Kauneustoimittaja testasi mesolangat, happopistokset, mikroneulauksen ja tuhkimohoidon – näin ne toimivat
Kauneushoidot
Kauneustoimittaja testasi mesolangat, happopistokset, mikroneulauksen ja tuhkimohoidon – näin ne toimivat
Kauneus ja Terveys -lehden toimittaja testasi kauneushoitolan tehohoitoja. Lue, mitä ne lupaavat, miltä ne tuntuvat ja miten ne toimivat.
Teksti

Kuvat
,,,

1.11.2023
 |
Kauneus ja Terveys

Mesolangoilla eroon hamsteripusseista

Tähän kaipaan apua: Iän myötä ihon joustavuudesta vastaavien kollageenin ja elastiinin sekä ihonalaisen rasvan määrä vähenee ja soikeat kasvot alkavat muistuttaa suorakaidetta. Myös poskipäät valahtavat alaspäin.

Näin hoito tehdään: PDO-mesolankahoidossa hoidettavalle alueelle viedään neulalla polydioksanonista valmistettuja lankoja. Polydioksanonia käytetään kirurgisissa toimenpiteissä haavojen sulkemiseen.

Hoitoja tarvitaan yhdestä kolmeen ja yksi hoitokerta kestää noin puoli tuntia.

PDO-mesolankahoidossa hoidettavalle alueelle viedään neulalla polydioksanonista valmistettuja lankoja.

Tähän sen pitäisi tepsiä: Langoilla voi oikaista nenästä suupieleen vieviä juonteita tai kaularyppyjä, häivyttää kaksoisleukaa, kohottaa poskipäitä ja kulmia, vähentää naururyppyjä sekä häivyttää tummia renkaita silmien alla.

Mesolangat tehostavat kollageenin tuotantoa ja parantavat verenkiertoa hoidetulla alueella. Ihon hapen ja ravinteiden saanti kasvaa ja iho alkaa voida paremmin.

Tältä se tuntuu: Puudutuksen saa halutessaan, mutta kipu on siedettävää ilman sitäkin. Langoitettavalla alueella tuntuu pientä painetta.

Tämä siitä seuraa: Mustelmat ovat mahdollisia ja hoidon jälkeen leukaan ilmestyykin yksi pieni mustelma. Se on helppo peittää meikillä.

Tältä se näyttää: Jo yhden hoitokerran jälkeen muutos on merkittävä. Aiemmin vaivanneet hamsteripussit ovat lähes tiessään. Tuloksen luvataan olevan parhaimmillaan 1–6 kuukauden jälkeen ja vaikutuksen kestävän vuodesta jopa pariin vuoteen.

Testipaikka: Nordicshape, nordicshape.fi 350 e / 20 lankaa.

Pelkillä kiinteyttävillä aineilla ei leukalinjaa saa kohoamaan, vaikka kuinka tunnollisesti hieroisi niitä ihoonsa.

Kirkastava tuhkimohoito

Tähän kaipaan apua: Ihon epätasaisuutta aiheuttaa melaniinin epätasainen muodostuminen eli pigmenttimuutokset. Useamman pyhän nähnyt iho on myös nuorta ihoa ohuempi ja kuivuu herkemmin. Kuivuus näkyy sameutena, velttoutena ja juonteina.

Näin hoito tehdään: Neulaton WiQo Med PRX-T33 -hoito tehdään sarjana 4–6 kertaa 7–10 päivän välein. Yksi hoitokerta kestää puoli tuntia.

Sarjahoidon tavoitteena on ihon kiinteyttäminen, mutta se sopii erinomaisesti myös lounasajan tuhkimohoidoksi esimerkiksi ennen juhlia. Hoito on nopea, eikä se vaadi toipumisaikaa. Hoitoa voi tehdä ennen mesoterapiaa ja mikroneulausta, jolloin se tehostaa niiden vaikutuksia.

WiQo Med PRX-T33 -hoidon tavoitteena on ihon kiinteytyminen.

Tähän sen pitäisi tepsiä: Hoito kirkastaa ihoa, häivyttää pigmenttimuutoksia, arpia ja juonteita sekä kiinteyttää ihoa. Se sopii niin kasvojen kuin vartalonkin iholle. Hoito tehostaa kollageenin tuotantoa, kosteuttaa ja kirkastaa ihoa ja tasoittaa epätasaista ihonsävyä.

Teho perustuu trikloori­etikkahapon korkeaan pitoisuuteen sekä vetyperoksidin ja kojic-hapon yhdistelmään.

Tältä se tuntuu: Ei kipua. Hoito tuntuu lähinnä normaalia napakammalta seerumin levitykseltä.

Tämä siitä seuraa: Hoidosta saa mukaan seerumin ja voiteen, joita käytetään hoidetulla alueella kuusi päivää.

Auringossa rypistynyt dekoltee silenee silmissä.

