Joko olet shoppaillut miesten osastolla? Stailisti Vesa Silver kertoo, miksi se kannattaa
Tyyli
Joko olet shoppaillut miesten osastolla? Stailisti Vesa Silver kertoo, miksi se kannattaa
Uudet lempivaatteesi voivat löytyä miesten mallistosta.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 4.2.2020
Trendi

Vaateliikkeessä etsit kylttiä, jossa lukee ’naiset’. Kävelet miestenosaston läpi, hivelet muutamaa paitaa ja mietit, miksi miehille on aina laadukkaampia materiaaleja. Kun viimein löydät naistenosastolle, harmittelet, että kaikki vaatteet on leikattu niin kapeiksi.

”Naiset karttavat miestenosastoa liian usein, vaikka siellä on tarjolla mahdollisuuksia leikittelyyn ja erilaisiin kontrasteihin” pohtii julkkiksia stailaava Vesa Silver.

Silver käyttää miesten vaatteita naisasiakkaidensa stailaamiseen, jos asukokonaisuuteen halutaan esimerkiksi laadukkaampia materiaaleja tai rennompaa fiilistä.

”Naiset ovat aina hakeneet inspiraatiota miesten muodista. Esimerkiksi koko pukutrendi on alun perin lähtenyt miestenosastolta, koska puvut oli aiemmin tarkoitettu pelkästään miehille. Jos sieltä haetaan inspiraatiota, miksei voisi suoraan ostaa vaatteitakin?”

Silver on oivaltanut, että jaottelu miesten- ja naistenosastoihin ei tarkoita sukupuolten lokerointia. Osastojen nimillä kerrotaan vain vaatteiden erilaisista leikkauksista ja erilaisista mitoituksista.

Hän ostaa satunnaisesti itselleenkin vaatteita naistenosastolta. Hänen viimeisimmät ostoksensa ovat Marimekon oranssi unikkopaita ja -housut.

Hanki miestenosastolta ainakin nämä

Miestenosastolta kannattaa etsiä etenkin t-paitoja, kauluspaitoja, villapaitoja ja jopa pukua. Varsinkin t-paidoissa materiaali on paksumpaa, eikä kauluksen resori ole yhtä löysä kuin naisten t-paidoissa. Miesten puvuissa on puolestaan suorempi leikkaus ja housuissa leveämmät lahkeet. Puvusta saa housujen lahkeita lyhentämällä rennon kokonaisuuden naiselle.

Neuleet Silver suosittelee ostamaan isokokoisina, ja etenkin miesten pooloissa on ihana materiaali.

”Hankin Anna Puun kirjan kuvauksiin puvut ja kauluspaidat miestenosastolta, sillä halusimme asuun oversized-fiilistä. Yleensä Annalle hankitaan myös kaikki t-paidat miestenosastolta, sillä miesten t-paidoissa on muunneltavuutta ja printit ovat hienompia.”

Miesten vaatteissa on erilainen kokotaulukko, ja siksi oikean koon etsimiseen kannattaa käyttää aikaa. Miesten vaatteissa on myös suorempi leikkaus, kun naisten vaatteet on usein leikattu muotoon.

Kauluspaidoissa ja housuissa on hyvä huomioida se, että paidan napit ja housujen sepalus ovat eri puolilla kuin naisten vaatteissa.

Silver huomauttaa, että kenkien ostaminen miestenosastolta voi sitä vastoin olla haastavaa, sillä naisilla ja miehillä on usein erilainen jalan muoto. Myös joissakin housu­malleissa saattaa olla naiselle liian korkea vyötärö tai ne voivat pussittaa sepaluksesta.

Käytä mielikuvitusta stailaamisessa

On paljon vaatteita, joita ei ole suunniteltu käytettäväksi sellaisenaan. Silver muistuttaa, etteivät kaikki naisten­osaston vaatteetkaan näytä hyvältä, ennen kuin ne stailaa oikein. Miestenosastolta ostaminen inspiroi yhdistelemään vaatteita ihan eri tavalla kuin aiemmin.

”Käännä ja väännä helmaa. Laita kauluspaita solmuun. Kääri t-paidan hihat heti sovittaessa, että paitaan tulee ryhtiä. Tosi löysän paidan suosittelen laittamaan housuihin, sillä se tuo paidan ilmeen esiin.”

Silver stailasi vastikään naiskuvattavan ison kauluspaidan siten, että sen päälle laitettiin korsetti. Näin saatiin kuvattavan naisellisia muotoja esiin. Hän kehottaakin käyttämään mielikuvitusta. Eikä kannata pelästyä, vaikka koko tuntuisi aluksi tosi isolta.

Syksyksi ja talveksi Silver kehottaa metsästämään miestenosastolta villakangastakkia tai isoa trenssiä.

”Miesten mallissa on naisille sopiva trendikäs, suora leikkaus. Kuro takki tai trenssi kiinni nahkavyöllä ja kääri trenssistä hihat. Pidä mielessä myös miesten revityt boy­friend-farkut ja värikkäät housupuvut.”

Juttu on julkaistu aikaisemmin Trendissä.

Kommentoi +