Kauneus ja Terveys testasi kosteuttavat kasvovedet – parhaat tekevät pieniä ihmeitä: ”Iho tuntui heti aiempaa pehmeämmältä”
Ihonhoito
Kauneus ja Terveys testasi kosteuttavat kasvovedet – parhaat tekevät pieniä ihmeitä: ”Iho tuntui heti aiempaa pehmeämmältä”
Joko sinulla on käytössä tämä ihonhoidon monitoimiaine? Kasvovesi viimeistelee puhdistuksen ja antaa lisäkosteutusta – mutta parhaat tekevät paljon muutakin. Kauneustoimittaja Riikka Väänänen testasi 15 kosteuttavaa kasvovettä ja valitsi parhaat eri tarpeisiin.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 2.8.2023
Kauneus ja Terveys

1. Paras luonnonkosmetiikkakasvovesi

Whamisa Toner Deep Rich 50,40 e.

Kenelle kasvovesi sopii?

Täyteläinen hoitovesi sisältää kosteuttavaa arganöljyä, kirkastavaa PHA-happoa ja ihoa ravitsevia fermentoituja kasviuutteita. Nimestään huolimatta se ei sisällä vettä, vaan vesi on korvattu fermentoiduilla kasviuutteilla kuten aloe- ja marunauutteella. Kasvovesi sopii pintakuivalle, helposti ärtyvälle ja kuivalle iholle.

Mitä erikoista siinä on?

Seerumia koostumukseltaan muistuttavan hoitoveden sisältämä PHA-happo kirkastaa ja kuorii ihoa ärsyttämättä sitä. Kasvovesi tekee ihosta välittömästi aiempaa pehmeämmän ja miellyttävämmän tuntuisen.

Mikä kasvovedessä on parasta?

Huumaavan mutta silti kevyen kukkaistuoksun vuoksi kasvoveden käyttö ei tunnu rasitteelta vaan pikemminkin sen taputtelua iholle suorastaan odottaa.

2. Paras edullinen kasvovesi

Pure = Beauty Berry Mist Mustikka & Pajunkuori 22,90 e.

Kenelle kasvovesi sopii?

Kotimainen luonnonkosmetiikkakasvovesi on pakattu näppärään suihkepulloon. Se kosteuttaa pintakuivaa sekaihoa ja sopii luonnonkosmetiikkaa ja kotimaisuutta arvostavalle.

Mitä erikoista siinä on?

Kasvoveden sisältämä pajunkuoriuutteesta peräisin oleva salisyylaatti tasapainottaa talineritystä ja lievittää tulehdusta. Antioksidanttinen mustikka rauhoittaa ihoa ja vähentää iho punoitusta.

Mikä kasvovedessä on parasta?

Näppärän suihkepullon ansiosta kasvovettä ei lurahda vahingossakaan liikaa.

3. Paras kirkastava kasvovesi

Kiehl’s Ferulic Brew Rejuvenating Facial Essence 45 e.

Kenelle kasvovesi sopii?

Kasvovesi sopii kaikille ihotyypeille mutta erityisesti heleytensä kadottaneelle kuivalle iholle. Antioksidanttista (ja niin trendikästä) ferulihappoa ja kosteuttavaa skvalaania sisältävä kasvovesi silottaa ihoa ja tehostaa sen luontaista uusiutumisprosessia.

Mitä erikoista siinä on?

Kasvovesi on testatuista vesistä tujuimman tuoksuinen, mutta tuoksu ei kuitenkaan jää leijumaan kasvoille enää kosteusvoiteen levittämisen jälkeen.

Mikä kasvovedessä on parasta?

Kevyesti kuorivaa maitohappoa sisältävä kasvovesi pitää ihon kirkkaana ja pehmeänä ärsyttämättä sitä. Se todella kirkastaa hehkunsa kadottaneen ihon.

4. Paras silottava kasvovesi

Elemis Pro-Collagen Marine Moisture Essence 80,50 e.

Kenelle kasvovesi sopii?

Virkistävä ja heti kosteuttava hoitoneste on kuin tehty pintakuivalle aikuiselle iholle. Siinä on hyaluronihappoa, kuparia, magnesiumia sekä sinkkiä sisältävää lähdevettä.

Mitä erikoista kasvovedessä on?

Hoitonesteen hyaluronihappo, Padina Pavonica -levä ja kuparia, magnesiumia sekä sinkkiä sisältävä lähdevesi saavat pintakuivan ihon tuntumaan heti vähän vähemmän kiristävältä. Nesteen luvataan myös auttavan sitä seuraavien hoitotuotteiden imeytymistä ihoon.

Mikä kasvovedessä on parasta?

Hoitoveden pehmeä koostumus saa ihon tuntumaan heti ensitaputtelusta miellyttävän sileältä, hyvin kosteutetulta ja ihan selvästi aiempaa pehmeämmältä.

Paras hajusteeton kasvovesi

Purodoré Hydrating Floral Toner 36 e.

Kenelle kasvovesi sopii?

Tämä kasvovesi sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti kotimaisuutta, hajusteettomuutta ja vegaanisuutta arvostavalle.

Mitä erikoista siinä on?

Vesimäinen koostumus imeytyy ihoon hetkessä ja tuntuu miellyttävän virkistävältä. Kasvovesi ei kirvele edes ärhköitynyttä ihoa, vaan iho tuntuu pikemminkin rauhoittuvan veden vaikutuksesta.

Mikä kasvovedessä on parasta?

Kotimainen kasvovesi lupaa heleyttää ja uudistaa ihoa sekä edistää tehoaineiden imeytymistä, ja virkistävältä ja rauhoittavalta se tuntuukin. Vieno kukkaistuoksu tulee vaikuttavista aineista, ruususta ja orvokista.

Juttu on julkaistu Kauneus ja Terveys -lehdessä 1/2023.

Kommentoi +