Saa nyppiä! Tee ihokarvojen poisto kasvoista oikein – voit samalla hillitä karvankasvua
Kauneus
Saa nyppiä! Tee ihokarvojen poisto kasvoista oikein – voit samalla hillitä karvankasvua
Kasvaako sinunkin leuassasi itsepintaisesti tummia karvoja? Ei hätää! Asiantuntijat kertovat, miten ihokarvojen poisto kasvoista tehdään turvallisesti kotona.
Teksti

Kuvat
,

8.5.2020
 |
Kauneus ja Terveys

”Kasvojeni iho on nukkamaisen karvan peitossa. Lisäksi leukaan kasvaa yksittäisiä, häiritsevän tummia karvoja. Haluaisin kokeilla karvanpoistoa. Onko se turvallista ja voiko sen tehdä kotona? Eihän se villitse karvankasvua?” Maria, 45

Asiantuntija vastaa:

Karvanpoisto kasvoilta on turvallista, kun teet sen oikein.

Kasvoillasi kasvava hento nukka on niin sanottua velluskarvaa. Mikään karvanpoistotapa ei lisää sen kasvua eikä vahvista yksittäisiä ihokarvoja.

Päinvastoin nyppiminen voi heikentää paksumpien ihokarvojen kasvua. Tämän voi nähdä kulmakarvoissa: paljon nypityt kulmat eivät enää kasva runsaina.

Käytä kotona esimerkiksi karvanpoistojousta tai pinsettejä. Ihokarvojen poisto kasvoista voi aiheuttaa ihoärsytystä, kuten punoitusta tai näppyjä. Reaktio menee yleensä nopeasti ohi. Muista desinfioida väline ja iho ennen karvanpoistoa.

Karvanpoistojousen tarkoitus on nyppiä karvat juurineen. Sen käyttö vaatii opettelua – ja voi sattua. Jousi voi katkaista karvan, jolloin se kasvaa nopeasti takaisin.

Voit poistattaa kasvokarvat kauneushoitolassa sokeroinnilla, vahauksella ja lankauksella. Näillä menetelmillä pysyy sileänä neljäkin viikkoa.

Sokerointi on hellävaraisin, lankaus taas aineeton menetelmä. Siinä karvat nypitään juurineen kireäksi pingotetun langan avulla. Kasvojen sokerointi maksaa alkaen 25 euroa, lankaus alkaen 25 euroa.

Asiantuntijat: SKY-kosmetologit Anna-Mari Antikainen/Blue Lagoon Beauty ja Taru Huokuniemi/Kauneushoitola Impresse

Karvanlähtöaika kotona

Muista puhdistaa välineet säännöllisesti.

Karvanpoistojousella nypit ihokarvat juurineen. Harjoittele käyttöä, ettei karva katkea. 9,90 e, Kicks. Viistopäisillä pinseteillä saat helposti otteen lyhyistäkin karvoista. Sass & Belle -yksisarvispinsetit 2,50 e.
Karvanpoistoveitsellä poistat karvanukan ja kuivan ihosolukon. Tweezerman Prep & Plane Facial Razor 15,90 e. Epilaattorilla poistat hennotkin karvat. Mukana on kasvoharja ja hierontapää. Remington Smooth & Silky 63,90 e.

Juttu on julkaistu Kauneus & Terveys -lehdessä 5/2020.

Kommentoi +