Onnistuuko ihokarvojen poisto laserilla pysyvästi? Toimittaja testasi ja yllättyi sekä tuloksista että hinnasta
Kauneus
Onnistuuko ihokarvojen poisto laserilla pysyvästi? Toimittaja testasi ja yllättyi sekä tuloksista että hinnasta
Hanna Pesonen halusi eroon ihokarvoistaan. Laservalo vie ne pysyvästi, mutta matkalla sileyteen pitää vähän purra hammasta.
Teksti

Kuvat
,,

Julkaistu 29.4.2022
Kauneus ja Terveys

Koirat ja heidän omistajansa alkavat tunnetusti muistuttaa toisiaan. Musta newfoundlandinkoirani on poistunut keskuudestamme jo vuosikymmen sitten, mutta ihokarvani ovat yhä sen turkin väriset.

Vakavasti puhuen en ole ikinä pitänyt tummista ihokarvoistani. Vaikka nyt olisi trendikästä antaa karvojen kasvaa, toivon, että voisin olla karvaton mahdollisimman pitkään.

Miten poistaa karvat pysyvästi?

Olen kokeillut kaikki mahdolliset karvanpoisto­menetelmät. Olen sheivannut, epiloinut ja vahannut sekä ähertänyt IPL-laitteen ja hiomapaperilta näyttävän karvanpoistolätkän kanssa. Minut on vahattu ja sokeroitu hoitolassa. Tulos oli hyvä mutta lyhytkestoinen.

Niin paljon kuin rakastankin kauneudenhoitoa, en ole valmis käyttämään paljon aikaa karvanpoistoon.

Jäljellä on yksi menetelmä, joka lupaa poistaa karvat pysyvästi. Liian hyvää ollakseen totta? Otetaan selvää.

Karvalaserlaitteisto näyttää tältä.

Lasersäde tuhoaa karvatupen

Karvalaserissa lasersäde kuumentaa ja tuhoaa karvatupen, jolloin alueen karvankasvu loppuu.

Varaan ajan kosmetologi Siret Laanille. Hänen Pure Touch -hoitolansa karvalaserlaitteessa on tehokas jäähdytysmenetelmä, jonka pitäisi tehdä operaatiosta mahdollisimman kivuton ja miellyttävä.

Laanin mukaan käsittely tuhoaa jopa kolmanneksen karvoista jo ensi käsittelyssä. Karvankasvu hidastuu ja harvenee joka hoidon jälkeen.

Yleensä sileään tulokseen tarvitaan ainakin kuusi käsittelyä, jotka tehdään 6–8 viikon välein. Hoitosarja kestää siis 7–9 kuukautta, joten sille pitää varata aikaa.

Iholla käy polttava tunne

Ensimmäisellä hoitokerralla käy ilmi, että tie ikuiseen sileyteen on kivetty osin varsin kirpaisevilla tuntemuksilla.

Minulta laseroidaan kainalot ja sääret. Ennen käsittelyä Laan käy läpi hoidon riskit ja esteet ja määrittelee molemmille ihoalueille tehon erikseen ihotyyppini mukaan. Sitten iholle levitetään viilentävä geeli.

Vaikka laser ei ihoa oikeasti poltakaan, iholla käy ajoittain polttava tunne. Välillä tuntuu siltä kuin iho saisi sähkö­iskun, mutta siitäkään ei ole kyse. Karvatuppia ei vain ole mahdollista tuhota täysin kivuttomasti.

Herkimpiä alueita ovat kainalokuopat ja säären etuosat, joissa luut ovat lähellä ihon pintaa eikä välissä juuri ole fyllinkiä. Hyödynnän samaa konstia kuin hammaslääkärissä: puristan toisella kädellä toista rannettani.

Hoito on onneksi nopea, ja Laan jäähdyttää ihoa välillä. Taukojakin voi pitää. Kainalossa hoitoaluetta käsitellään 50 sekuntia kerrallaan ja sääriä tuplasti pidempään, mikä tuntuu, no, pieneltä ikuisuudelta. Kipukynnykseni ei ehkä ole niitä korkeimpia. Eli jos minä pystyn tähän, moni muukin pystyy.

Tuntemusten voimakkuus vaihtelee myös kehon eri puolilla. Minulla vasen puoli on herkempi. Hormonitkin vaikuttavat. Jos hoitoon ei ole pakko mennä kuukautisten aikaan tai juuri ennen niitä, voi päästä helpommalla.

Hoidon jälkeen iho voi punoittaa. Itse huomaan säärissä punaisia pisteitä, mutta iholla ei ole tuntemuksia.

Hoitolupaukset pitävät

Olen skeptinen etukäteen, sillä aina hoitolupaukset eivät täyty. Ällistyttävää kyllä, laseroinnin jälkeen karvoja ei kasva moneen viikkoon. Ja sitten kun kasvaa, ne ovat kuin haja-asutusalue verrattuna tiiviisti asuneisiin edeltä­jiin­sä. Karvat ovat ujoja haivenia, jotka voi nyppäistä irti jopa sormin. Olen hämmentyneen tyytyväinen.

Kainaloiden ja säärten hoitosarja maksaa kaksi ja puoli tuhatta euroa. Ilmaista lystiä se ei siis ole, mutta nopealla laskutoimituksella laserointi tulee halvemmaksi kuin jo muutaman vuoden sokerointiputki hoitolassa.

Käyn hoidossa kuusi kertaa. Hoitojen jälkeen karvoja ei enää kasva yksittäisiä haivenia lukuun ottamatta. Karvanpoistohöyläni nököttävät suihkuhyllyllä, ja voin keskittyä olennaisempiin asioihin elämässä.

Ennen ja jälkeen laserkäsittelyn. Aiemmin pontevat ja tummat kainalo­karvat lakkaavat kasvamasta jo toisen käsittelyn jälkeen. Yksittäiset haituvat ovat hentoisia ja siten lähes huomaamattomia.

Lopullinen vaikutus

Laservalohoito tyrehdyttää sekä vartalon että kasvojen karvankasvun pysyvästi. Parhaan tuloksen saa, jos iho on vaalea ja karvat tummia. Ruskettuneella iholla teho voi olla heikompi. Laser ei tehoa vaaleisiin, harmaisiin eikä punaisiin karvoihin eikä välttämättä tumman ihon karvoihin. Laserointi voi haalistaa tummia tatuointeja. Käsittelyä ei suositella raskaana oleville eikä imettäville.

Hinta riippuu hoidettavasta alueesta ja hoitolasta. Testihoitolan taksa ylähuulen karvanpoistoon on 90 e, kainaloihin 150 e, sääriin 340 e, reisiin 350 e ja bikinirajaan 200 e. Sarjahoito tulee halvemmaksi. Sileään tulokseen tarvitaan 6–10 hoitoa 6–12 viikon välein. Hoitosarjan jälkeen voi tarvita yksittäisiä ylläpitohoitoja mutta vain harvoin.

Sheivaus on hyvä tapa poistaa karvoja laserhoitojen välissä. BIC Bamboo on muoviton ja hiilineutraali ihokarvanpoistohöylä. 16,90 e. Sokerointi onnistuu myös kotona. Sokerivaha poistaa karvat, kuorii ihoa ja ehkäisee karvojen sisäänkasvua. Sugar Coated Leg Hair Removal Kit 14,90 e, tradehouse.fi. IPL-valoimpulssihoito on vaihtoehto laseroinnille. Se tuhoaa karvatupet kuumentamalla. Mandy IPL-laite 149 e, mandyskin.com.

Kommentoi +