Kynnet kuosiin! Valitse viininpunainen ranskalainen, leopardin pilkut tai graafiset linjat
Kauneus
Kynnet kuosiin! Valitse viininpunainen ranskalainen, leopardin pilkut tai graafiset linjat
Kurkkaa kolme herkullista mutta helppoa kynsiohjetta. Tarvitset vain kynsilakkaa, hammastikkuja ja 10 minuuttia. Esittelyssä myös 10 huipputuotetta sekä niksit kynsien hoitoon ja värin pysymiseen!
Teksti

Kuvat

Julkaistu 2.10.2020
Kauneus ja Terveys

Viininpunainen ranskalainen

Klassikkomanikyyrin uudenväriset vaatteet sopivat moneen menoon. Lakkaus näyttää parhaalta ja on helpoin tehdä mantelinmuotoisiin kynsiin, jotka ulottuvat selvästi sormenpäiden yli.

1. Lakkaa ensin kynnet kauttaaltaan nudenvärisellä kynsilakalla. Anna kuivua.
2. Maalaa sitten kynsien kärki viininpunaisella lakalla puolikuun muotoiseksi. Vie sivellin ensin kynnen toiseen ulkoreunaan, ja vedä se kynnen keskiosaan saakka. Toista sitten sama toisesta suunnasta. Jos rajasta on vaikea saada siisti, käytä apuna manikyyriteippiä. Anna kuivua.
3. Viimeistele kynnet kiiltävällä päällyslakalla.

Tyylikäs nuden ja viininpunaisen yhdistelmä on yhtä aikaa neutraali ja näyttävä.

Leopardin pilkut

Pantterikuosi on leikkisä valinta, joka toimii monessa värissä. Se onnistuu myös lyhyisiin kynsiin.

1. Lakkaa kynnet ensin okrankeltaisella kynsilakalla. Anna kuivua.
2. Piirrä sitten kynsille tai osaan kynsistä vaaleanruskeita täpliä. Se onnistuu parhaiten kynsien koristeluun tarkoitetulla dotting toolilla eli pilkkutikulla, mutta myös hammastikku käy. Anna kuivua.
3. Piirrä täplille ääriviivoja mustalla kynsilakalla. Lopputuloksen ei tarvitse olla symmetrinen. Viimeistele kynnet päällyslakalla.

Jos kärsivällisyys tai aika ei riitä, voit koristella myös vain yhden kynnen per käsi.

Graafiset linjat

Syksyn iso trendi kynsissä ovat graafiset kuviot: raidat, väripalkit ja ruudukot. Sääntöjä ei ole, joten et voi kuin onnistua. Muunneltava tyyli onnistuu kaikenpituisiin ja muotoisiin kynsiin.

1. Lakkaa kynnet aluslakalla tai värittömällä lakalla. Anna kuivua.
2. Lakkaa sitten jokainen kynsi puoliksi kirkkaanpunaisella värilakalla. Tee rajasta viisto. Tämä onnistuu kynsilakan siveltimellä. Anna kuivua.
3. Maalaa jokaiseen kynteen ohut raita mustalla kynsilakalla. Käytä apuna kapeaa koristelusivellintä tai hammastikkua. Anna kuivua. Levitä kynsille päällyslakkaa.

Koristelussa tyyli on vapaa: maalaa raidat vaaka- tai pystysuoraan ja keskelle kynttä tai reunaan.

Näin helpotat yleisiä pulmia

Oho, kynnet voivat hyötyä hammastahnasta!

1.  Ehkäise kynsien liuskoittumista kosteuttamalla kynsiä päivittäin käsivoiteella tai kynsienhoitoaineella. Se on erityisen tärkeää nyt, kun käsiä pestään ja desinfioidaan paljon. Vältä käsien liottamista ja käytä hanskoja siivotessa.

2.  Hankaa kynsien pintaa valkaisevalla hammastahnalla, jos se on värjäytynyt tummasta värilakasta. Tahna irrottaa pahimmat tahrat. Ehkäise jatkossa värjäytymiä aluslakalla.

3.  Kokeile kuurina ravintolisiä, jotka tukevat hauraiden kynsien hyvinvointia. Esimerkiksi sinkki, seleeni, pii, MSM, biotiini sekä kollageeni voivat parantaa kynsien kuntoa.

4. Vahvista lohkeilevia kynsiä hoitolakalla, jossa on keratiinia. Myynnissä on myös värillisiä hoitolakkoja.

5. Pehmitä kynsinauhoja lämpimässä vedessä, jos ne tarttuvat kynteen kiinni. Työnnä sitten puutikulla. Jos nauhoja on pakko leikata, anna kynsihoitajan tehdä se.  

Kärkikymmenikkö

Näillä tuotteilla saat kestävän tuloksen ja värin pois helposti.

1. Huippuedullinen kimallekynsilakka on huippupysyvä. Essence Cosmic Lights Nail Polish 02 Cosmic Star 3,09 e. 2. Musta lakka näyttää hienolta lyhyissä kynsissä ja koristeluissa. IsaDora Wonder Nail 191 Gothic Black 8,90. 3. Jos et voi käyttää värilakkaa vaikkapa työsi vuoksi, kokeile hehkuvaa väritöntä. Dior Nailglow 31,90 e. 4. Viininpunainen on täydellinen sävy syksyyn. Nopeasti kuivuva Essie Expressie 290 Not So Low Key 12,90 e.
5. Ohut koostumus levittyy vaivattomasti ja pysyy pitkään. OPI Infinite Shine 2 Passion 16,70 e. 6. Vegaanisen lakan punainen sävy on upea ja hinta-laatusuhde loistava. All Tigers Nail Lacquer 298 Red 13,50 e. 7. Nopeasti kuivuva väri pysyy siistinä lähes viikon. CND Vinylux 103 Beau 14,40 e.

8. Minttusuklaan tuoksuinen kynsilakanpoistoaine on tehokas mutta hoitava. Ciaté Mint Choc Pot 10,20 e. Lohkeamat voi korjata kotona puuterilla ja liimalla. 9. Orly Nail Rescue Kit 21,95 e. Kynsinauhaöljy on helppo levittää siveltimellä. 10. Essie Apricot Nail & Cuticle Oil 15 e.

Näin saat värin pysymään

Huolellinen pohjatyö pidentää lakkausväliä.

1.  Viilaa kynnet ennen lakkaamista. Varmista, ettei niissä ole liuskoittumia.

2.  Tarkista, että kynsien pinta on puhdas. Työnnä kynsinauhat taakse appelsiinipuutikulla. Pyyhi kynnet desinfiointisuihkeella ennen lakkaamista.

3.  Käytä aina ensin aluslakkaa (base). Se tasoittaa kynnen pintaa ja auttaa värilakkaa pysymään. Lisäksi aluslakka suojaa kynttä värjäytymiltä, jos käytät tummia värilakkoja.

4.  Levitä värilakkaa kynsille ohuesti, anna kuivua muutama minuutti ja levitä sitten toinen kerros. Älä levitä lakkaa liikaa kerralla. Se kuivuu epätasaisesti ja kolhiintuu helposti.

5. Muista viimeistellä kynnet päällyslakalla (top coat). Se auttaa väriä ja kuvioita pysymään pidempään. Levitä päällyslakkaa myös aivan kynsien kärkiin, jotta väri ei lohkeile. Voit lisätä päällyslakkaa kynsille muutaman päivän päästä lakkauksesta.

Juttu on julkaistu Kauneus & Terveys -lehdessä 11/2020.

Kommentoi +