Löydä sopiva kasvojenpuhdistustuote
Kauneus
Löydä sopiva kasvojenpuhdistustuote
Oikeanlainen kasvojenpuhdistusaine on todellinen arjen aarre, joka ehkäisee useimpia iho-ongelmia. Näin löydät parhaan tuotteen.
Teksti

Kuvat
,,

Julkaistu 26.2.2019
Kauneus ja Terveys

Kasvojen vääränlainen tai puutteellinen puhdistus voi aiheuttaa monenlaisia hankaluuksia. Liian pesevä eli ihon omaa suojakerrosta vahingoittava puhdistustuote saattaa sekä kuivattaa että rasvoittaa kasvoja. Iho voi herkistyä ja punoittaa. Liian hellävarainen eli tehoton putsari taas jättää kasvoille epäpuhtauksia ja talia, mikä lietsoo finnejä ja tulehdusta.

Kasvojen vesi- ja saippuapesu ei sekään ole varsinainen ylpeilyn aihe. Kaksikko järkyttää ihon pH-arvoa, mikä altistaa etenkin kuivumiselle. Perusvoidepesu ei sekään sovi kaikille ihotyypeille.

Jos iho herkistyy syystä tai toisesta, moni alkaa vältellä puhdistustuotteita. Se voi huonontaa ihon kuntoa entisestään. Sen sijaan kannattaa valita hellävarainen puhdistaja – ja selvittää, miksi tai mille iho on herkistynyt.

Myös varsin yleiset vaivat punoitus ja pintakuivuus voivat olla seurausta sekä liian rajusta että liian varovaisesta pesusta. Kasvojen pesusta hyötyvät kaikki. Vaikka et meikkaisi, iholle kertyy päivän aikana vähintään talia ja pölyä. Entä hirvittääkö puhdistustuotteen hinta? Pihistele annostelussa! Yllättävän pieni määrä kerralla riittää.

Putsarin koostumuksen valinta ei riipu vain ihotyypistä. Katso, mikä sopii sinulle!

Kuiva iho

Vältä kiristely öljypesulla

Kuivan ihon suojamuuri on jo valmiiksi kovilla, joten puhdistustuotteen valintaan kannattaa paneutua erityisen huolellisesti. Helliä puhdistajia ovat voiteet, balmit ja öljyt, mutta myös kuivalle iholle kehitetty vaahto tai puhdistusmaito sopii monille. Useat kuivan ihon puhdistajat voi poistaa kasvoilta myös pumpulilla veden sijaan, jos vesi tuntuu kuivattavan ihoa. Muista viimeistellä puhdistus kasvo- tai hoitovedellä ennen kosteutusta.

1. Puhdistusvoiteen voi poistaa iholta vedellä tai pumpulilla. L’Oréal Paris’n Rare Flowers Makeup Removal Cream 7,90 e.

2. Vaahto sopii myös kuivalle iholle, kun valitset hellänversion. Nivean Daily Essentials Soothing Cleansing Mousse 7,90 e.

3. Öljyä sisältävä balmi poistaa meikin hellästi ja ravitsee. C-vitamiini tuo hehkua. Lumenen Valo Pure Glow Cleansing Balm 15,90 e.

4. Sulfaatittomassa puhdistusmaidossa on hoitavaa ksylitolia. Tuubi on alumiinia. Laponie of Scandinavian Milk Cleanser 18 e.

5. Puhdistusöljyssä on talia muistuttavaa skvalaania, joka kosteuttaa. Kiehl'sin Midnight Recovery Oil Botanical Cleansing Oil 32 e.

6. Öljy vie meikin ja lian hellästi. Levitä kuiville kasvoille, hiero ja huuhdo. Chanelin L'Huile Anti-Pollution Cleansing Oil 42 e.

Sekaiho

Sovittele talin ja kuivuuden taistoa

Sekaihoisen ihonhoito on melkoista taiteilua: sekä kuivuvat että rasvoittuvat kohdat tulisi pitää tyytyväisinä. Älä kuivata ihoa liikaa mutta suosi kuorivia raaka-aineita. AHA-hapoista hyötyvät sekä rasvoittuva että kuiva alue, ja pintakuivuus pysyy loitolla. Kaikki putsarikoostumukset sopivat, jos ne on suunniteltu sekaihon tarpeisiin. Ihon pH-arvon palauttaa puhdistuksen jälkeen varmimmin kasvovesi.

1. Edullinen pesugeeli jättää ihon pehmeäksi. Cienin Aqua Rich Gentle Facial Wash 1,69 e.

2. Puhdistusvaahto poistaa vedenkestävän meikin. Idun Mineralsin Cleansing Face & Eye Mousse 21 e.

3. Voideputsarin AHA-hapot nitistävät pintakuivuuden. Lieracin Creme Moussante Double Nettoyant 25,80 e.

4. Probioottinen saviputsaripoistaa meikin ja lian. Elizabeth Ardenin Superstart Whip to Clay 29,90 e.

5. Saippuaton pesugeeli ei häiritse ihon luonnollista tasapainoa. pHformulan G.E.L. Cleanse 35 e.

6. Ylellinen puhdistusvoide on tehokas ja riittoisa. Sensain Silky Purifying Cleansing Cream 52,50 e.

Pro-vinkki:

Sopiva puhdistusaine on tärkein ihonhoitotuote. Ilman sitä on turha satsata seerumiin.

