Haussa kauneusöljy, joka toisi kiiltoa hiuksille tai pehmeyttä iholle? Katso tästä alan ammattilaisten öljysuosikit
Kauneus
Haussa kauneusöljy, joka toisi kiiltoa hiuksille tai pehmeyttä iholle? Katso tästä alan ammattilaisten öljysuosikit
Yksi ravitsee ihoa, toinen pehmentää koko kropan, kolmas tuo hiuksille kiiltoa. Nämä kauneusöljyt vakuuttavat kriittisetkin.
Teksti

Kuvat
,,

Julkaistu 28.3.2022
Kauneus ja Terveys

Rauhan tuoja

Stylisti Sofia Oksasen suosikkiöljy on Aesop Breathless Body Oil, 29 e.

”Olen aina pitänyt vartaloöljyistä enemmän kuin voiteista. Tykkään siitä, että öljy jättää iholle vähän kiiltoa eikä imeydy liian nopeasti. Tämän öljyn löysin pari vuotta sitten ja siitä tuli heti suosikkini.

Öljy ravitsee ja pehmentää ihon ja antaa hehkua. Sitä levittäessä iholle tulee käsittämätön rauha! Olen hulluna hyviin tuoksuihin ja tässä on sopivan puinen tuoksu. Siinä on veriappelsiinia ja laakerinlehteä.

Saisin pullon kulumaan parissa viikossa, mutta pihistelemällä öljy riittää pari kuukautta. Olen opetellut läträämisen sijaan laimentamaan: sekoitan öljyä vartalo- ja kasvovoiteeseen, jotta se kestää pidempään.”

Ihana loppusilaus

Meikkaaja ja bloggaaja Miia Johansson on sitä mieltä, että paras öljy on Nourish London Radiance Firming Facial Oil, 29,90 e.

”Ennen ajattelin, että öljyt lilluvat ihon pinnalla eikä niistä ole hyötyä. Kun olin käyttänyt tätä kasvoöljyä, heti seuraavana aamuna ymmärsin, että olin kokeillut vääriä tuotteita: tämä öljy teki seka­ihostani pehmeän ja tasaisen näköisen. Siinä on vain kylmä­puristettuja kasviöljyjä, joten sen hinta-laatusuhde on erinomainen. Laadukkaiden öljyjen ansiosta se myös imeytyy hyvin.

Mikään tuote ei tee ihmeitä yksin. Iho on hyvä puhdistaa ensin ja laittaa ainakin kasvovettä. Itse painelen iholle pari öljytippaa iltaisin puhdistuksen, kasvoveden, seerumin ja voiteen jälkeen.”

”Kun kasvoöljyssä on vain laadukkaita kylmäpuristettuja kasviöljyjä, se imeytyy ihoon hyvin.”
Miia Johansson

Koko kehon hoitaja

SKY-kosmetologi Samira Elnahhal Kauneushoitola Delooksista katsoo, että paras vartaloöljy on Massada Mediterranean Body Oil, 38,50 e.

”Tämän vartaloöljyn levitys on minulle ihana suihkun jälkeinen rituaali. Luomu­öljyn aidoista sitruksista tuleva tuoksu on taivaallinen, ja öljy tekee hyvää koko keholle. Se pehmentää, rauhoittaa ja kiinteyttää. Lisäksi uskon, että appelsiinin tuoksu vilkastaa mielihyvähormoni dopamiinin tuotantoa.

Öljy on todella monikäyttöinen. Käytän sitä tuoksuna ja lisään sitä päivän mittaan korvan taa. Teen sillä kehon gua sha -hierontaa ja kaadan kylpyveteen. Talvella mikrossa tai vesihauteessa lämmitetty öljy tuntuu ihanalta ja imeytyy kostealle iholle hyvin.”

Föönaajan unelma

Kampaaja-kouluttaja Hanne Kuusisen (Piece of Hair -kampaamo) suosikki on Redken Oil for All, 29,50 e.

”Hyvin kevyt, seerumimainen, öljytön hiusöljy on ollut luottotuotteeni vuosia. Se sopii kaikille – heillekin, jotka kokevat, että öljy latistaa ohuet hiukset. Kaadan sitä isosta pullosta pieneen ja kuljetan aina mukanani. Levitän sitä myös tyttäreni hiuksiin koulupäivän ajaksi estämään takkuuntumista.

Tämä öljy antaa lämpösuojan, vähentää pörröisyyttä, sitoo kosteutta ja nopeuttaa hiusten kuivumista, joten se on hyvä tuote ennen föö­naamista. Sitä voi lisätä myös kuiviin hiuksiin ja latvasuojaksi pesujen välissä. Oikea kerta-annos on 2–6 pump­pausta hiusten paksuudesta ja pituudesta riippuen.

Öljy kannattaa levittää pituuksiin latvoista aloittaen. Sitä voi myös sekoittaa hiusten muotoilutuotteisiin tuomaan hiuksiin pehmeyttä ja kiiltoa.”

”Tämä öljy antaa lämpösuojan, vähentää pörröisyyttä, sitoo kosteutta ja nopeuttaa hiusten kuivumista.”
Hanne Kuusinen

Kiireen pysäyttäjä

Kosmetologi Karoliina Rauhala, Liinu’n Organic Beauty -hoitolasta pitää suosikkinaan luomuöljyä nimeltä In Fiore Calendula Solution Botanique, 209 e.

”Olen kokeillut satoja öljyjä ja voin vilpittömästi sanoa, että tämä luomuöljy on erityinen. Sillä on puhutteleva aromaterapeuttinen tuoksu, joka saa pysähtymään. Öljy sopii sekä kasvoille että vartalolle ja sen salaisuus ovat laadukkaat pohjaöljyt ja mieletön määrä eteerisiä öljyjä.

Tämä tuote sopii etenkin yli kolmekymppisille, koska se napakoittaa, heleyttää ja tuo iholle kimmoisuutta. Se parantaa myös nestekiertoa eli lievittää kasvojen turvotusta. Kun pullo on suuri, tippojen laskeskelu jää. Saa luvan kanssa pysähtyä runsauden energian äärelle.”

Kommentoi +