Jännityssarjat, joihin sinäkin jäät koukkuun
Kulttuuri
Jännityssarjat, joihin sinäkin jäät koukkuun
Kaipaatko iltoihin hyytävää jännitystä? Listasimme jännityssarjat, joihin ei voi olla jäämättä koukkuun.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 14.5.2020
Trendi

Kuulutko sinäkin meihin, joiden mielestä mikään rentouta niinkuin kunnon murhatutkinta? Kaipaatko iltoihin sopivanhyytävää jännitystä? Listasimme tämän hetken parhaat jännityssarjat!

Bosch. LAPD:n murharyhmän etsivä Harry Bosch saa tutkittavakseen lapsen murhan, kun koira löytää vanhoja luita kukkulalta. Alkaa jahti, ja samalla Bosch painii omien ongelmiensa kanssa. Hyvällä tavalla tavanomaista dekkarijännitystä kaipaavalle! HBO.

DNA. Tanskalainen rikossarja käynnistyy lapsen katoamisesta. Se aloittaa rikospoliisi Rolf Larsenin elämässä tilanteen, joka mullistaa koko elämän, niin työ- kuin henkilökohtaisen elämän. Juoni on yllättävä – ainakaan parin ekan jakson perusteella ei voi todellakaan arvata, miten tarina päättyy. Yle Areena.

Giri / Haji. Japanilais-brittiläinen sarja, jossa Lontoossa tapahtuvaa murhaa selvitellään sekä Lontoon että Tokion poliisivoimissa. Sarja vie katsojan mukanaan japanilaisen alamaailman ja yakuzan armottoman valtataistelun keskelle, mutta myös henkilöhahmot ja niiden välille kehittyvät kemiat rakentavat tarinasta moniulotteisen ja kiinnostavan kokonaisuuden. Netflix.

Kalifaatti. On sarjoja, jotka voi katsoa ajattelematta sen enempää, mutta Kalifaatti ei ole sellainen. Ruotsalaisnuorten radikalisoituminen ja värvääminen Syyriaan herättää varmasti tunteita – samoin se, millaista elämä siellä todellisuudessa on. Sarjassa kalifaattiin päätynyt ruotsalainen Pervin haluaa takaisin kotiin ja pyytää apua poliisilta. Alkaa mahdottomalta kuulostava pelastautumisyritys. Tämän sarjan haluaa nähdä kerralla, koska loppuratkaisun haluaa tietää heti. Kiinnostava sarja, ja vahvoja naisrooleja. Netflix.

Karppi. Suomalaisissa jännityssarjoissa on usein vähän melankolinen tai haikea tunnelma, ja niin on myös Pihla Viitalan tähdittämässä Karpissa. Ensimmäisellä kaudella Karpin näyttelemästä Sofia Karpista on juuri tullut leski ja hän palaa Suomeen poikansa ja tytärpuolensa kanssa. Työpariksi hän saa Lauri Tilkasen esittämän Sakari Nurmen. Molempien kausien tarinat ovat ihan sopivan jännittäviä, mutta ei niin, että yöunet menisivät. Kaksi kautta. Yle Areena.

Paratiisi. Kerrankin vähän vanhemmat naiset saavat kiinnostavia rooleja! Riitta Havukainen esittää poliisia, joka yrittää hoitaa Oulussa muistisairasta miestään ja samalla ratkaista suomalaisten kuolemia Espanjassa. Vaikka tarinassa on murhia, huumeita ja kaikenlaista jännittävää säätöä, melkein kiinnostavampaa on silti Havukaisen esittämän rikostutkija Hilkka Mäntymäen tarina. Yle Areena.

Raastava tunnustus. Kun sarja perustuu tositapahtumiin, katsominen on aina hieman jännittävämpää. Martin Freemanin näyttelemä Steven Fulcher johtaa murhatutkimusta, joka menee pahasti pieleen ja vaikuttaa monen ihmisen elämään vielä vuosien päästä. Nuori tyttö katoaa, ja Fulcher päättää löytää tämän hinnalla millä hyvänsä. Sarjan teemat ovat vakavia, mutta tätä katsoessa ei tarvitse pelätä yöuniensa menettämistä - paljon jätetään näyttämättä. Yle Areena.

The Sinner / Syntinen. Ensimmäisellä kaudella pikkukaupungin asukkaat järkyttyvät, kun perheenäiti tekee murhan, jonka motiivia ei edes ite osaa selittää. Sarja on paikoin ahdistavaa katsottavaa, mutta pitää taatusti otteessaan. Suositus: varaa katsomisen jälkeen aikaa jollekin kevyelle viihteelle ennen kuin käyt nukkumaan. Kolme kautta. Yle Areena ja Netflix.

The Stranger. Brittiläinen jännityssarja. Päähenkilö Adam joutuu hämmentävän tapahtumaketjun äärelle, kun tuntematon henkilö paljastaa järkyttävän salaisuuden hänen vaimostaan. Sarjassa on ajoittain jotain kömpelöä, mutta siitä huolimatta juoni tempaisee mukaansa, eikä sen katsomista malta lopettaa. Netflix.

Wisting. Norjalaiset osaavat jännityksen. Wislingin juoni on tyypillistä dekkaria, mutta sepä ei haittaa ollenkaan - yllättäviä juonenkäänteitä on silti luvassa. On rikospoliisi ja huonoa isyyttä. Tytär, joka on toimittaja ja sotkeutuu isänsä murhatutkimukseen. Pikkukaupungin salailuuksia ja kysymyksiä siitä, pyhittääkö tarkoitus keinot. Viaplay ja Yle Areena.

Kommentoi +