Kasvohoito kotona - näin onnistut
Kauneus
Kasvohoito kotona - näin onnistut
Jos et ehdi kauneushoitolaan, matki kosmetologia kotona. Mitä tehokkaaseen kasvohoitoon tarvitaan?
Teksti

Kuvat
,,

Julkaistu 15.3.2019
Kauneus ja Terveys

Näin teet kotikasvohoidon:

1. Poista silmä- ja huulimeikki meikin­poistoaineella ja pese­ kasvot ja kaula. Muista puhdistaa myös korvantaustat.

2. Hiero kuorintavoide kasvoille ja kaulalle kevyin pyörivin liikkein. Vältä herkkää silmänympärysihoa ja couperosakohtia. Vältä liian voimakasta hierontaa, joka voi vaurioittaa ihoa. Huuhtele lopuksi kasvot vedellä.

3. Sivele naamio kasvoille ja kaulalle sormin tai litteällä meikkisiveltimellä. Vältä silmänympärysihoa. Kellahda naamion vaikutusajaksi vaikka­ pitkäksesi! Kostuta naamiota hiukan ennen kuin peset sen pois. Niin se irtoaa helpommin.

4. Taputtele kasvot kuivaksi pyyhkeellä. Pyyhi kasvot ja kaula kasvoveteen kostutetulla vanulapulla. Se sulkee ihohuokoset, tasapainottaa ihon pH-arvon ja edistää hoitotuotteiden imeytymistä. Levitä seerumi. Sivele silmänympärys­voide silmien ja huulten ympärille. Levitä­ viimeiseksi kosteusvoide.

Mitä kasvohoitoon tarvitaan?

  • Kuorintavoide kirkastaa ja pehmentää ihon, koska se poistaa kuollutta ihosolukkoa. Saatavilla on rakeilla kuorivia ja rakeettomia versioita, joiden teho perustuu entsyymeihin ja happoihin.
  • Jos uskallaudut näppyjen kimppuun itse, tee se kuorinnan ja naamion välissä. Kiepauta sormenpäiden ympärille vessa- tai kasvopaperia ja purista hellästi.
  • Naamio kosteuttaa, ravitsee tai syväpuhdistaa. Seka­iholle voi tehdä tuplanaamion. Levitä kuiviin kohtiin kosteuttava ja epäpuhtaille alueille puhdistava naamio.
  • Aikaa. Jos ohje sallii, anna naamion vaikuttaa pitkään. Monet kosteuttavat versiot voi jättää iholle yöksi.

Kokeile näitä:

Vaaleanpunaista savea, ruusua ja kirsikankukkaa sisältävä Lieracin Comfort Mask Moisturizing Rich Cream pehmentää ja rauhoittaa ihoa. Anna vaikuttaa 5-10 minuuttia. Ihon syväpuhdistaa Glamglow’n ravitseva Powermud Dualcleanse Treatment -detoxnaamio. Anna vaikuttaa 5-10 minuuttia. Vaahdota vedellä, jolloin naamio muuttuu öljymäiseksi, ja huuhtele.

Kommentoi +