Näitä on odotettu! Tässä kevään yhdeksän kauneus- ja muotitrendiä, joihin haluat hurahtaa
Kauneus
Näitä on odotettu! Tässä kevään yhdeksän kauneus- ja muotitrendiä, joihin haluat hurahtaa
Nyt pukeudutaan mukavasti eikä piilotella ikää eikä ihoa. Kotona voi hengailla hoitavassa LED-naamarissa. Tässä ovat kevään 2020 käytännöllisimmät muoti- ja kauneustrendit. Kurkista ja ihastu!
Teksti

Kuvat
,

29.4.2020
 |
Kauneus ja Terveys

1. Laajempi kauneuskäsitys

Hyviä uutisia! Kun ennen puhuttiin anti age -ihonhoidosta, nyt termi on ennemminkin wellaging tai proaging. Ikääntymisen merkkejä ei siis yritetä peittää epätoivoisesti, vaan ihoa hoidetaan hyvin, jotta se näyttäisi parhaalta mahdolliselta iästä viis.

Ikä ei ole ollut kosmetiikkavalmistajille edes pelkkä numero enää pitkään aikaan. Tuotteita kun myydään nykyään ikäryhmän sijaan ihon tarve edellä. Valmistajat ovat myös tajunneet yhä laajemmin, että yli 45-vuotiaat naiset ovat tärkeä kohderyhmä: heillä on sekä rahaa että tarpeita.

Myös eri ihonsävyt otetaan paremmin huomioon. Suomestakin saa vihdoin hyvin tummia meikkivoiteita. Uutta on sekin, että monesta meikkivoiteesta on tarjolla sekä kylmiä että lämpimiä sävyjä. Siitä on iloa myös vaaleaihoisille.

Diorin Backstage Face and Body -meikkivoiteesta on saatavilla 40 sävyä. 47,90 e/kpl.

2. Neonvärit pieninä annoksina

Ei hätää, varastosta ei välttämättä tarvitse kaivaa 1980-luvun lasketteluasuja. Neonvärit ovat muodissa, mutta niitä käytetään nyt hienovaraisemmin piristämään asua tai meikkiä. Kokeile neonturkoosia, -keltaista tai -pinkkiä vyötä, huivia, laukkua, korua tai aurinkolaseja beigen, valkoisen tai harmaan asun väripilkkuna. Vaatteissa neonvillitys näkyy paitsi suoranaisina huomioväreinä myös eri värien kirkkaina vivahteina.

Air Max 90 Neon -lenkkarit 140 e, Nike. Neon-luomiväripaletti 34,45 e, Huda Beauty. Organzapusero 30 e, Monki. Yves Saint Laurent Black Opium Neon EdP 65,90 e. Kiiltonahkavyö 345 e, Saint Laurent.

3. Iho, joka näyttää iholta

Kasvojen huolellinen peittäminen meikillä on out, iholta näyttävä iho in. Ihohuokoset saavat siis näkyä, eikä kiiltoa tarvitse puuteroida piiloon. Trendi näkyy meikkituotteissa. Kauppoihin tulee nyt vesimäisen ja maitomaisen kevyitä, sävyttäviä tuotteita peittävien voiteiden sijaan.

Chanel Les Beiges Water Fresh Tint 64 e. Clarins Milky Boost Healthy Glow -meikkiemulsio 42 e. Clinique iD Dramatically Different Moisturizing BB-Gel 69 e

4. Elektrolyyttejä iholle

Urheilujuomista tuttuja, nesteytystä edistäviä elektrolyyttejä käytetään nyt ihonhoitotuotteissa. Ne lupaavat ehkäistä ihon nestehukkaa – eli kuivumista – ja antaa täyteläisen kosteutetun ja sädehtivän ihon. Myös ihon mikrobiomin vaaliminen jatkuu ja kiihtyy. Ihanteellista bakteerikantaa tavoitellaan pro- ja prebiooteilla.

Paula’s Choice Water-Infucing Electrolyte Moisturizer 29 e. Elemis Biotec Skin Energizing Cleanser 56 e. Esse Probiotic Sunscreen SK 30 -aurinkovoide 72 e.

