Hiusniksi, joka toimii: älä leikkaa, hoida! 5 parasta hiusnaamiota + kampaajan vinkit
Kauneus
Hiusniksi, joka toimii: älä leikkaa, hoida! 5 parasta hiusnaamiota + kampaajan vinkit
Janoavatko hiuksesi tehohoitoa? Ennen kun näytät letille saksia, elvytä tukkaa naamiolla. Joka­viikkoinen hemmottelu pidentää myös värin kestoa. Lue tuotesuositukset!
Teksti

Kuvat

29.9.2020
 |
Trendi

1. Hiustenkasvattajalle: Mad About Lengths -naamio 26 e, Schwarzkopf.

Pelasta pitkät hiukset tai kasvata pidemmät! Täyteläinen, hieman kookokselta tuoksuva naamio lupaa vähentää hiusten katkeilua ja hoitaa kuluneita latvoja.

Parasta: Jos on aikaa 10 minuutin tehohoitoon, saa selkeästi sileämmän latvan. Kampaajakäyntiä ja latvojen tasoitusta voikin vielä siirtää.

2. Sileyttä ilman silikonia: Eco Therapy Revive -kosteuttava hiusnaamio 29,50 e, Maria Nila.

Vegaaninen naamio lupaa kosteuttaa hiukset ja päänahan, suojata väriä ja vähentää pörröisyyttä. Tuloksia saa jo kolmen minuutin pikahoidolla.Tuote ei sisällä silikonia, joten lopputulos ei ole vain silikonin tuomaa sileää pintaa!

Parasta: Ponnarilenkin kohdan karheus vähenee jo ensimmäisellä kerralla.

3. Kuuma hetki: Charcoal Warming Clay -hiusnaamio 24,90 e, Continu.

Jos et tykkää odotella naamion vaikuttamista kesken suihkun, kokeile tuotetta, jota käytetään ennen suihkua. Kuoriva ja syväpuhdistava savi­naamio lämpenee hiuksissa ja päänahassa – ja sen kyllä huomaa. Puhdistaa hyvin muotoilu­tuotteiden jäämät.

Parasta: Hiuksista tulee ilmavat ja pehmeät, kun päänahkakin syväpuhdistuu.

4. Pitkille paksuutta: Pro Longer Lengths Renewing -naamio 25 e, L’oreal professionnel.

Pitkät hiukset, mutta ohuet latvat? Tämä naamio lupaa puuttua juuri latvasta ohenevien hiusten tilanteeseen. Kaksihaaraisten luvataan vähenevän ja aminohappojen vahventavan hiusta.

Parasta: Latvat tuntuvat sileämmiltä eivätkä enää niin kuivilta. Helpottaa hiusten kasvattamista, koska ei tule kiire kampaajalle.

5. Kevyesti tehokas: Perfect Hair Day Weightless -naamio 36 e, Living proof.

Pelkäätkö, että naamio latistaa hiukset? Valitse silloin kevyt versio. Tuote lupaa jättää hiukset pehmeiksi, vahvistaa niitä, tehdä ne helposti käsiteltäviksi eikä kuluta väriä.

Parasta: Kuin olisi käyttänyt vähän parempaa hoito­ainetta: on sileyttä eikä pitkä hius latistu päätä myöten. Tuoksuu koivuvastalle!

+ Asiantuntijan vinkit hiusnaamion käyttöön

Valitse oikea. Osta naamio ensisijaisesti päänahan kunnon mukaan. Jos päänahka on kunnossa, mutta hiukset kaipaavat monenlaista hoitoa, vaikkapa tuuheutta ja värisuojaa, valitse naamio isoimman ongelman mukaan. Hoida toista jätettävillä hoito- ja muotoilutuotteilla.

Käytä kerran viikossa. Yksi kerta ei pelasta tukkaa. Nyrkkisääntö on, että tuloksia pitäisi näkyä yhden purkin jälkeen. Jos tosin naamio latistaa hiusta heti, vaihda se sopivampaan.

Kuivaa hyvin. Koska et levittäisi kasvovoidettakaan litimärille kasvoille, pyyhekuivaa hiukset ennen naamiota. Kampaa hiukset harvalla kammalla levityksen jälkeen tai puristele aine tukkaan. Teelusikallinen riittää!

Asiantuntija kampaamoyrittäjä, kouluttaja Petra Sydän.

Juttu on julkaistu aikaisemmin Trendissä.

Kommentoi +