Kolme tapaa pukea vajaamittaiset culottes- housut
Tyyli
Kolme tapaa pukea vajaamittaiset culottes- housut
Ei se mitta vaan se, miten niitä käytetään.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 5.10.2016
Trendi

Tehokas työasu

Käsi sydämellä, kuinka usein käytät ylipolven saappaitasi? No, asiaan on tulossa muutos. Korkeavartiset saappaat tekevät vajaamittaisista culottes-housuista ympärivuotiset luottolahkeet: nahkasaappaat lämmittävät sukkahousuja tehokkaammin ja korkeat varret suojaavat vesi- ja loskaroiskeilta eli suomeksi sanottuna märiltä sukilta. Sopii meille.

Kaksi tapaa tehdä muodollisesta työtyylistä oman näköinen: pue jakun alle kauluspaidan sijasta mielenkiintoinen t-paita (mielenkiintoinen ei tässä tapauksessa tarkoita Dimmu Borgir -bändipaitaa) ja pujota kaulaan lempikorusi. Toimii.

Sukkahousuhuijaus

Maailman vanhin säärien pidennyskikka on valita kengät ja housut sävy sävyyn. Ja kun housut ovat vajaamittaiset, apuun tulevat sukkahousut. Unohda sadan denierin peittävät sukkikset ja valitse juuri nyt ajankohtaiset, aavistuksen läpikuultavat versiot.

Simppeli tapa sitoa silkkihuivi à la Trendi: aseta huivi leveästi kaulan ympärille niin, että huivin avoimet päät jäävät niskan puolelle, rullaa päät ja kiepauta kaulan ympäri ja solmi solmu niskaan. Voilà.

Sininen uni(vormu)

Alkusyksyllä voi vielä vilauttaa paljaita sääriä, kunhan yläosan lämmitys on kunnossa. Tyköistuva villapoolo ja jämäkkä farkkutakki on toimiva yhdistelmä, joka mahtuu tarvittaessa vaikka pitkän villakangastakin alle. Kun poolokaulus korvaa kaulahuivin, säilyy siluetti siistinä ja huoliteltuna.

Unohda korut ja turhat asusteet: metallinen vetoketju poolon kauluksessa toimii kaulakorun tavoin. Kultainen vetoketju ja kuparin väriset napit näyttävät, että eri metallien yhdistelyä on turha pelätä. Jari Sillanpäätä lainataksemme, sinä ansaitset kultaa – ja ruusukultaa, hopeaa ja pronssia.

Tyylit & malli Petra Koivisto

Kommentoi +