Tältä se näyttää: Auringossa rypistynyt dekoltee silenee silmissä. Vaikutus säilyy muutaman päivän. Sarjahoidossa tuloksen luvataan olevan parhaimmillaan noin neljän viikon jälkeen.

Testipaikka: Kauneushoitola Minna Dahla, kauneushoitolamd.com 149 e.

Pistoksilla apua alaluomille

Juvelook on silmänalusille tehtävä pinnallinen pistoshoito

Tähän kaipaan apua: Silmänympärysiho on ohutta, siinä on hyvin vähän kollageenia ja elastiinia ja tuskin lainkaan talirauhasia. Lisäksi ihonalainen rasva alkaa vähentyä ensimmäisenä juuri alaluomista.

Näin hoito tehdään: Juvelook on silmänalusille tehtävä pinnallinen pistoshoito. Tehoaineet viedään ihon alle ohuen kanyylin avulla.

Kolmen kerran sarjahoito tehdään noin kuukauden välein. Hoitokerta kestää puoli tuntia.

Silmänalusihoa täytetään hyaluronihapolla.

Tähän sen pitäisi tepsiä: Hyaluronihappo täyttää ohutta silmänalusihoa heti. Polylaktaatti alkaa muodostaa noin kuukauden päästä kollageenia. Se peittää tummuuden ja kiinteyttää ihoa.

Tältä se tuntuu: Pistokset ja kanyylin vieminen ihon alle tuntuvat herkällä silmänympärysalueella kirpaisuina.

Tämä siitä seuraa: Hoidon jälkeen silmän­alusihoa hierotaan useasti päivässä neljän päivän ajan, jotta aineet levittyvät ihon alle tasaisesti.

Hoidetulle alueelle saattaa tulla mustelmia ja silmänaluset ovat noin päivän turvoksissa. Toipumisaika on 2–4 päivää.

Silmien alle on hyvin vähän hoitoja, varsinkaan sellaisia, jotka toimivat.

Tältä se näyttää: Silmien alle on hyvin vähän hoitoja, varsinkaan sellaisia, jotka toimivat. Tämä on ensimmäinen kokeilemani hoito, jonka tulokset näkyvät ja pysyvät. Silmänalusihosta tulee kertahoidolla huomattavasti sileämpi, ja syvät juonteet madaltuvat. Tuloksen luvataan olevan parhaimmillaan kuukauden päästä hoidosta ja hoitosarjan vaikutuksen kestävän noin 1–2 vuotta.

Testipaikka: Nordicshape, nordicshape.fi sarjahoito 1 080 e.

Mikroneulat huokosille

Tähän kaipaan apua: Ihon veltostumisen myötä huokoset tulevat näkyvämmiksi ja ihon pinta muuttuu epätasaisemmaksi. Iho ohenee ikääntyessään ja usein paljon UV-säteilyä saaneet kaulan ja dekolteen iho rypistyy.

Näin hoito tehdään: Skinpen on lääkärien ja sairaanhoitajien käyttämä lääkinnällinen mikroneulauslaite. Sen hoitopäässä on 14 kirurgisesta metallista valmistettua neulaa, jotka lävistävät ihon 1 600 kertaa sekunnissa.

Kolmen kerran sarja tehdään kuukauden välein. Yksi hoitokerta kestää puoli tuntia.

Skinpen on lääkärien ja sairaanhoitajien käyttämä lääkinnällinen mikroneulauslaite

Tähän sen pitäisi tepsiä: Neulat tekevät ihoon mikrokanavia, pienen pieniä haavoja, joita iho alkaa itse parantaa. Ihon kollageenin ja elastiinin tuotanto ja verenkierto tehostuvat, minkä ansiosta iho napakoituu, silottuu ja sen väri tasoittuu ja paranee. Neulaus myös kutistaa laajentuneita ihohuokosia ja häivyttää arpia.

Tältä se tuntuu: Hoito tuntuu kevyeltä raapimiselta, mutta ei satu.

Neulaus kutistaa laajentuneita ihohuokosia ja häivyttää arpia.

Tämä siitä seuraa: Iho saattaa punoittaa noin vuorokauden ja tuntua kuivalta sekä hiukan kireältä pari päivää. Meikkiä tai hikoilua ei suositella hoitoa seuraavan vuorokauden aikana. Kotona käytetään pari seuraavaa vuorokautta kahta rauhoittavaa, korjaavaa ja viilentävää voidetta, kun iho alkaa kiristellä.

Tältä se näyttää: Iho on seuraavana päivänä paremman värinen ja selvästi aiempaa napakamman tuntuinen. Huokoset ovat parin viikon päästä silminnähden kutistuneet. Tuloksen luvataan olevan parhaimmillaan kuukauden päästä hoidosta.

Testipaikka: Skinmed, skinmed.fi 240 e.

Juttu on julkaistu aiemmin Kauneus ja Terveys -lehdessä 11/2023.

Kommentoi +