

Juttu on julkaistu Eevassa 12/2022

Kommentoi +