Volyymimekkoja, minilaukkuja ja värikkäitä kenkiä! Ota mallia Aimee Songista, kun haluat olla juhlien väriläiskä
Tyyli
Volyymimekkoja, minilaukkuja ja värikkäitä kenkiä! Ota mallia Aimee Songista, kun haluat olla juhlien väriläiskä
Onko värikäs juhlamuoti juttusi? Hyvän fiiliksen juhla-asuun tarvitaan jotain värikästä, jotain blingiä ja jotain tuttua ja turvallista.
Teksti

Kuvat
,

Julkaistu 19.7.2023
Trendi

”Ajoitus ratkaisee” on fraasi, joka pitää paikkansa vaikuttajapioneeri Aimee Songin kohdalla. Hän perusti tyyliinsä ja sisustusopintoihinsa keskittyvän blogin vuonna 2008, eli juuri ennen varsinaista muotiblogien buumia. Helposti lähestyttävästä tyylisisällöstä oli huutava pula eikä kilpailua juuri ollut.

Song of Style -blogista tuli supersuosittu ja Aimeesta ensimmäisiä blogijulkkiksia, joita alettiin pyytää muotiviikoille ja luksusbrändien kampanjakasvoiksi.

Pikakelaus nykyhetkeen: Song on parhaiten tienaavia somevaikuttajia, hänet on noteerattu Forbesin arvostetulla 30 under 30 -listalla, ja Song of Style on laajentunut bestseller-kirjaksi ja vaatebrändiksi.

Oikea ajoituksen lisäksi Songin suosio selittyy loistavalla tyylitajulla ja rehellisellä puheella muun muassa masennuksesta, muotialan diversiteettiongelmista ja ulkonäköpaineista.

10 ideaa Aimee Songin tyylistä

1. Biletopin paluu

Biletoppi on mainettaan parempi juhlavaate! Se on loistava idea, kun edessä on monet pirskeet ja haluat luoda monta juhlatyyliä mahdollisimman vähin hankinnoin. Topin kaveriksi sopivat niin pelkistetyt hameet, suorat silkkihousut kuin rennommissa bileissä bermudasortsit tai lököfarkut.

2. Juhlapussukka

Mitä juhlavampi asu, sitä minimpi laukku. Yksinkertaisimmillaan se voi olla itse ommeltu satiinipussukka. Jos väri mietityttää, tee kuten Song ja valitse vaaleaa. Valkoinen ja beige sopivat kaikkeen.

Aimee Song on jakanut asukuviaan lähes 15 vuotta. Pahimmaksi muotimokakseen hän nostaa asut, joissa on ollut liikaa yritystä ja silminnähden epämukava olo. Kiitos muistutuksesta (ja hyvästi vatsasta puristavat hameet ja lonksuvat korkkarit).

3. Harkitut denierit

Sisustusarkkitehti Marko Paanasta lainataksemme: mitä ei voi piilottaa, sitä täytyy korostaa. Siksi valitsemme sukkahousuostoksilla rohkeammin. Ohuen ohuet polka dot -sukkikset tai 1920-lukulaiset verkkosukkahousut eivät ole pakollinen paha, vaan harkittu osa asua – ja niiden kuuluukin näkyä.

4. Hellekelin helma

Helteessä vartalonmyötäinen juhla-asu voi tuntua tukalammalta kuin sovituskopin viileydessä. Siksi kesäkuumalla kannattaa suosia volyymimekkoja, joissa sekä vaatteella että iholla on tilaa hengittää. Turvonneita jalkoja helpottaa apteekin kylmäspray.

5. Tylsyyttä vastaan

Ongelma: Luottomekko tuntuu turhan synkältä häihin. Ratkaisu: värikkäät kengät. Ne ovat monikäyttöiset, kunhan malli on klassinen. Valitse korko juhlapaikan mukaan. Jos juhlat pidetään ulkona, on paksu korko ehkä toimivampi kuin nurmikkoon uppoava stiletto.