5. Harkitusti mukava tyyli

Vaatteissa viihtyminen on nyt muodikasta muutenkin kuin vapaa-ajalla. Athleisuretrendin mukaisesti siisteihin vaatteisiin yhdistetään sporttisia elementtejä, kuten lenkkarit tai huppari. Mukava tyyli ei silti tarkoita lököttäviä tai nuhjuisia vaatteita eikä likaisia lenkkareita. Jotta tennarit näyttävät hyvältä mekon tai housupuvun kanssa, niiden pitää olla puhtaat ja siistit. Ylelliset materiaalit ja metallinhohto tuovat rentoon tyyliin ylellisen vivahteen.

Are you -collegepaita 70 e, Billebeino x Pure Waste. Kašmirloungehousut 99 e, H&M Premium Quality. Adidas Originals Rivalry Low Metallic Coated Canvas Sneakers 92 e.

6. Huulten ja kaulan tehohoito

Ihonhoito valuu kirjaimellisesti alaspäin, ja kasvojen ohella hoitoa saavat nyt huulet ja kaula. Siinä missä huulia ei enää täytetä maailmalla yhtä innokkaasti huippupulleiksi täyteaineilla, niitä kuoritaan ja kosteutetaan kotikonstein. Kaulan vuosirenkaita eli vaakaryppyjä häivytetään ravitsemalla ihoa täyteläiseksi seerumeilla ja voiteilla. Kaulan ihon hoidossa riittääkin usein kirittävää, sillä moni huomaa sen vasta, kun iho on jo alkanut veltostua.

NYX Professional Makeup #Thisiseverything Lip Scrub 9,90 e. Estée Lauder Resilience Lift Night -kaulavoide 112 e. Catrice Volumizing Lip Balm 5,29 e.

7. Muovittomampi kauneus

Kosmetiikkavälineissä ja -pakkauksissa näkee koko ajan vähemmän muovia. Kun sitä käytetään, se on ainakin osittain kierrätettyä tai jopa täysin merestä kerättyä. Meikkisiveltimien varsia tehdään kahvinpuruista ja sampoopulloja sokeriruo’osta. Muovia korvataan nyt laajasti bambulla. Jo lähivuosina kosmetiikkaa pakataan myös paperista tehtäviin pulloihin ja tuubeihin.

Ibero Eko -peitevärisiveltimen varsi on tehty osin kahvinpuruista. 5,90 e. Kevin Murphyn Angel Wash -sampoopullo on puhdistettua, merestä kerättyä jätemuovia. 27 e. BTB13 Probiotic Balmilla on Sulapacin biohajoava rasia. 34 e. Humble-vanupuikkojen varsi on bambua. 1,99 e/100 kpl.

8. Mikroranskikset kynsille

Ranskalainen manikyyri on klassikko mutta nyt myös pitkästä aikaa trendikäs. Erityisen muodikas on kapealinjainen versio eli mikroranskis: kynsien kärkiin maalataan hyvin kapeat valkoiset viivat. Kynsipedit voi lakata perinteiseen tapaan läpikuultavalla roosalla tai persikalla – tai jättää ne kokonaan ilman lakkaa! Jos et ole kokenut kynsien laittaja, valkoiset kärjet syntyvät helpommin manikyyritussilla kuin kynsilakkapullon siveltimellä.

Essence French Manicure Pen 2,49 e. Essie Nail Polish 06 Ballet Slippers 14,40 e.

9. LED-naamiohuvit kotona

Mitä ensin kauneushoitoloissa, sitä usein myöhemmin myös kotona. Mikroneulausrullia on myyty kotikäyttöön jo vuosia, ja nyt on LED-maskien vuoro. Naamiot ovat tosin vielä kalliita. Vartin LED-valohoito päivässä voi helpottaa esimerkiksi ruusufinniä ja suunympärysihottumaa sekä ikääntymismuutoksia.

LED-maskin käyttö muun muassa parantaa ihon verenkiertoa sekä uudistaa, kosteuttaa ja vahvistaa ihoa. Ennen kalliin laitteen hankintaa kannattaa kokeilla valokasvohoitoa kauneushoitolassa ja varmistaa, että se sopii omalle iholle.

MZ Skin Light-Therapy Golden Facial Treatment Device 607,85 e

Juttu on julkaistu Kauneus ja Terveys -lehdessä 03/2020.

Kommentoi +