Hannele Aallos on SKY-Cidesco-kosmetologi (EAT) ja Kauneuskoulutus Baroquen vastuuvalmentaja. Hänet palkittiin marraskuussa 2018 Suomen Kosmetologien Yhdistyksen kultaisella ansiomerkillä.

Rasvainen / epäpuhdas iho

Älä villitse talia rajulla pesulla

Rasvaista tai epäpuhdasta ihoa ei kannata kuivattaa kosmetiikalla liikaa – koska se voi kiihdyttää talintuotantoa entisestään. Valitse ennemmin puhdistustuote, joka tasapainottaa talintuotantoa ja hillitsee tulehdusta mutta myös kosteuttaa ihoa rasvoittamatta sitä. Moni rasvaisen ihon putsari on geeli, mutta myös voide ja vaahto sopivat. Öljyä kannattaa sen sijaan käyttää harkiten, ettei se lietso tulehdusta ja tuki ihoa. Viimeistele puhdistus tasapainottavalla tai kuorivalla kasvovedellä.

1. Puhdistusgeeli tasapainottaa ihoa. Garnierin Skin Active Balancing Botanical Gel Wash 5,50 e.

2. Pesugeeli poistaa talia ja ehkäisee finnejä. Neutrogenan Visibly Clear Pink Grapefruit Facial Wash 8,55 e.

3. Vaahtoava pesugeeli tasapainottaa talineritystä muttei kuivata. Ducrayn Keracnyl Foaming Gel 16,05 e.

4. Turvevoideputsari syväpuhdistaa ihon. Lumenen Harmonia Nutri-Recharging Purifying Peat-to-Foam Cleanser 22,90 e.

5. Kuoriva puhdistusvoide torjuu mustapäitä. Cliniquen Blackhead Solutions Cleanse & Scrub sopii päivittäiseen käyttöön. 30 e.

6. Hiiltä sisältävä puhdistusgeeli puhdistaa hellästi mutta tehokkaasti jopa akneihon. Olivia Kleinin Acne Wash 34,40 e.

Herkkä iho

Ole hellä ja selvitä herkistymisen syy

Iho voi herkistyä monesta syystä, mutta herkkä iho ei ole ihotyyppi tai ihon normaali tila. Siksi ihon herkkyyden syy kannattaa aina selvittää. Muista, että punoitus voi olla herkkyyden lisäksi merkki myös pintakuivuudesta, jota kannattaa hoitaa kuorinnalla. Herkälle iholle sopivat mahdollisimman hoitavat pesutuotteet. Myös geelimuotoinen puhdistusaine käy, kunhan se ei kuivata. Jos vesi saa ihon kiristelemään, kannattaa valita putsari, jonka voi pyyhkiä iholta vanulla tai kasvopaperilla.

1. Väriaineeton ja hajustamaton puhdistusgeeli ei ärsytä ihoa. LV:n Puhdistugeeli Herkälle iholle 4,50 e.

3. Hajusteeton puhdistusemulsio sopii herkistyneille. La Roche-Posay Toleriane Dermo-Cleanser 18,80 e.

2. Hajusteeton puhdistusgeeli pesee ja kosteuttaa ihon. Erisanin Hoitava puhdistusgeeli 4,90 e.

4. Hoitava puhdistusvoide sisältää uudistavaa sukralfaattia. BM:n Cleanser with Sucrose 19,90 e.

5. Raikas puhdistusmaito hoitaa ihoa rasvahapoilla. V10 Plusin Soothing Cleansing Milk 30,70 e.

6. Misellimaitoa ei huuhdota vedellä. Poista pumpulilla. Diorin Hydra Life Micellar Milk No Rinse Cleanser 43 e.

5 x uusi muoto

1. Kiinteä luomupuhdistuskakku muuttuu iholla öljyksi. Vegaanisesta tuotteesta ei tule muovijätettä. Tämä on riittoisa! Ilona Luonkosin Healing Cleansing Cake 29,90 e.

2. Misellivesi ei usein riitä ainoaksi puhdistajaksi. Tämä poistaa tehokkaasti ja hellästi vahvankin meikin. Bioderman Sensibio H2O -misellivesi 18,95 e.

3. Puhdistusliinat sopivat satunnaiseen käyttöön. Nämä poistavat oikeasti myös silmämeikin. Nivean Micellair Expert Make-up Remover Wipes 4,90 e/20 kpl.

4. Hiili-mustasokerisaippua tasapainottaa talintuotantoa. Sopii epäpuhtaalle ja rasvaiselle iholle. Klairsin Pore Gentle Black Sugar Charcoal Soap 23 e.

5. Kiinteä puhdistusvoide puhdistaa sekaihon hyvin mutta jättää pinnan ihanan pehmeäksi. Luonnonkosmetiikkasarja Natura Siberican White Cleansing Butter 11,90 e.

Juttu on julkaistu Kauneus & Terveys -lehden numerossa 1/2019.

Kommentoi +