1. Satiiniset avokkaat 175 e, Arket. 2. Culottes-housut 229 e, Baum und Pferdgarten. 3. Kukallinen mekko 450 e, Self-Portrait. 4. Pitsipusero 240 e, Stine Goya. 5. Nilkkakoru, 40 e, Edblad. 6. Aurinkolasit 330 e, Bottega Veneta. 7. Lyhyt mekko 90 e, Selected Femme.

6. Vaatekriisi vältetty

On yleinen fakta, ettei kaupoista löydy yhtään kivaa juhlavaatetta silloin, kun on aikapaine. Siksi juhla-asu kannattaa ostaa sen oikean sattuessa kohdalle, vaikka juhliin olisi vielä aikaa. Entä jos paniikki ehti jo iskeä? Kurkkaa juhlavaatteisiin erikoistunut vaatelainaamo Bonic.

7. Kenraaliharjoitus

Toimiva asu vapauttaa energiaa juhlasta nauttimiseen. Siksi on korkean riskin toimintaa koeajaa uudet korkkarit, muotoilevat pikkarit tai meikkityyli ensimmäistä kertaa vasta juhlapäivänä. Kotona suoritettava kenraaliharjoitus paljastaa sudenkuopat ja jättää aikaa hienosäädölle. Psst! Juhlameikin tärkein termi on glow. Ei siis haittaa, jos puuteri pettää kesken päivän.

8. Vapaa liikkuvuus

Juhlahousut ovat mekkoa käytännöllisempi valinta, jos seuralaisena on leikittämistä vaativa taapero. Mätsää housut samansävyiseen yläosaan: yksivärisyys luo yhtenäisen linjan ja näyttää viimeistellyltä.

1. Volyymimekko 100 e, Ellos. 2. Living Luminiser -korostusvoide 40 e, RMS Beauty. 3. Vadelma-korvikset 155 e, Annele. 4. Pellavajakku 160 e ja housut 90 e, Massimo Dutti. 5. Helmikoristeltu pikkulaukku 50 e, Mango. 6. Kukkamekko 320 e, by Malina

9. Kesäpuku

Juhlatyyli minimalistisemmin? Laadukkaat luonnonmateriaalit tuovat arvokkuutta pelkistettyyn asuun. Kesällä perinteisen jakkupuvun pellavaversio sopii ajankohtaan ja sen osat tulevat käyttöön myös juhlien jälkeen: pue housut uikkarin päälle ja jakku farkkusortsien kanssa.

10. Puheenaihe

Song keräilee koruja eikä mene mihinkään ilman. Kesän juhliin kopsaamme idean isoista korviksista ja helposta niskanutturasta: ei lässähtäviä kiharoita ja hikoilevaa niskaa. Kotimaisen Annelen marjakoruja on bongattu muun muassa Dua Lipan, Bella Hadidin ja Katy Perryn yllä.

3 × Hollywood-stailistien niksit

Tahrojen minimointi

Pitääkö mekkoon puikahtaa pääaukosta? Suojaa meikki ja kampaus silkkihuivilla ennen juhlamekon pukemista. Se suojaa myös vaatetta tahroilta. Tuliko asuun dödötahra? Kokeile hieroa sitä puhtaalla nylonsukalla.

Teippikohotus

Oletko miettinyt, mitä julkkikset pukevat avonaisten iltapukujen alle? Kim Kardashian ja diy-povenkohotus: leveät vartaloteipit hartiasta rinnan alle. Kaksipuoleinen teippi taas pitää avaran pääntien paikallaan.

Rypyt suoraksi

Herkkä juhlamekko rypyssä eikä höyrytintä ole saatavilla? Klassikkovinkki on jättää asu suoristumaan kylpyhuoneen höyryyn suihkun jälkeen. Toinen kikka on puhaltaa ryppyyn lämmintä ilmaa hiustenkuivaajalla.

Juttu on julkaistu Trendi 6/22.

Kommentoi +