Upea hiusmuutos! Katariina sai pitkän polkkatukan, joka imartelee lähes jokaisen kasvoja – kurkkaa ihanat kuvat
Kauneus
Upea hiusmuutos! Katariina sai pitkän polkkatukan, joka imartelee lähes jokaisen kasvoja – kurkkaa ihanat kuvat
Pitkä polkkatukka näyttää hyvältä suorana, laineilla ja kiinni. Lukijamallimme Katariina ihastui mallin helppouteen. Kurkkaa kuvat ja kampaajan neuvot!
Teksti

Kuvat

Julkaistu 16.6.2021
Kauneus ja Terveys

Katariina Porkka, 51

Ammatti: kosmetologi-yrittäjä

Asuinpaikka: Helsinki

Perhe: puoliso ja kolme aikuista lasta

Muutoksen tavoite: saada aina kiinni oleviin hiuksiin uusi, helposti muunneltava malli.

Arjen pyörityksiin Tuuhean lookin saa loihdittua föönillä, tuuheuttavalla muotoilutuotteella ja pyöröharjalla. Föönaus pidentää myös pesuväliä.

”Uusi mitta on ilmava, mutta tukan saa silti hyvin kiinni. Hiukset on nyt helpompi laittaa.”

Lainekampaus tuo tuulahduksen pin-up-tyyliä. Klassiset laineet syntyvät kihartimella tai muotoilupatukoilla. Viimeistele tyyli kauniilla soljella.

Long bob -polkka on suoristettuna dramaattinen ja hiusten pituus tulee esiin. Käytä sileän kampauksen viimeistelyyn kiiltotuotetta.

Tee helppo nuttura

Huijaa lisää pituutta raudalla ja pinneillä.

1. Föönaa hiukset ja käytä alla lämpösuojaa. Jos tukkasi on liukas ja lyhyt, käsittele se muotoilu- tai kreppiraudalla. Saat lisää tekstuuria, jolloin nutturan teko on helpompaa.

2. Aloita niskasta. Ota toisella kädellä haluamasi kokoinen osio hiuksia ja toisen käden sormilla tupeeraa niitä, jotta saat pitoa. Kieritä osio pieneksi nykeröksi ja suihkuta siihen hieman volyymisuihketta. Kiinnitä osio hengettömillä pinneillä.

3. Jatka osioiden kiinnitystä pinneillä ja liiku alhaalta ylöspäin. Muotoile etuosa viimeiseksi. Tupeeraa hiukset tyvestä ja kiinnitä sivujakausta myötäillen pinneillä. Voit myös kääntää hiukset suoraan taaksepäin.

4. Kiinnitä kampaus lakalla tai muulla viimeistelytuotteella. Voit tuoda juhlavuutta koristepinnillä tai pannalla. Kruunaa halutessasi kampaus kiiltosuihkeella.

Kampaajan vinkit

Nika Karppila antaa parhaat polkkatukan hoito-ohjeet.

  1. Polkka on jo kampaus sellaisenaan, mutta se litistyy helposti. Vältä liiallista hoitavien tuotteiden käyttöä. Tehonaamiot ovat miltei aina liian raskaita polkkamittaan.
  2. Sampoo on tärkein hoito­tuote. Valitse se hiusten ja päänahan kunnon mukaan. Huuhdeltava pikahoitoaine sopii tyveen ja hoitavampi tuote korvista alaspäin.
  3. Muotoile kevyesti. Kiharoille sopivat tuotteet käyvät hyvin polkkatukalle. Muotovaahto, kuivat rakennesuihkeet ja puuterimaiset tuotteet toimivat myös.
  4. Harjaa harkiten. Kiharaa polkkaa kannattaa työstää mieluummin sormilla kuin harjalla. Liika harjaaminen lisää kiharan pörröisyyttä.
  5. Valitse tyynyliina oikein. Pörröisyyttä estää sileäpintainen, silkkinen tai satiininen tyynyliina. Pidä hiukset öisin kiinni, jos mahdollista.
Nika Karppila

Meikkaa modernit sumusilmät

Tee katsetta korostava smokey eye -meikki.

1. Rajaa ja pohjusta silmät pehmeällä kajal-kynällä. Kokeile pehmeää ruskean sävyä tai tumman vihreää. Jos haluat syvän värin, pohjusta kynällä koko liikkuva luomi.

2. Levitä samanväristä luomiväriä kuin kajal-kynä liikkuvalle luomelle. Jätä häivytystä varten tilaa liikkuvan luomen ja kulmakarvojen väliin.

3. Levitä silmän yläpuolelle kulmaluulle ihonväristä tai hieman kimaltavaa luomi­väriä. Häivytä siveltimellä tummaa väriä vaaleaksi. Sävyjen tulisi sekoittua toisiinsa liukuvan pehmeästi. Sipaise lopuksi liikkuvalle luomelle metalliväriä tuomaan valoa.

4. Piirrä kajalilla silmien alaluomeen sisärajaukset korostamaan katsetta. Voit voimistaa efektiä tuputtelemalla sisäkajalin päälle puuterimaista luomiväriä. Näin rajaus pysyy myös pidempään paikoillaan.Lisää lopuksi ripsiväri.

Kokeile näitä!

Pitkäkestoinen luomiväri sisältää primerin. Clarins Palette Ombre 4 Couleurs 05 Jade. 49,90 e. Volyymisuihke sopii sekä tyven kohotukseen että hiusten pituuksille. Four Reasons Body Boost. 17,90 e.

Hiukset Nika Karppila/Kampaamo A-Studio/Four Reasons. Tyvivärjäys Four Reasons Optima -värisarjan sävyllä 4NNB Neutral Cover Brown. Pituudet värjättiin Four Reasons Luxima -hiusvärillä, Milk Chocolate 6-8.32, johon sekoitettiin ripaus kultaista pigmenttitiivistettä. Hiusten pesu ja hoito Four Reasons Original -linjan Color-sampoolla ja -hoitoaineella. Hiuksiin jätettävä hoitoaine Color Mist. Muotoilussa pohjatukena Four Reasons Professional -linjan Body Boost -volyymisuihke, muotoilussa Working Spray -hiuslakka ja viimeistelyssä Dry Shine -kiiltosuihke.

Meikki Piritta Liukko/Clarins. Iholla Sos Primer Blur Imperfections. Meikkivoide Everlasting Youth Fluid, 107 Beige. Irtopuuteri Mineral Loose Powder, 01 Light. Peitevoide Everlasting Concealer, 02 Light Medium. Poskipuna Joli Blush, 02 Cheeky Pink. Silmänrajauskynät Eyeliner Long-lasting, 02 Chestnut ja 05 Forest. Ripsiväri WonderPerfect Mascara 4D Waterproof, Perfect Black 01. Kulmakynä Brow Duo Defines & Fixes Brows, 04 Medium Brown. Huulipuna Jolie Rouge, 755 Litchi. Smokey eye -silmämeikkiin lisättiin silmänrajauskynät Eyeliner Long-lasting, 05 Forest ja luomille Palette Ombre 4 Couleurs 4 -paletin sävyjä, 05 Jade. Turkoosi toppi ja neule, Esprit, mekko H&M. Solki Glitter.

Kommentoi +