Krisse Salminen hullaantui ihka ensimmäiseen koiraansa: ”Kaverini sanovat, että olemme Hepun kanssa samannäköisiä”
Ihmiset
Krisse Salminen hullaantui ihka ensimmäiseen koiraansa: ”Kaverini sanovat, että olemme Hepun kanssa samannäköisiä”
Australianlabradoodle Heppu on avannut koomikko Krisse Salmiselle oven lemmikkieläinten maailmaan. ”Olen tutustunut kaikkiin lähiseudun koiriin ja koiranomistajiin.”
Teksti

Kuvat

17.12.2021
 |
Eeva

Stand up -koomikko Krisse Salminen on tätä nykyä vannoutunut koiraihminen.

Ensimmäinen koirani

”Heppu on ensimmäinen koirani. Minulla ei ole koskaan aiemmin ollut lemmikkiä. Olen ollut allerginen koirille ja vähän pelännytkin niitä. Tyttäreni vinkui koiraa neljä vuotta, ja niinpä viime vuoden toukokuussa perheeseemme tuli pieni australianlabradoodlen pentu.

Päädyimme kyseiseen rotuun kaverini suosituksesta. Luonteeltaan se on kiltti ja ihmisystävällinen. Se on hyvä perhekoira eikä allergisoi. Heppu on aivan ihana ja juuri meille sopiva koira.

”Kaverini sanovat, että olemme Hepun kanssa samannäköisiä, söpöjä ja vaaleita. Olemme molemmat myös iloisia ja sosiaalisia”, Krisse Salminen kertoo.

Olen iloinen, että lapsillani on nyt lemmikki, jota hoitaa ja jolle lässyttää. Myös minä ja mieheni lässytämme Hepulle. Itse asiassa me kaikki puhumme tätä nykyä puolet päivästä lepertelykieltä.

Koira tuo perheemme yhteen, kirjaimellisesti. Keräännymme usein kaikki sen ympärille. Heppu tulee saunaan kanssamme, ja kotitöiden aikana se häärii jaloissa auttamassa.

Heppu on vapauttavaa seuraa, koska se ei odota minulta mitään ihmeellistä.

Koirapuiston uusi valtaaja

Heppu on avannut minulle oven eläinten maailmaan. En ollut ikinä ennen käynyt koirapuistossa, ja nyt se on arkipäivää. Olen tutustunut kaikkiin lähiseudun koiriin ja koiranomistajiin.

Koirapuistossa hengaamisessa on jotain samaa kuin aikoinaan leikkipuistossa oleskelemisessa. Silloin puhuimme lapsista, nyt puhumme lähinnä koirista ja niiden kuulumisista. Se on minusta mielenkiintoisempaa kuin lasten kakoista puhuminen. Ehkä se on myös ikäkysymys.

Kun lapset ovat lähteneet kouluun ja mieheni vetäytynyt kellariin etä-töihin, keitämme Hepun kanssa kahvit. Sitten Heppu seuraa minua, kun menen sohvalle neulomaan, ja se käpertyy aivan kylkeeni kiinni.

Ne ovat meidän hetkiämme.”

Australianlabradoodle Heppu on valloittanut näyttelijä Krisse Salmisen perheen sydämet. "Me kaikki puhumme tätä nykyä puolet päivästä lepertelykieltä."

Artikkeli on julkaistu Eevassa 4/2021.

Kommentoi +