Kannattaako mennä värianalyysiin? Löysimme 4 hyvää syytä tietää itselle parhaiten sopivat sävyt
Tyyli
Kannattaako mennä värianalyysiin? Löysimme 4 hyvää syytä tietää itselle parhaiten sopivat sävyt
1980-luvulla villinnyt värianalyysi on palannut jälleen. Selvitimme, miksi kannattaisi mennä värianalysiin.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 6.9.2023
Trendi

1. Teet vähemmän hutiostoksia

Kun tiedät, oletko viileä, kuten talvi ja kesä, tai lämmin, kuten kevät ja syksy, tiedät sinulle parhaat värisävyt. Kun analyysissä on käynyt, koko vaatekaappia ei tarvitse laittaa saman tien uusiksi vaan värisävyt auttavat myös vaatteiden yhdistelyssä tai voit ostaa ensin suositeltavissa sävyissä vain yläosia.

Psst! Kauppojen valot ovat usein keltaiset, joten tutki sävyjä myös näyteikkunan luona luonnonvalossa.

2. Saat hehkuvan ihon

Värianalyysiä voi hyvällä syyllä kutsua veitsettömäksi kasvojenkohotukseksi, sillä se paljastaa värit, jotka saavat ihon hehkumaan. Värianalyysiä tehdessä sen näkee selvästi: toiset värit syventävät juonteita, tummentavat silmänalusia tai saavat ihon harmaaksi. Ne paremmat sävyt tuovat hehkua ja eloa iholle.

3. Löydät neuvoja myös kampaamokäynnille

Jos haluat ihosävyysi sointuvan hiusvärin, kerro kampaajalle, oletko viileää vai lämmintä tyyppiä. Usein harmonisin sävy on aika lähellä omaa väriäsi.

Psst! Raidat sopivat usein parhaiten kesätyypille.

4. Voit löytää värianalyysin ja tyylisi yhteyden

Värianalyysin vuodenajoilla voi olla myös yhteyttä pukeutumistyyleihin ja esimerkiki sopivimpiin tuoksuihin. Jos olet stereotyyppinen talvi, ehkä pidät vahvoista tuoksuista ja näyttävistä asuista. Kesätyyppi valitsee todennäköisemmin röyhelöitä ja kukkaisia tuoksuja.

Asiantuntijana Ruusa Design -vaatemerkin perustaja Nina Lahtinen. Mallistojen suunnittelussa käytetään apuna värianalyysiä.

Juttu on julkaistu Trendissä 7/23.

Kommentoi +