Lari Halme: "Erotan kissani mourunnasta"
Ihmiset
Lari Halme: "Erotan kissani mourunnasta"
Näyttelijä Lari Halmeen perheen thaikissat ovat identtiset mutta luonteiltaan erilaiset.
Teksti

Kuvat

14.6.2018
 |
Eeva

”Kissamme Ykä ja Sulo viihtyvät lähetysten, sylikkäin, päällekkäin tai lusikassa. Thaikissat ovat Suomessa harvinaista rotua. Ne ovat tosi nättejä ja niin seurallisia, että ne myydään pareittain.

Me saimme identtiset veljekset. Vieraan on lähes mahdotonta erottaa kissojamme toisistaan, paitsi että Ykällä on toisesta korvasta lohjennut pala pois.

Aina, kun joku perheenjäsen istahtaa alas, jompikumpi tai molemmat kissat ilmestyvät syliin helliteltäväksi.

Moni varoo kissoja, koska pelkää niiden raapaisevan. Nämä eivät tee mitään, vaan ne ovat sellaisia lössyköitä, joita voi möyhentää sylissä.

Ykä on rohkeampi ja leikkisämpi, Sulo hillitympi tarkkailija. Molemmilla on myös omanlaisensa mourunta.

Vaikka veljekset ovat läheisiä, toisinaan ne ottavat yhteen. Riita voi tulla vaikka herkkupalasta tai siitä, että toinen käy ikävystyttyään läpsäisemässä toista kuonoon. Käy vain kova huuto ja karvat pöllyävät.

Kissojen ja koiran hierarkia

Perheemme asuu Tampereella Petsamon kaupunginosassa, metsän laidalla. Kissat viihtyvät ulkona kesät talvet. Kun muutimme tähän taloon, Ykä ja Sulo varmistivat, että muut kissat eivät enää käy pihallamme.

Kissoilla on vilkkuvat pannat, jotta autoilijat näkisivät ne. Toisinaan ne hiippailevat käymään edellisen kotimme pihassa. Talon isäntä pelästyi, kun pimeässä ikkunan taakse ilmestyi outo, vilkkuva olento.

Meillä on myös akvaario, ja syksyllä kotiimme muutti lempeä labradorinnoutajauros Jaava. Koira kuuluu puolisoni, teatteriohjaaja Marika Vapaavuoren sisaren perheelle. Se on hoidossa meillä, kun muu perhe asuu ulkomailla.

Karvainen kolmikko tulee toimeen hyvin, mutta hierarkia on selvä. Sanotaanko niin, että Ykä ja Sulo antavat Jaavan elää.”

Kommentoi +