Inspiraatiota kauden kemuihin! Vera Kiiskinen esittelee juhla-asut, jotka sopivat niin mekko- kuin housuihmiselle
juhlamuoti
Inspiraatiota kauden kemuihin! Vera Kiiskinen esittelee juhla-asut, jotka sopivat niin mekko- kuin housuihmiselle
Nyt hehkuu koko väripaletti. Näyttelijä Vera Kiiskinen esittelee värikkäät juhlavaatteet, jotka sopivat moneen makuun. Kiiskinen itse pukeutuu mukavuus edellä ja menee lenkkareissa kaikkialle.
Teksti

Kuvat

16.5.2023
 |
Eeva

Päiväunelmia

Henkäyksenohut mekko peittää ja paljastaa sopivassa suhteessa. Rouheiden sandaalien seuraksi sopivat värikkäät varpaankynnet.

Silkkisifonkimekko alushameella 755 e, Forte_Forte / My O My. Lasihelmikorvakorut 130 e, Radà Jewellery / My O My. Vegaaniset sandaalit 79,90 e, Birkenstock / Sokos.

Valloittava valkoinen

Kesän ykkösväriä käytetään nyt päästä varpaisiin. Alaspäin levenevälle mekolle voi kuroa kapean uuman leveällä punosvyöllä. Tennarit tuovat sopivaa kontrastia romanttiselle mekolle.

Pitsikankainen puuvillamekko 129,99 e, Esprit / Sokos. Kierrätetyistä muovipulloista kootut korvakorut 118 e, Upcycle with Jing. Kudottu kangaslaukku 115 e, Weekend Max Mara. Nahkatennarit 130 e, Geox / La Matta.

Uusromantiikkaa

Korvakorut ovat nyt isoja ja näyttäviä. Pitsikangas on ihanan vilpoisa kesähelteillä. Frillahihainen kietaisutoppi 39,95 e, Zara. Koivuvaneriset korvakorut on kuvioitu molemmin puolin 34 e, Design by Kieto.
Piristä yksiväristä asua laukulla, jossa kukkivat moniväriset daaliat. Pussukkamalliseen puuvillalaukkuun voi vaihtaa lyhyen nahkaolkaimen tai pitkän ketjuolkaimen, 279 e, Weekend Max Mara. Satiinimekko, 59,99 e, Mango.

Taikaviitan paluu

Kesän monikäyttöisin vaate on kevyt kimonotakki, jonka voi kietaista vyöllä mekoksi tai heittää ylle mitä tahansa asua piristämään. Näyttävät korvakorut kruunaavat tyylin.

Viskoosinen kimonotakki kiinteällä vyöllä 139 e, Strange Magic. Lasihelmin kuorrutetut korvakorut 12,95 e, Zara. Silkkikukat Lohikari, Selja T. ja Plantagen.

Sininen hetki

Housuihminen valitsee mekon sijaan leveälahkeisen haalarin. Korkeakorkoiset, sävy sävyyn -sandaalit pidentävät siluettia ja antavat vaikutelman pidemmistä sääristä. Asun lisäjuju on yksiolkaiminen yläosa.

Satiinipintainen haalari 55,95 e, Zara. Sinisiipiset ovat lennähtäneet korvakoruihin, 28 e, Design by Kieto. Luomupuuvillaiset kiilakorkosandaalit 109 e, Wonders / Stockmann. Leveä ranneketju 12,95 e / 2 kpl, Zara.

Kerro tyylistäsi, Vera Kiiskinen

Pukeudun arkena melkein aina farkkuihin, puseroon ja lenkkareihin. Haaveilen aina jostain tyylikkäämmästä ja erityisesti mekoista, mutta en osaa oikein käyttää niitä edes juhlissa, paitsi kesällä.

Yleensä käytän juhlissakin mustia housuja ja jotain juhlavampaa puseroa. Pyrin kuluttamaan vähän, joten ostan yleensä laatua ja kierrätysmateriaaleista tehtyjä vaatteita tai sitten second hand -löytöjä.

Onko tyylisi muuttunut vuosien varrella?

Olen muuttunut aika laiskaksi ja mukavuudenhaluiseksi pukeutujaksi. Myös korkokenkien käyttö on jäänyt iän myötä aivan minimiin. Onneksi juhlavissa lenkkareissa pääsee nykyään ihan mihin vain.

Mikä on viimeisin hankintasi?

Hankin korallinvärisen housupuvun tulevia juhlia varten. Ostin sen Sézanesta, ranskalaisesta vaatekaupasta, joka valmistaa upeita luomuksia kierrätysmateriaaleista.

Mistä vaatteesta et luovu?

En varmaankaan koskaan luovu farkuista.

Kuka on tyyli-idolisi?

Minulla ei ole ketään tiettyä tyyli-ikonia, vaan ihailen monenlaisia tyylejä. Klassinen Katharine Hepburn -housupukulook miellyttää, mutta pidän myös kukkamekoista, kimonoista ja muusta vähän boheemista tyylistä.

Tyyli: Nina Nuorivaara

Meikki ja hiukset: Ia Luhtanen

Artikkeli on julkaistu Eevassa 06/2022.

Kommentoi +