Kohti omaa hiusväriä
Kauneus
Kohti omaa hiusväriä
Miten voi päästä eroon jatkuvasta tyvikasvun värjäämisestä ja onnistua hiusten kasvattamisessa?
Teksti

Kuvat

Julkaistu 3.5.2019
Kauneus ja Terveys

Lukijamme Eveliina haaveilee todella pitkästä tukasta eikä halua värjätä tyvikasvua jatkuvasti. Miten paluu omaan väriin ja hiusten kasvatus onnistuvat parhaiten?

Raidoitus on hyvä keino, kun haluaa välttää selkeän tyvikasvun. Mitä lähempänä hiusväri on tukan luontaista sävyä, sitä vähemmän tyvikasvu erottuu.

Vaalennusaineella tehty raidoitus kuivattaa aina tukkaa. Etenkin hiusten kasvattajan kannattaa käyttää paljon kosteuttavia tuotteita.

Eveliina Sjöblom

Ikä: 32

Ammatti: Tietoturva-asiantuntija

Asuinpaikka: Helsinki

Perhe: Sinkku. Perheeseen kuuluu Eve-koira.

Muutoksen tavoite: Kasvattaa oma väri takaisin kivuttomasti.

Eveliina muutoksen jälkeen: ”Olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Nyt ei tarvitse huolehtia tyvikasvusta. Tästä on helppo jatkaa hiustenkasvatusprojektia.”

Eveliina kuukauden päästä: ”Tukka voi hyvin. Se on pysynyt yllättävän hyvässä kunnossa vaalennuksesta huolimatta. Ehkäisen kellastumista hopeatuotteilla.”

Kampaajan vinkit

Enni Nokkonen neuvoo, miten onnistut kasvatusprojektissa.

1. Kysy kampaajaltasi raitoja, kun haluat kasvattaa oman värin takaisin. Raidoitus on armollinen keino, sillä hiukset ovat luonnontilassakin monisävyiset.

2. Poista häiritsevää lämmintä sävyä raidoitetuista hiuksista sävyttävällä hoitoaineella tai -naamiolla. Kellertävä sävy voi häiritä etenkin, jos tyven luontainen väri on viileä.

3. Hoida raidoitettua tukkaa syväkosteuttavilla tuotteilla, sillä vaalennus kuivattaa aina hiuksia. Hoitoaine sulkee hiussuomuja ja lisää tukan kimmoisuutta.

4. Suojaa hiukset auringolta varsinkin, kun kasvatat pitkää tukkaa. Hattu tai huivi on tehokkain suoja. Kysy kampaajaltasi, millaiset UV-suojatuotteet sopivat sinun hiuksillesi.

5. Laita hiuksiin jätettävää hoitoainetta ja latvasuojaa vähintään aina pesun jälkeen. Pitkistä hiuksista ei ole iloa, jos ne ovat huonossa kunnossa.

6. Käy tasoittamassa hiusten latvoja säännöllisesti, vaikka haluaisitkin superpitkän tukan. Rispaantuneet latvat eivät imartele ketään.

Juttu on julkaistu Kauneus & Terveys -lehdessä 4/2019.

Kommentoi +