Kiiltoa ja puhdas tunne! Trendi testasi värjättyjen hiusten uutuussampoot – tässä viisi parasta
Kauneus
Kiiltoa ja puhdas tunne! Trendi testasi värjättyjen hiusten uutuussampoot – tässä viisi parasta
Värjättyjen hiusten sampoolta vaaditaan paljon. Sen pitäisi pestä hyvin mutta suojata väriä. Nämä viisi läpäisivät testin!
Teksti

Kuvat

Julkaistu 16.8.2021
Trendi

Vaalennuksen jälkeen

Vaalennuksen jälkeiset päivät ovat kriittisimpiä – ja nyt niihin on kehitetty oma sampoonsa. Purkista kahmaistaan hoitoainemaista voidetta, ja vettä lisäämällä se vaahtoaa. Kosteuttaa, ja tukasta tulee kuohkea ja kiiltävä.

Parasta: Vihdoin täsmätuote blondauksen jälkeen! Tästä saa lauantain spa-hetken kohokohdan.

Blond Absolu Bain Cicaextreme -voidemainen sampoo 28,50 e, Kerastase.

Ahkeralle pesijälle

Kun tukka on pakko pestä joka päivä, sampoon pitäisi kohdella hiusta lempeästi. Ja tämähän kohtelee! Päänahka tuntuu pestyltä eikä herkkäkään iho ärsyynny. Pitkät hiukset tuntuvat kosteutetuilta. Täydellinen paljon treenaavalle!

Parasta: Pullo on tosi nätti, joten se on ilo jättää näkyville. Helppo pumppumekanismi!

Bamboo Refreshing -sampoo 17,90 e, Continu.

Paras suihkussa

Tältä sampoo­pesun pitää tuntua. Tämä sampoo pesee ihanasti: se selvittää heti hiusta, ja jo pieni määrä tuotetta vaahtoutuu hyvin. Tukasta tulee kuohkea, pestyn tuntuinen ja helppo selvittää kammalla. Ei latista.

parasta: Ihana tuoksu: hennon makea muttei ärhäkkä.

Color-sampoo 10,90 e, Four reasons.

Kirkkaasti pehmein

Sampookin voi saada hiukset hehkumaan. Tämä selvittää jo pestessä hiusta hyvin, ja tukasta tulee sileä ja pehmeä muttei lättänä. Lupaa korostaa hiusvärin hehkua, ja sen se tekee: raidat erottuvat selkeästi. Testin paras lopputulos!

parasta: Pieni määrä riittää, ja pää saa ihanan vaahtokylvyn.

Ainoa Color Boost -sampoo 17,90 e, Cutrin.

Edullinen yllättäjä

Näyttää hoitoaineelta mutta onkin sampoo. Tällä on hauska pestä: aine on pehmoista ja sitä levitetään myös pituuksiin. Tuotetta tarvitaan pitkään tukkaan reippaasti, mutta hinta huojentaa: markettituotteiden aatelia!

parasta: Hyvä tuote, jos haluat kiiltävän sileän, suorastaan liukkaan tukan edullisesti.

Elvital Color Vive More Than Shampoo -syvähoitava sampoo 4,90 e, L’oréal paris.

Näin hoidat värjättyjä hiuksia

Sitoudu hoitoon. Satsasit kampaamokäyntiin mutta lintsasit suihkussa? Täsmätuotteilla hius pysyy hyvänä, värjäysväli pitenee, ja kahden viimeisen viikon paniikki voi olla historiaa.

Vaalealle purkkiarmeija. Vaalennettu hius voi tarvita neljä sampoota: korjaavan, kosteuttavan, hopeasampoon ja syväpuhdistavan. Vuorottele arjessa korjaavaa ja kosteuttavaa. Pese hopeasampoolla kerran viikossa, syväpuhdistavalla kerran kuussa – jotta vaalea hius pysyy kirkkaana.

Värjääjän valinta. Kun hiuksissa on väri, pidä väriä yllä värjätyille hiuksille tarkoitetulla sampoolla. Myös pigmenttisampoo auttaa siinä – vuorottele niitä.

Vaihtele tuotteita. Sama sampoo ei ehkä sovi koko vuotta. Säästä se, sillä sampoo säilyy kaapissa vuodenkin. Vaikka kesällä sampoo tuntuisi liian kosteuttavalta, talvella se voi olla sopiva.

Asiantuntijana parturi-kampaaja Tiia Varjokunnas-Mustonen Salon Rinistä.

Juttu on julkaistu aiemmin Trendissä.

Kommentoi +