Tarkista ihonhoitorutiinisi!
Kauneus
Tarkista ihonhoitorutiinisi!
Tuotteiden oikeanlainen käyttö on yhtä tärkeää kuin niiden sisältö. Näin saat ihonhoitorutiinistasi parhaimman hyödyn!
Teksti

Kuvat

Julkaistu 11.2.2019
Kauneus ja Terveys

Kylpyhuoneen hyllylle on hiipinyt pesuaineen ja kosteusvoiteen kaveriksi seerumia, toneria ja essencea.

Korealainen ihonhoitotrendi on tuonut kauppoihin lukuisia tuotteita, joita suositellaan lisättävän päivittäiseen rutiiniin. Mikä on oikea tapa käyttää tuotteita, jotta saat niistä parhaimman hyödyn?

Aloita huolellisella puhdistuksella

Meikittömille kasvoille riittää pesu hellävaraisella tuotteella. Valitse ihosi ja makusi mukaan maitomainen, geelimäinen tai vaahtoava puhdistus.

Meikit puhdistat parhaiten kaksoispuhdistuksella. Käytä ensin puhdistusöljyä ja sen jälkeen vaahto- tai voideputsaria. Öljy irrottaa meikin, ja vaahto tai voide pesee öljyn ja loput meikit iholta.

Miksi ihon pH:lla on väliä?

Ihon pH vaikuttaa tuotteiden tehoon. Ihon pH on 4,5-5, eli lievästi hapan. Vesijohtovesi ja puhdistusaineet ovat emäksisiä, ja nostavat ihon pH:ta. Palauta ihon pH pesun jälkeen kasvovedellä, niin muut tuotteet vaikuttavat paremmin. Esimerkiksi C-vitamiini vaatii matalan ph:n vaikuttaakseen iholla.

Kasvovesi (toner) on yleensä vesimäistä ja helpoin levittää kasvoille vanulla. Osa kasvovesistä on pakattu suihkepulloon, jolloin ne voi myös suihkia iholle. Kasvovesi viimeistelee puhdistuksen. Valitse se ihotyyppisi mukaan. Saatavilla on kosteuttavia, rauhoittavia, tasapainottavia ja kirkastavia versioita.

Vältä alkoholipitoisia kasvovesiä, vaikka kärsisitkin epäpuhtauksista ja finneistä. Alkoholi voi kuivattaa ihoa. Epäpuhtaan ihon hoitoon on parempi valita sille suunnattu tasapainottava tai puhdistava seerumi. Muista, että myös epäpuhdas iho tarvitsee kosteutusta.

Korealaisen ihonhoitobuumin myötä myyntiin on tullut myös liuta hoitovesiä ja -nesteitä (essence, lotion, essence in lotion, serum in lotion). Ne eivät ole kasvovesiä vaan nestemäisiä ihonhoitotuotteita, jotka tehokosteuttavat ihoa ja tuovat sille kuulautta. Hoitovesi tai -neste on yleensä hiukan kasvovettä paksumpi ja geelimäinen, joten se kannattaa taputella kasvoille käsin. Jos iho on pintakuiva tai kuiva, hoitovettä kannattaa kerrostaa iholle eli taputella sitä iholle useita kerroksia peräkkäin. Käytä hoitonestettä puhdistuksen ja kasvoveden jälkeen ennen seerumia ja voidetta.

Tehosta seerumilla

Levitä seerumi kasvovedellä kostutetulle iholle, näin seerumi imeytyy paremmin. Seerumit on pakattu täyteen tehoaineita. Niistä voit valita kirkastavan, hoitavan, tasapainottavan tai uudistavan tuotteen.

Kaiken ikäiset ihot hyötyvät seerumin käytöstä. Seerumit eroavat voiteista koostumukseltaan - ne ovat juoksevampia ja sisältävät enemmän tehoaineita.

Essencet ovat kasvovesien ja seerumien välimuotoja, jolla voit korvata jommankumman tai käyttää essenceä niiden välissä.

Kosteuta voiteella

Kosteusvoide lukitsee seerumin tehoaineet ihoon. Kosteusvoide hoitaa ihon pintaa ja auttaa sitä pysymään pehmeänä ja toimivana. Valitse kosteusvoide ihotyyppisi mukaan. On yleinen harhaluulo, että rasvoittuva iho ei tarvitse kosteusvoidetta! Ihon rasvoittuvuus voi jopa hellittää oikeilla hoitotuotteilla.

Jos käytät kasvoöljyä, levitä se viimeiseksi. Kevyemmät hoitotuotteet eivät imeydy öljyn läpi, joten niiden levittäminen öljyn päälle on turhaa. Öljy jää hoitamaan ihon pintaa.

Levitä voide kasvojen keskeltä ulospäin suuntautuvin vedoin - näin tehostat nestekiertoa, ja alhaalta ylöspäin - näin et avita painovoimaa, joka rasittaa ihoa muutenkin.

Silmänympärysiho vaatii erityishuomiota

Ohuessa silmänympärysihossa ikääntymisen merkit näkyvät ensimmäisenä. Voiteilla tai seerumeille voidaan parantaa ihon ulkonäköä ja ennaltäehkäistä ikääntymisen merkkejä. Käsittele silmänympärysihoa hellävaroen, älä hankaa tai vedä ihoa voimakkaasti. Voiteet voit levittää sormenpäillä taputtamalla.

Suojaa valolta

Aurinkosuoja kruunaa aamun ihonhoitorutiinin. Se ehkäisee auringon aiheuttamaa kollageenin rappeutumista, eli toisin sanottuna ryppyjä.

Auringon valo vaikuttaa ihoon, vaikka et makoilisikaan rannalla. Aurinko antaa kaunista päivetystä, voi ihon väripigmentit kerääntyä epätoivottuihin paikkoihin ja aiheuttaa epätasaisen ihonvärin.

Tänä päivänä kasvoille löytyy ohuita aurinkovoiteita, jotka sopivat loistavasti meikin alle!

Älä unohda kaulan ihoa

Kaulan ja rinnan iho kaipaa myös hoitoa! Muista levittää hoitotuotteet ja aurinkosuoja kaulalle sekä rinnan yläosaan, ne ovat yhtä kovalla koetuksella kun kasvosikin.

Kuorinta auttaa hoitotuotteita imeytymään

Kuori iho kerran tai kaksi viikossa. Kuorinta poistaa kuollutta ja kuivaa ihosolukkoa ihon pinnalta. Näin ihon pinta kirkastuu, ja hoitotuotteet imetyvät paremmin.

Valitse rakeellinen voide, kuorintaharja, tai happokuorinta ihosi ja makusi mukaan. Käytä yhtä tuotetta kerrallaan, ettei kuoriva vaikutus ole liian raju!

Kommentoi +