Miten saan kasvopöhön pois? Kokeile kasvojoogaa ja lähde liikkeelle: "Lajilla ei ole väliä, kunhan hikoilee"
Kauneus
Miten saan kasvopöhön pois? Kokeile kasvojoogaa ja lähde liikkeelle: "Lajilla ei ole väliä, kunhan hikoilee"
Näkyvätkö herkuttelu tai viinilasilliset naamasta? Ei hätää. Kasvojoogagurun vinkeillä häädät kasvojen turvotuksen.
Teksti

Kuvat
,

30.9.2021
 |
Kauneus ja Terveys

Suolan, rasvan ja alkoholin lisäksi kasvojen aamuturvotusta aiheuttavat nukkuma-asento ja yön aikana uinuva lymfakierto. Vatsalla nukkuen nesteet kertyvät kasvoihin, sillä nesteet eivät pääse liikkeelle naaman painautuessa tyynyyn.

– Jotta turvotuksen saa laskemaan, tärkeintä on laittaa nesteet kiertämään, sairaanhoitaja ja Korpia-kasvojoogametodin kehittänyt Pia Airaskorpi sanoo.

Veden nauttiminen illalla ennen nukkumaanmenoa voi auttaa, mutta pöhön saa häädettyä muutamalla muullakin konstilla.

Pienikin taputtelu auttaa

Turvotusta helpottaa lyhyt, muutaman minuutin kestävä kasvohieronta.

– Stimuloiva hieronta lymfakierron mukaisesti kasvojen keskiosasta ylös kohti hiusrajaa saa nesteet liikkeelle. Parikin kierrosta aamuisen puhdistusrutiinin yhteydessä vilkastuttaa pintaverenkiertoa ja parantaa ihon sävyä, Airaskorpi sanoo.

Hieronta on helpoin tehdä, kun kasvoille on levitetty sitä ennen seerumi tai kasvoöljy. Kun haluat tuplata hyödyn, valitse kofeiinia tai C-vitamiinia sisältävä tuote. Kofeiini supistaa verisuonia, C-vitamiini kirkastaa, heleyttää ja napakoittaa ihoa.

Nesteen kertymisen huomaa yleensä helpoimmin ohuella silmänympärysiholla.

– Pienikin kasvojen taputtelu auttaa turvotuksen poistossa. Mieheni on esimerkiksi ottanut aamuisin tavakseen näpytellä sormenpäillä silmänympärysihoaan kahvin valumista odotellessaan.

Kylmää kyytiä

Monelle tuttu kikka on laittaa kylmät lusikat tai kurkkuviipaleet silmänympärysten päälle viilentämään ihoa.

– Kylmä lievittää tutkitusti turvotusta, joten keino on oikein toimiva edelleen. Säilytän itsekin silmänympärysvoidetta jääkaapissa.

Myös gua sha -lasta ja jade roller kannattaa säilyttää jääkaapissa. Niillä voi tehostaa nestekiertoa ja napakoittaa ihoa.

– Nopea helpotuskeino aamuiseen turvotukseen on laittaa kertakäyttöinen sheet mask eli kangasmaski illalla jääkaappiin ja levittää se aamulla kasvoille.

Hikeä pintaan

Kasvohieronnan lisäksi voi kokeilla kasvo­joogaa, jonka Airaskorpi lupaa rentouttavan kasvoja ja silottavan ryppyjä.

– Kasvojoogassa liikkeet kohdistuvat hierontaa enemmän kasvojen lihaksistoon. Siinä tehdään harkittuja, lihaksia harjoittavia liikkeitä ja poistetaan jännitteitä.

Treeniä saavat myös käsivarret, sillä kädet toimivat kasvojoogassa painoina.

– Kuudesta yhteentoista minuuttiin kestävä kasvojoogaharjoitus on jo tehokas.

Jos aikaa on vain yhteen harjoitukseen, Airaskorpi suosittelee koko kasvoja aktivoivaa liikettä, jonka nimi on nälkäinen lisko:

  • Laita kämmenet ohimoille. Paina käsillä päätä taaksepäin, työnnä kasvoja samalla eteenpäin.
  • Muodosta huulilla o-kirjain niin, että huulet peittävät hampaat. Katso samalla ylös ja liikuta silmiä puolelta toiselle kahdeksan kertaa.
  • Rentouta ja tee harjoitus kolme kertaa.

Kasvojoogatreeni aktivoi ihon aineenvaihduntaa tehokkaasti ja tuo jopa hien pintaan. Hyödyllistä on myös tehdä vaikkapa puolen tunnin reipas kävelylenkki.

– Lajilla ei ole väliä, kunhan hikoilee. Se on luonnollinen tapa poistaa turvotusta, sillä hikoillessa kehosta poistuu suolaa ja toksiineja.

Kovin nopeatempoista tai sykettä nostattavaa liikuntaa ei kuitenkaan kannata harrastaa, jos turvotus johtuu krapulasta. Siten välttyy turhilta sydämentykytyksiltä, krampeilta ja heikentyneen suorituskyvyn aiheuttamilta vammoilta.

Kasvojoogin pikavinkit

1. ”Asun Ranskassa, ja ekomerkki Les Poulettesin kangasmaskit ovat täällä suosittuja. Jääkaapissa viilentynyt kangasnaamio poistaa turvotusta, kiinteyttää ja edistää ihon verenkiertoa.”

Les Poulettes Revitalising & Boosting Mask 9,90 e, thebutik.fi.

2. ”Ota avuksi jääkaappikylmät vuolukivestä valmistetut silmäkivet, kun kaipaat freesiä ilmettä. Toimii myös näyttöpäätetyön väsyttämille ­silmille.”

Hukka Design Orbits 19,90 e.

3. ”Ranskattaret rakastavat näitä silmäluomien turvotusta ehkäiseviä geelilappuja.”

Bioeffect EGF Eye Mask Treatment 85 e / 6 paria.

Mitä sinä haluat kysyä? Meilaa kysymyksesi osoitteeseen kt@a-lehdet.fi. Kirjoita aihekenttään Hyvä kysymys.

Kommentoi +