Korealaisen ihonhoidon parhaat niksit
Kauneus
Korealaisen ihonhoidon parhaat niksit
Maailman kuumimmat kauneustrendit tulevat nyt Etelä-Koreasta. Poimimme parhaat vinkit.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 9.8.2016
Trendi

Kasvojenpuhdistuslaitteet, CC-voide, hyytelömäiset kasvonaamiot. Iso osa viime vuosien suurimmista ihonhoitotrendeistä juontaa juurensa Etelä-Koreaan, jota pidetään juuri nyt yhtenä maailman innostavimmista kosmetiikkamaista. Sieltä megatrendit ovat levinneet vauhdilla kaikkialle, myös Suomeen.

Tällä hetkellä kuumimpia juttuja Etelä-Koreassa ovat ihonhoitoa ja meikkiä yhdistävät hybridituotteet, kuten mikroemulsiot ja cushion-meikkivoiteet. Mikroemulsio on seerumin alle levitettävä kosteuttava hoitoneste, ja cushion-meikkivoide on huokoiseen meikkisieneen valmiiksi imeytetty värivoide, joka levitetään kasvoille purkin mukana tulevalla tyynyllä. Cushion-voide on peittävyydeltään ja hoitavuudeltaan kuin BB- tai CC-voide, mutta sen koostumus on vielä tuplakonsonanttivoiteitakin ohuempi.

Suosittuja ovat myös ihon täsmähoitoon tarkoitetut, välillä hyvinkin hintavat vempaimet, kuten kasvojenpuhdistuslaitteet. Ne ovat korkean teknologian maassa samalla viivalla uusimman iPhone-mallin kanssa: korealaisnainen haluaa myös kylppäriinsä tuoreimmat keksinnöt.

Miksi juuri Etelä-Koreasta on tullut ihonhoidon ihmemaa?

Yksi syy on otollinen markkina-alue. Maa on täynnä vaativia asiakkaita, joiden tarpeiden tyydyttämiseksi kosmetiikkamerkkien on nähtävä jatkuvasti vaivaa. Korealaisnaiset ovat valmiita satsaamaan ihoonsa niin rahaa kuin aikaakin, sillä mielikuva tasaisesta, vaaleasta ihosta korkean sosiaalisen statuksen merkkinä elää sitkeästi.

Korealaisen ihonhoidon avainsana onkin säntillisyys. Hoitovaiheita on jopa 10–15 ja ne toistetaan päivittäin. Tuotevalikoima on rutiinien mukainen. Yhdellä eteläkorealaisella ostoskadulla saattaa olla kymmenittäin putiikkeja, joista kukin myy vain yhden kosmetiikkabrändin tuotteita.

Etelä-Korean markkinoille hinkuu myös moni ulkomainen merkki, ja esimerkiksi Lumenen tuotteita on vastikään alettu viedä maahan. Yhä maan kosmetiikkamarkkinoita hallitsevat kuitenkin paikalliset brändit. Niiden purkit on monesti kuvitettu keijuilla ja söpöillä eläimillä, joiden on tarkoitus herättää ostajassa mielikuvia nuorekkuudesta.

Vaikka korealainen kosmetiikkakulttuuri poikkeaa Suomesta, sen ydinajatuksiin kannattaa perehtyä. Siksi poimimme korealaisten ihonhoitorutiinien parhaat niksit ja kerromme, miksi niiden avulla saa hehkuvan ihon.

Korealaiseen kauneusrutiiniin kuuluu jopa 10–15 vaihetta, jotka toistetaan päivittäin. Saattaa kuulostaa työläältä, mutta paikalliset vakuuttavat sen vievän aamulla vain viisi ja illalla kymmenen minuuttia plus naamioon menevä aika.

1. Kerrosta urakalla

Etelä-Koreassa kiiltävät kasvot ovat yleinen kauhistuksen aihe, ja kiillon välttämiseksi käytetään rahaa. Koska sikäläinen iho on suomalaista paksumpi ja huokoset näkyvät helpommin, korealaisen ihonhoidon taikasana on kerrostaminen. Paikalliset seerumit, kasvovoiteet ja hoitoemulsiot ovat koostumukseltaan ohuita, jotta niitä voi levittää kasvoille päällekkäin. Lukuisilla ohuilla kerroksilla iho kosteutuu kunnolla ilman pelkoa kiillosta.

Myös suomalainen iho kaipaa usein syväkosteutusta, erityisesti pakkasten jälkeen. Ota siis mallia Etelä-Koreasta ja levitä kasvoille useaa tuotetta. Muista kuitenkin, että eri seerumeiden ja niiden päälle levitettävän kosteusvoiteen välissä pitää odotella muutama minuutti, jotta jokainen kerros ehtii imeytyä ihoon. Lopputulos on superkosteutettu ja hoidettu iho, joka ei kiillä tai tunnu tunkkaiselta. Nyrkkisääntö on, että kunkin tuotteen koostumuksen on oltava kevyt – muuten niiden yhdistelmä on helposti raskaan tuntuinen.

