KT ja Trendi kasvattivat lukijamääriään, Eeva edelleen Suomen suurin aikakauslehti
aikakausmediat
KT ja Trendi kasvattivat lukijamääriään, Eeva edelleen Suomen suurin aikakauslehti
Eevan kokonaistavoittavuus laskettiin tänä vuonna ensimmäisen kerran.
Teksti

22.9.2023

Eeva on edelleen Suomen suurin yleisölehti. Perjantaina julkaistun KMT-mittauksen mukaan lehdellä on joka kuukausi noin 309 000 lukijaa. Kun mukaan lasketaan eeva.fi-verkkosivusto, Eevan kokonaistavoittavuus on 363 000 ihmistä.

Eevan lukijamäärä laski hitusen viimevuotisesta. Eevan perässä tulevat Suomen Kuvalehti ja Aku Ankka. Eevan kokonaistavoittavuus mitattiin nyt ensimmäisen kerran, sillä eeva.fi lanseerattiin vasta marraskuussa 2022.

”Tästä on hyvä lähteä rakentamaan Eevan 90-vuotisjuhlavuotta 2024. Iloitsen kovasti myös siitä, että Eevan kanssa samassa toimituksessa tehtävät Kauneus ja Terveys ja Trendi kasvattivat lukijamääriään”, sanoo Eevan päätoimittaja ja A-lehtien naisten median toimitusta vetävä Mari Paalosalo-Jussinmäki.

Kauneus ja Terveys kasvatti lukijamääräänsä 114 000:een vuotta aiemmasta 113 000:sta. Trendin lukijamäärä kasvoi 47 000:een viime vuoden 44 000:sta.

Kokonaisuudessaan suomalaisten aikakauslehtien lukijamäärä väheni noin kaksi prosenttia.

Lehden lukijamäärä kertoo, kuinka monta lukijaa painetun lehden yhdellä numerolla keskimäärin on. Yleisölehdillä tarkoitetaan sellaisia medioita, joita ostetaan tilaamalla tai irtonumeromyynnistä ja jotka ovat laajasti kaikkien saatavilla. Jos mukaan otetaan asiakas- ja järjestölehdet, Suomen suurin painettu aikakauslehti on Yhteishyvä.

Kansallinen Mediatutkimus (KMT) on tutkimuskokonaisuus, jossa selvitetään aikakaus- ja sanomalehtien lukijamääriä printissä ja digissä. Vuosittain julkaistavaan tutkimukseen vastaa yli 23 000 yli 15-vuotiasta suomalaista. Tutkimuksen tilaaja on MediaAuditFinland ja sen toteuttaa Kantar Media Finland.

Kommentoi +