Jotain lyhyttä, jotain liehuvaa ja jotain miehiltä lainattua! Tänä kesänä tahdomme olla yhtä chic kuin Jane Birkin
Hellemuoti
Jotain lyhyttä, jotain liehuvaa ja jotain miehiltä lainattua! Tänä kesänä tahdomme olla yhtä chic kuin Jane Birkin
Kun kaipaat tyylimuusaa hellemuodillesi, ajattele Jane Birkinia 1970-luvulla Saint-Tropezissa. Sen tärkeimmät opit: kauluspaita viimeistelee kaiken, ja liian lyhyttä hellemekkoa ei olekaan.
Teksti
|
Kuvat
,
Julkaistu 14.4.2023
Trendi

Jane Birkinin pelkistetyn boheemia tyyliä on jäljitelty 1960-luvulta saakka. Sen tärkeimmät opit ovat miesten kauluspaita ja korilaukku viimeistelevät minkä tahansa asun eikä liian lyhyttä rantamekkoa olekaan.

Laadimme ohjeet, miten kesän helteellä voi halutessaan säilyttää elegantin tyylin.

1. Sillä chic

Ranskalaiset hallitsevat elegantin helletyylin. Tärkeintä on ilmavuus, sillä ihoon liimautunut vaate ei tunnu kivalta. Pariisittaren loma-asut koostuvat unisex-mallia olevasta puuvillapaitiksesta, liehuvista sortseista ja pellavasta. Kokouikkari on ainoa kireä poikkeus.

2. Viilentävä kerros

Väljiä leikkauksia rakastavalle helletopit ja minihameet voivat olla liian kaukana mukavuusalueelta. Ratkaisu? Väljästi mitoitetut silkki- ja pellava-asut, jotka hengittävät kesäkuumalla ja tuntuvat viileältä ihoa vasten.

3. Hyvä ilmanvaihto

Muistisääntö kesämekko-ostoksille: mitä lyhyempi, sitä leveämpi. A-linjaisessa mallissa on paras ilmanvaihto. Jane Birkin yhdistäisi sen ballerinoihin, valkoisiin aurinkolaseihin ja korilaukkuun. Me lisäisimme alle vielä lahkeelliset mummopikkarit.

1. Sandaalit 179 e, Flattered 2. Minimekko 115 e, Cos. 3. Uimapuku 190 e, Scampi. 4. Canvas-laukku 550 e, Hereu. 5. Silkkihousut 480 e, Totême. 6. Punoshattu 195 e, éN Hats. 7. Puuvillamekko 70 e, Lindex.

4. Lomalla viimeinkin

Kosteutta sietävä puuvilla-canvas on hyvä valinta, kun laukussa kannetaan läppärin sijaan pyyhettä ja mansikkarasiaa. Birkin teki korilaukuista tavaramerkkinsä, mutta jos rakastat silkkiä ja muita herkkiä materiaaleja, on nahkapunos hellempi.

5. Polvimitta

Polvien kohdalta pätkäistyt bermudat ovat sortseista asiallisimmat ja siksi ne sopivat hyvin myös kaupunkiin. Toimistokesää viettävä pukee ne puvuksi bleiserin kanssa.

6. Varakerros

Suomen oikukas kesä palkitsee varautujan. Kašmirsekoitteesta valmistettu neuletakki on ihana lämmittäjä hellemekon tai farkkusortsien kaveriksi. Pakkaamme sen mukaan myös aamu-uinnille.

1. Aurinkolasit 360 e, Celine. 2. Kaulakoru 114 e, Anni Lu. 3. Sortsit 189 e, Tiger of Sweden. 4. Bikinitoppi 29 e ja alaosa 25 e, & Other Stories. 5. Les Beiges -rusketusvoide 48 e, Chanel. 6. Punosvyö 50 e, Massimo Dutti. 7. Miesten pellavapaita 49 e, Arket. 8. Neuletakki 295 e, Almada Label.

7. Varjossa viihtyvälle

Lomakassissamme on tilaa vain aidosti hyödyllisille asioille ja mieluiten mahdollisimman kauniille sellaisille. Én Hatsin hellehattu on valmistettu käsityönä Helsingissä ja näemme jo itsemme sen suojissa lomapokkarin ja roseen kanssa.

8. Skarppaa nyt

Kauluspaita on kesävastine jakulle: se siistii asun hetkessä ja toimii kaiken kanssa. Et tarvitse rantakaftaaneja, kun valitset riittävän väljän.

9. Värisuora

Kesävaatteiden sesonki on harmillisen lyhyt – siksi niitä ei tarvita paljon. Vaatekappaleet kannattaakin valita sillä periaatteella, että kaikki sopii yhteen. Birkinin kesävaatteissa toistuvat yhteensopivat värit: valkoinen, farkunsininen ja ripaus punaista.

10. Ilman seurauksia

Birkin oli nuoruudessaan kova auringonpalvoja. Onneksi paahtuneen näköisen hipiän voi saavuttaa nykyään fiksummin. Geelimäinen ruskettaja jättää aurinkopuuteria kuulaamman ja luonnollisemman jäljen. Päivetys menee täydestä, kun töpötät tuotetta kasvojen korkeimpiin kohtiin – myös nenänvarteen.

Psst! Tiesitkö, miten Jane Birkinistä tuli kuuluisan laukun muusa? Se meni näin: Oli vuosi 1981. Englantilais-ranskalainen näyttelijä ja laulaja Jane Birkin oli matkalla Lontooseen, kun hänen korilaukkunsa sisältö levisi lentokoneen lattialle. Samalla lennolla matkustanut Hermèsin toimitusjohtaja näki tilanteen ja otti tehtäväkseen suunnitella tilavan nahkalaukun, joka miellyttäisi tyylistään tarkkaa Birkiniä. Tässä hän myös onnistuu: lentokoneessa luonnostellusta Birkin-laukusta tuli ikivihreä, ajattoman ja elegantin tyylin ilmentymä.

3 × vastuullinen uimapuku

Lilja the Label

Uimapukubrändin tuotteet suunnitellaan Helsingissä ja valmistetaan Balilla perheomisteisella tehtaalla. Ennakkotilaamalla säästää –15 % hinnasta ja auttaa vähentämään liikatuotantoa.

Understatement

Ruotsalaisen alusasubrändin mallistossa on ekologisesta Econylistä Latviassa valmistettuja bikineitä, joiden ylä- ja alaosia voi yhdistellä keskenään. Sopii myös minimalistille!

Halla x Halla

Kotimainen merkki valmistaa värikkäitä printtiuikkareita merten muoviroskasta valmistetusta nylonista. Pidämme erityisesti käännettävistä malleista: puolta vaihtamalla saa kaksi eri tyyliä.

Juttu on julkaistu Trendissä 5/2022.

Kommentoi +