Kirjailijoiden lukupiirissä kirjailijat puhuvat lempikirjailijoistaan – kuuntele podcastia, joka ruokkii lukemisen iloa
podcast
Kirjailijoiden lukupiirissä kirjailijat puhuvat lempikirjailijoistaan – kuuntele podcastia, joka ruokkii lukemisen iloa
Eevan toimituspäällikkö Annaleena Jalava on kutsunut Kirjailijoiden lukupiiriin kirjailijoita puhumaan näiden lempikirjailijoista. Tuloksena on nautinnollisia keskusteluja. Kuuntele Eeva-podcast nyt Storytelissä!
Teksti

25.10.2023
 |
Eeva

Tarjolla on nyt supernautinto kaikille lukutoukille: Kirjailijoiden lukupiiri on kuunneltavissa Storytelissä. Kirjailijoiden lukupiiri -podcastissa Eevan toimituspäällikkö, himolukija Annaleena Jalava kutsui vieraaksi kiinnostavia kirjailijoita puhumaan suosikkikirjoistaan.

Varoitus: tämän podcastin seurauksena seuraavaksi luettavien kirjojen pinosi kasvaa.

Jakso 1: Tove Jansson – paljon enemmän kuin Muumit

Kirjailijat Joni Pyysalo ja Kirsi Piha ovat eri mieltä Muumeista, mutta yhtä mieltä Tove Janssonin nerokkuudesta.

Jakso 2: Elizabeth Strout – hetkiä tunteiden välisissä paikoissa

Kirjailija Satu Vasantolaa viehättää Elizabeth Stroutin huomioiden tarkkuus, kirjailija Johanna Venho taas pitää siitä, miten Strout kirjoittaa yhteiskuntaluokista.

Jakso 3: Jane Austen – ei vain tarinoita ihanista naisista

Kirjailija Ann-Christin Antell on onnistunut tartuttamaan Austen-intonsa koko perheeseensä. Kirjailija Leena Parkkinen toteaa, että Harlekiini-kirjallisuus on Austinille rakenteensa velkaa.

Jakso 4: Eeva-Liisa Manner – lohdun ja toivon tuoja

Kirjailija Elina Hirvonen tunnustaa varastaneensa Eeva-Liisa Mannerilta paljon. Kirjailija Jyrki Vainoselle Manner on tärkeä kirjailija, jonka hän kerran melkein tapasi.

Jakso 5: Paavo Haavikko – osumia kohti ja ohi

Kirjailija Antti Hurskainen ei vaikuttunut Paavo Haavikosta ensitutustumisella, mutta nyt hän nauttii lakonisesta ilmaisusta. Kirjailija Jukka Viikilä saattoi nuorena siteerata Haavikkoa kokonaisen ravintolaillan.

Jakso 6: Marguerite Duras – kun paikka ja liha sekoittuvat

Kirjailija Marjo Niemi rakastaa Durasin tekstiä, jonka alta avautuu loputtomasti syviä tasoja. Kirjailija Saara Turunen suosittelee erityisesti klassikoksi noussutta Rakastaja-teosta.

Jakso 7: Jane Bowles – ihmisuhteiden täsmäkuvaaja

Kirjailija E.L. Karhu kuvaa suhdettaan amerikkalaiskirjailija Jane Bowlesiin paikoin pakkomielteiseksi. Kirjailija Eeva Turuselle Bowles on inspiraation lähde. Tekstien lukeminen saa omankin tekstin virtaamaan.

Kirjailijoiden lukupiiriä voit kuunnella Storytelissä.

Kommentoi +