Ira Hammermannin pukeutumisfilosofia: ”Olen 55-vuotias enkä halua näyttää kolmekymppiseltä tai liian tätimäiseltä”
Oma tyyli
Ira Hammermannin pukeutumisfilosofia: ”Olen 55-vuotias enkä halua näyttää kolmekymppiseltä tai liian tätimäiseltä”
Toimittaja Ira Hammermann luottaa iättömiin vaatekappaleisiin ja asustaa tyylinsä perintökoruilla.
Teksti

Kuvat

6.11.2023
 |
Eeva

Miten kuvailisit tyyliäsi?

”Pyrin pukeutumaan iättömästi eli suosin klassista tyyliä, hyvää istuvuutta ja laadukkaita materiaaleja. Samalla ajattelen, että olen 55-vuotias nainen, enkä halua näyttää kolmekymppiseltä tai toisaalta liian tätimäiseltäkään.

Tyylini ei ole vuosien varrella radikaalisti muuttunut. Koska en ota pukeutumisessa juuri riskejä, ei ole tullut tyylimokiakaan.”

”Koska en ota pukeutumisessa juuri riskejä, ei ole tullut tyylimokiakaan.”

Kuka on tyyli-idolisi?

”Edesmennyt isoäitini, joka eli satavuotiaaksi. Hän oli todellinen tyyliniekka ja esteetikko, jonka kauneudentaju oli pettämätön. Tukka oli aina hienosti kammattu ja huulipuna viimeisen päälle. Isoäiti rakasti kauniita bleisereitä ja hyvin leikattuja ulstereita, joista osa on nyt periytynyt minulle.

Kun isoäiti vielä eli, hän lähti aina pyydettäessä makutuomariksi, jos olin menossa tekemään uutta vaatehankintaa, ja hänen näkemyksensä painoivat. Välillä hän halusi maksaakin, ja sain sanoa aika napakasti, että kyllä minä itse maksan. Isoäiti seurasi ihailtavasti aikaa ja muotia loppuun asti, ja ymmärsi, missä milloinkin mentiin.”

Ira Hammermann omassa tyylissään vuonna 2021. Kuvaaja: Petri Mulari

Mikä on vaatekaappisi vanhin käytössä oleva vaate?

”Se taitaa olla isoäidiltä perimäni juhlava pantterikuvioinen satiinijakku 1980-luvulta. En käytä sitä usein, mutta en myöskään ikinä luovu siitä. Yleisesti levottomat kuosit eivät kuitenkaan miellytä silmääni, vaan olen selkeyden ystävä.”

Mitä asusteita rakastat?

”Olen huivi-ihminen. Minulla on lähes aina silkkihuivi tai kaulaliina bleiserin tai paitiksen kanssa. Se tuntuu omalta, huivi tuo asukokonaisuuteen kivan pienen lisän.

Tykkään muutenkin asusteista: pidän aina samoja sormuksia ja kelloa ja vaihtelen korviksia. Koruilla on tunnearvoa, erityisesti isoäidiltä saamallani sormuksella."

Jutun lyhyempi versio on julkaistu Eevassa 8/2023, jossa Ira oli muotijutun mallina.

Kommentoi +