Kiinnostaako vaatteiden lainaaminen? Trendi listasi kiinnostavat vaatelainaamot
Tyyli
Kiinnostaako vaatteiden lainaaminen? Trendi listasi kiinnostavat vaatelainaamot
Miksi ostaa omaa, kun voi vuokrata vastuullisesti! Listasimme ihanimmat vaatelainaamot verkossa sekä kivijalassa ympäri Suomen.
Teksti
|
Kuvat
Julkaistu 13.1.2021
Trendi

Aina upea!, Aurinkokuja 8, Rovaniemi

Rovaniemellä sijaitseva uudehko vaatelainaamo, josta voi lainata yksittäisiä vaatteita tai hankkia jäsenyyden. Kertalainaan (42 e) sisältyy aina kaksi tuotetta, kuten vaate ja koru. Jäsenyys vaihtelee sen pituudesta riippuen 72 - 148 euroon. Jäsenille vaatteiden laina-aika on tyypillisesti 1 - 3 viikkoa. Vaatteet palautetaan aina pestyinä ja huollettuina. Tarjolla on juhlavaatteita ja rentoja mekkoja arkeen. Muista lainaamoista poiketen valikoimissa on vintagevaatteita.

Mallaamo, Uusikatu 14, Oulu

Suomalaisia designvaatteita juhlaan ja arkikäyttöön. Mahdollisuus vuokrata vain yksi vaate tai ostaa jäsenyys (170 e), jolloin vaatteita voi lainata säännöllisesti jopa kerran viikossa. Kertalainan laina-aika on viikko, mutta jäsenenä vaatteita voi pitää lainassa 1 - 3 viikkoa. Tarjolla esimerkiksi Uhana Designin, Ivana Helsingin, Papun ja Vimman vaatteita.

Miam Clothing, Sepänkatu 19, Helsinki

Miam-merkin palvelu, jossa tarjotaan vähävaraisille mahdollisuutta vaatelainaukseen esimerkiksi työhaastatteluja varten. Yhteydenotot vain sähköpostitse.

Samuji Archive, Mikonkatu 3, Helsinki

Samuji-merkin oma vaatevuokraamo Samuji-talossa Helsingissä. Tarjolla aiempien kokoelmien vaatteita. Tarjolla on esimerkiksi takkeja ja upeita mekkoja, mutta myös laukkuja, paitoja ja housuja. Vuokra-aika tyypillisesti viikko, joissakin juhlavaatteissa 3 päivää. Vuokran hinta vaihtelee vaatteen mukaan.

The Ateljé, Laivurinkatu 10, Helsinki

Elegantteja vaatteita juhliin, illallisille ja vaikka työhaastatteluun. Paljon huippumerkkejä: Helmut Lang, Andiata, Katri Niskanen, Anni Ruuth... Sopii, jos rakastat etenkin minimalistista tyyliä ja haluat saada juhliin huippusuunnittelijan luomuksen. Vaatetta ei tarvitse pestä itse vaan pesu sisältyy vuokrauksen hintaan. Vuokran hinta vaihtelee vaatteen mukaan. The Ateljé myös myy koruja, sukkahousuja ja vaatteiden huoltovälineitä. Vuokraamo toimii myös verkkokaupan välityksellä: toimitus ja palautus onnistuu postitse, eli vuokraus on mahdollista asuinpaikasta riippumatta.

Uhana Dreams

Uhana Designin oma vaatevuokraamo, jossa tarjolla sekä uuden valikoiman että edellisten valikoimien tuotteita. Paljon näyttäviä mekkoja, mutta myös korvakoruja ja esimerkiksi yksivärisiä neulemekkoja. Vuokran hintaan sisältyy aina toimitus, pesu ja huolto. Vaate vuokrataan nettikaupasta ja toimitus ja palautus onnistuu postitse, eli vuokraus on mahdollista asuinpaikasta riippumatta. Vuokran hinta vaihtelee vaatteen mukaan.

Vaatelainaamo Noppa, Puijonkatu 23, Kuopio

Jäsenyysperiaatteella toimiva vaatelainaamo Kuopiossa. Puolen vuoden jäsenyydellä (140 e) saa 8 vaatetta kuukaudessa eli yhteensä 48 vaatetta jäsenyyden aikana. Laina-aika on 1-3 viikkoa ja myös yksittäisen vaatteen kertalaina on mahdollinen. Vaatevalikoimassa painottuvat kotimaiset merkit ja vaatteiden eettisyys. Lainaamon kaikki vaatteet ovat myös myytävänä.

Vaatelainaamo Tanttu, Koulukatu 11, Seinäjoki

Seinäjoella toimiva vaatelainaamo, josta voi ostaa jäsenyyden 2 kuukaudeksi (72 e) tai vaikka puoleksi vuodeksi (149 e) kerrallaan. Jos haluaa lainata myös koruja, voi ostaa jäsenyyden, johon korut sisältyvät. Laina-aika tyypillisesti 1 - 3 viikkoa. Myös kertalaina onnistuu. Valikoimissa on runsaasti suomalaisia merkkejä, kuten R/H, Kaiko ja Ivana Helsinki. Vaatteet palautetaan aina huollettuina ja pestyinä.

Vaatepuu, Helsinki, Järvenpää, Turku, Jyväskylä ja Tampere

Ympäri Suomen toimiva vaatevuokraamoketju, josta voi tehdä kertalainan tai hankkia jäsenyyden. Jäsenyys on voimassa puoli vuotta kerrallaan ja itse voi valita jäsenyyden tason eli sen, kuinka paljon haluaa vuokrata vaatteita: jos haluaa vuokrata lähinnä tunikoita ja korvakoruja, pienin jäsenyys riittää. Jäsenyyden hinta vaihtelee 150 e - 280 euroon. Tuotteet pestään ja huolletaan kotona. Tarjolla runsaasti suomalaisia vaatteita, kuten Marimekkoa, Uhana Designia ja Anne-Mari Pahkalaa.

Vaaterekki, Vuorikatu 22, Helsinki

Helsingin keskustassa sijaitseva vaatelainaamo, josta onnistuu kertalainat juhliin mutta voi ostaa myös puolen vuoden jäsenyyden (170 e). Kahden tuotteen laina-aika on korkeintaan kolme viikkoa. Tuotteet pestään itse ennen palautusta. Valikoimissa on muun muassa Vimman, Noukin ja Katri Niskasen vaatteita.

Puuttuiko listalta jokin lainaamo? Kerro kommenteissa!

Kommentoi +