Kevään muotinäytöksistä opittua: skarppi liivi, hapsut ja kookkaat korut tuovat kevään mieleesi ja varsinkin vaatekaappiisi
Muoti
Kevään muotinäytöksistä opittua: skarppi liivi, hapsut ja kookkaat korut tuovat kevään mieleesi ja varsinkin vaatekaappiisi
Kevään muodissa reisitaskuhousut ja ballerinat eksyvät epätyypilliseen seuraan, ja lattiamitta on takeissa ajankohtaisin. Myös Matrix-takit, remppafarkut ja Destiny’s Child mainittu!
Teksti

Kuvat
,

19.5.2023
 | Päivitetty 7.12.2023
 |
Trendi

Yllättävin yhdistelmä: Emily Gilmore ja remppahousut

Givenchy näytti kevätnäytöksessään, kuinka kevään ykkösvaate, leveät reisitaskuhousut, otetaan käyttöön astetta hienostuneemmin. Ne voi yhdistää konservatiiviseen jakkuun, joka on kuin suoraan Gilmoren tyttöjen matriarkan, Emily Gilmoren, tweedin ja Chanelin täyteisestä kaapista.

Myös tämä ihastuttaa: ballerinat, jotka ovat eksyneet epätyypilliseen seuraan. Mieti enemmän lököfarkkuja ja jumppatrikoita ja vähemmän kotelomekkoja ja kynähameita. Niinhän sitä aina hoetaan, vastakohdat täydentävät toisiaan.

Psst! Kevään farkkumuoti sukeltaa millennium-muodin syvimpään päähän. Ajattele vahvoja kulutuksia, lantiomallia ja Destiny’s Child -estetiikkaa, mutta väljemmällä mitoituksella.

Givencyn näytöksestä opittua: reisitaskuhousut ja ballerinat ovat taas täällä. Mukavuus, tuo vaatekaapin toivotuin tulokas.
Neuletakki 50 e, H&M. Korvarenkaat 29 e, Arket. Kengät 295 e, Ganni. Farkut 69 e, Weekday.
Silkkipusero 435 e, Filippa K. Farkut 60 e, Noisy May. Jakku 239 e, Gestuz. Ballerinat 100 e, Massimo Dutti.

Sesongin siluetti: Voimatakki ja lattiamitta

Tänä keväänä tuntuu houkuttelevalta pukeutua supersankarin takkiin, josta tulee voimakas ja sopivasti pahis olo. Muita kevään takkimuodin avainsanoja ovat lattiamitta, korostettu hartialinja ja Matrix-elokuvien estetiikka.

Mukavuudenhaluinen puolesi pitää myös tästä: kun asun päärooli on takilla, ei ole niin tarkkaa, mitä sen alle pukee. Mieluiten toki pukisi koko Saint Laurentin näytösasun maksimekkoa ja korkosandaaleja myöten.

Psst! Aurinkolaseissa suositaan nyt sporttimuotia ja 2000-luvun alun estetiikalla leikitteleviä racer-laseja. Kehyksen yläreuna on niissä visiirimäisen suora.

Ollaanko nyt Matrix-elokuvassa vai Yves Saint Laurentin näytöksessä? Kopioi tyyli valitsemalla nopeat aurinkolasit ja pitkä takki.
Keinonahkatrenssi 645 e, Stand Studio. Pitkä satiinimekko 100 e, Samsøe Samsøe. Pitkä takki 890 e, Malene Birger.
Trenssi nahkajäljitelmää 100 e, Mango. Korvarenkaat 50 e, Edblad. Mekko silkkisekoitetta 90 e, H&M. Sandaalit 325 e, Aeyde.

Toimistoystävällisin trendi: Kynähame ja kookkaat korut

Jos teet yhden tyylihankinnan tänä keväänä, kynähame on hyvä vaihtoehto. Rapsakka kauluspaita, kapea midihame ja kiiltävät asusteet kuuluvat toimistopukeutumisen eliittiin nyt ja aina. Luova idea, inspiraationa viereinen Bottega Venetan näytöskuva: kaksi väljää kauluspaitaa päällekkäin. Miksi tyytyä vain yhteen?

Jos klassinen toimistopukeutuminen ei puhuttele, testaa kynähametta Hailey Bieberin ja Emily Ratajkowskin tavoin buutsien, pooloneuleiden ja nahkarotsien parina. Mitä ysärimpi lopputulos, sen parempi.

Psst! Kevään muotiviikoilla näkyi erityisen paljon punottuja ja virkattuja yksityiskohtia. Koruissa kiinnostavat paksut ketjut, leveät sormukset ja isot korvikset – muttei yhtä aikaa puettuina.

Bottega Venetan näytöksen asussa on monta asiaa kohdallaan: kynä­hame on yhdistetty väljään kauluspaitaan ja laukussa on punoskuviointi. Asenne: se sinulla jo onkin.
Kauluspaita 40 e, Mango. Hame nahkajäljitelmää 50 e, H&M. Farkkuhame 79 e, COS. Pistokkaat 510 e, By Malene Birger.
Nahkahame 249 e, Massimo Dutti. Kaulakoru 89 e, COS. Kauluspaita 69 e, Arket. Laukku 450 e, Hereu.

Parasta pikkutunneille: Hulmuavat hapsut ja juhlaliivi

Kevään juhlamuodissa kiinnostavat hapsut ja tekstuurit, eikä ihme: on vaikea keksiä täydellisempää asua tanssilattialle kuin liikkeessä henkiin heräävä hapsumekko.

Jil Sanderin näytöksessä hapsut yhdistettiin skarppiin liiviin ja pelkistettyihin tennareihin. Ne vievät ajatukset 1920-luvun flapper-maailmasta tähän päivään. Näytös toimii hyvänä muistuttajana myös siitä, että juhlamekkojakin voi käyttää enemmän kuin yhdellä tapaa. Myös väljä neule ja pitkä mekko ovat yllättävän toimiva pari!

Psst! Liivi tuo asuun kerroksellisuutta ja tekee rennosta asusta hetkessä puetumman. Pitkien liivien lisäksi tänä keväänä on tarjolla lyhyitä pukuliivejä, jotka yhdistetään leveisiin prässihousuihin.

Jil Sanderin näytöksessä ehkä satoi, mutta juhlatunnelma oli silti katossa. Seuraaviin kekkereihin inspiraationa: hapsut näyttävät nyt erityisen ihanilta.
Liivimekko 190 e, InWear. Hapsumekko 330 e, By Malina. Laukku 2 600 e, Loewe. Tennarit 110 e, Vagabond.
Tekstuuribleiseri 470 e, Custommade. Mekko 830 e, By Malene Birger. Liivi 150 e, Cos. Rannekoru 330 e, Kalevala.

Juttu on julkaistu Trendissä 3/2023.

Kommentoi +