2. Opettele uusi tekniikka

Onko sinulla tapana levittää voide kuin voide kasvoillesi ronskisti koko kädellä? Se loppui nyt. Korealaiset levittävät niin silmänympärysvoiteensa, seeruminsa kuin kasvovetensäkin kevyesti sormenpäillä taputellen.

Kuulostaako höpsöltä? Ehkä, mutta taputtelu toimii. Hoitoaineet imeytyvät ihoon tehokkaimmin, kun jokaista kerrosta taputtelee kasvoille puolisen minuuttia. Korealaiset uskovat, että jos ihoa kohtelee kovin ottein, se menettää kimmoisuutensa ja venyy.

Taputtelusta on muutakin hyötyä: se parantaa ihon lymfakiertoa eli edistää aineenvaihduntaa ja vähentää siten kasvojen pöhötystä.

3. Putsaa tuplasti

Yksi korealaisen ihonhoidon kiinnostavimpia tapoja on kasvojen kaksoispesu: naama pestään, ja sitten se pestään uudestaan. Tuplaputsaus saattaa kuulostaa veden ja tuotteiden haaskaukselta, mutta koska Etelä-Koreassa ilmansaasteita on varsinkin kaupungeissa huomattavasti enemmän kuin Suomessa, kaksivaiheinen puhdistus on perusteltua.

Ja on tuplaputsauksesta hyötyä Suomessakin, sillä molemmilla pesuvaiheilla on oikeasti oma merkityksensä lopputuloksen kannalta. Ensimmäisellä pesukerralla käytetään öljymäistä tai maitomaista tuotetta, joka puhdistaa kasvoilta meikin ja päivän mittaan kertyneet lian ja saasteet. Toisella kerralla tuotteeksi kannattaa valita tuhdimpi voidemainen puhdistusaine, joka pureutuu ihon varsinaisiin epäpuhtauksiin ja puhdistaa ihohuokosista muun muassa talin.

4. Kosteuta överisti

Korealaisnaisten mielestä ihoa ei voi koskaan kosteuttaa liikaa. Korealaisten ykköskosteutustuotteita ovat etanaseerumia sisältävät kasvovoiteet, jotka tasoittavat ihon väriä, sekä kasvovesi, seerumi, mikroemulsio ja naamio. Samanlainen setti ei olisi pahitteeksi suomalaisellekaan, usein pintakuivalle iholle, joka saa kosteuttavista tuotteista kaipaamaansa joustavuutta.

Jotta huolellisen hoitorutiinin tulokset säilyvät päivän mittaan, tarvitaan lisäkosteutusta. Korealaiset suihkauttavatkin meikin päälle mineraalivesisuihketta muutaman tunnin välein. Suihke virkistää ihoa ja sopii erityisesti kuivassa sisäilmassa työskenteleville, sillä koneellinen ilmastointi kuivattaa ihoa.

5. Naamioidu säännöllisesti

Erilaiset naamiot ovat Etelä-Koreassa niin suosittuja, että pääkaupungissa Soulissa on liikkeitä, jotka myyvät pelkästään kasvonaamioita. Naamioita käytetään monta kertaa viikossa: yhtenä päivänä kosteuttavaa, seuraavana vaalentavaa. Suomalainenkin iho hyötyy naamioista, jotka täsmähoitavat kasvoja esimerkiksi syväpuhdistaen tai kirkastaen niitä. Naamio on kuin pikakäynti kosmetologilla: jos aikataulu tai kukkaro on kireällä, voi naamion avulla pidentää kasvohoitojen väliin jäävää aikaa.

Kuituliinojen avulla tai geelimäisinä naamareina kasvoille levitettävät naamiot ovat superhelppokäyttöisiä. Innokkaimmat suomalaiset kosmetiikkafanit hamstrasivat näitä korealaisten suosikkeja aiemmin ulkomailta, mutta nyt erilaiset naamiot ovat rantautumassa myös Suomeen. Koska naamiot pysyvät hyvin kasvoilla, niiden vaikuttaessa voi vaikka ottaa vapaapäivän ratoksi nokoset.

6. Lähde laiteostoksille

Lähes jokaisen korealaisnaisen kylpyhuoneessa on omat sähkökäyttöiset laitteensa niin kasvojen siloisuutta edistävän kollageenintuotannon tehostamiseen kuin reisien selluliitin hajottamiseenkin. Vaikka ei laitehifistelyssään näin pitkälle menisikään, korealaisilta kannattaa kopioida innostus kasvojenpuhdistusharjoihin. Pienet harjakset puhdistavat ihon huomattavasti tehokkaammin kuin veden läiskyttely kasvoille. Iho näyttää kirkkaammalta jo parin käyttökerran jälkeen.

Juttu on julkaistu aiemmin Trendissä.

Kommentoi +