Kutiaako päänahka? Näillä kotikonsteilla vaiva helpottuu
Kauneus
Kutiaako päänahka? Näillä kotikonsteilla vaiva helpottuu
Ovatko hiuksesi kurittomat ja päänahkasi taipuvainen kutiamaan? Syypää voi olla kuiva päänahka, joka hoitamattomana saattaa olla hiuksille todellinen uhka.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 26.1.2016

Kuiva päänahka voi johtua erilaisten kemikaalien runsaasta käytöstä, jotka vievät päänahalta sen luonnollista kosteutta. Kauppojen hyllyiltä löytyy valtavasti erilaisia tuotteita, jotka lupaavat hoitaa kuivaa päänahkaa. Terveellisempi, edullisempi ja helpompi vaihtoehto on kuitenkin luottaa kotikonsteihin.

Medindia.net selvitti, mitkä kotikonstit tehoavat kuivaan päänahkaan parhaiten.

1. Sitruunamehu ja hunaja

Sen lisäksi, että tämä voittamaton yhdistelmä hoitaa kipeää kurkkua, se toimii myös mainiosti kuivaan päänahkaan. Hunajan antibakteeriset ja sitruunan puhdistavat ominaisuudet tekevät yhdistelmästä toimivan.

Sitruunaa ei kuitenkaan saa käyttää rikkoutuneelle, ärtyneelle iholle, koska se saattaa aiheuttaa kirvelyä ja joskus jopa pahentaa kutinaongelmaa.

2. Omenaviinietikka

Omenaviinietikalla voi hoitaa mitä tahansa iho-ongelmista hiushaittoihin. Omenaviinietikan hierominen päänahkaan auttaa tasapainottamaan päänahan pH-arvoa ja helpottaa kutinaa ja kuivuutta. Omenaviinietikka kannattaa laimentaa vedellä ennen käyttöä.

3. Kookosöljy

Kookosöljy on usein käytetty lääke kuivaan päänahkaan. Se palauttaa päänahkaan luonnollisen kosteuden ja ehkäisee kuivuutta ja hilseilyä. Hiero lämmintä kookosöljyä suoraan päänahkaan, anna vaikuttaa tunnin ajan ja huuhtele pois.

4. Oliiviöljy

Oliiviöljyssä on E-vitamiinia sekä kertatyydyttömättömiä rasvahappoja, jotka auttavat taistelemaan päänahan kuivuutta vastaan. Lämmitä ekstra-neitsytoliiviöljyä ja hiero se hellästi päänahkaan. Anna vaikuttaa puolisen tuntia ja huuhtele pois huolellisesti.

5. Seesamiöljy

Seesamiöljy ravitsee ja kosteuttaa päänahkaa. Parhaan tuloksen saat, kun hierot seesamiöljyä päänahkaan noin 10 minuuttia ennen sampoopesua.

Lähde: Medindia.net

Kommentoi +