Uudet verhot kevääksi! Tämä trendikäs otsatukkamalli pukee Katjaa – ja todennäköisesti sinuakin
Kauneus
Uudet verhot kevääksi! Tämä trendikäs otsatukkamalli pukee Katjaa – ja todennäköisesti sinuakin
Haaveiletko otsatukasta? Katja kokeili trendikästä ja helppoa verho-otsatukkaa ja yllättyi iloisesti. Lue myös kampaajan vinkit, miten otsatukka pysyy kunnossa.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 19.3.2021
Kauneus ja Terveys

Katja Vihmakoski, 41

Asuinpaikka: Tuusula

Perhe: 11-vuotiaat kaksostytöt

Muutoksen tavoite: Hiusmalliin kevennys

”Minulla on ollut otsatukka viimeksi kymmenvuotiaana. Silti tämä tuntuu ja näyttää ihan omalta.”

Trendikäs verho-otsatukka kehystää kasvoja kauniisti ja kestää pitkänkin leikkausvälin. Malli sopii lähes kaikille. Pitkä otsatukka on kätevä: sitä voi laittaa monella eri tavalla.

Sudi runsaan otsatukan pariksi tuuheat ripset, jotka tuovat silmät kauniisti esiin. Valitse vedenkestävä maskara, niin voit levittää sitä huoletta.

Katja sai kaipaamaansa kevennystä raskaaseen hiusmalliin.

Kampaajan vinkit otsatukan hoitoon

Sanna Lövgren neuvoo, miten saat otsatukan pysymään kuosissa.

1. Muotoile otsatukka pesun jälkeen

Älä anna otsatukan kuivua vapaasti. Etenkin uusi malli pyrkii aluksi entiseen jakaukseen. Föönaa tai käytä esimerkiksi isoa rullaa.

2. Föönaa otsatukka alaspäin

Kuivaa kostea otsatukka aina eteen- ja alaspäin. Käytä pyörö- tai lapioharjaa, jotta saat kuohkean lopputuloksen. Kevyt kampausneste helpottaa muotoilua.

3. Rullaa kosteana

Jos haluat muotoilla hiukset ilman föönausta, rullaa otsatukka yöksi tai muutenkin. Voit pitää isoa rullaa käsilaukussa, jolloin se on aina saatavilla, jos hiukset litistyvät tai kastuvat.

4. Siirrä jakausta

Kampaa otsatukka sivujakaukselle tai anna sen laskeutua keski­jakaukselle. Siivotessa tai urheillessa voit kiinnittää sen sivuun pinneillä tai letittää.

5. Leikkauta säännöllisesti

Käy kampaajalla 4–10 viikon välein, jotta otsatukassa säilyvät oikeat mittasuhteet. Itse leikkaa helposti liikaa.

Kokeile näitä

Vedenkestävä maskara antaa ripsille tuuheutta ja kaarevuutta. Maybelline Lash Sensational Sky High 12,95 e. Seerumi silottaa ja korjaa pitkien hiusten pintaa. Wella System Professional Cream Elixir 45 e.

Hiukset: Sanna Lövgren/Butik.helsinki/Wella System Professional. Värjäyksen päävärinä Koleston Perfect 55/0, 5/0 ja 6/7. Hiusten vaaleammat osat Color Touch 7/47, 9/73 ja 7/0. Sampoona System Professional Keratin Protect ja hoitoaineena Keratin Conditioning Cream. Hiusnaamio Smoothen Mask. Föönauksen alla hiuksissa Cream Elixir -seerumi ja Reconstructive-hiusöljy. Viimeistely Energy Control -hiuslakalla.

Meikki: Piritta Liukko/Maybelline. Ihon t-alueella Master Prime Pore Minimizer -pohjustusvoide, 10. Meikkivoide Fit Me Luminous + Smooth Foundation, 120 Classic Ivory. Peitovoide Fit Me Concealer, 10 Light. Master Fix -irtopuuteri, Transparent. Luomiväripaletti The Nudes Smokey Eye Shadow Palette. Silmänrajauskynä Tattoo Liner, Bold Brown ja kulmakynä Brow Extensions Eyebrow Pomade Crayon, Medium Brown. Vedenkestävä ripsiväri Lash Sensational, Black Mascara WP. Poskipunat Fit Me Blush, 40 Peach. Huulikynä Color Sensational, Nude Whisper. Huulikiilto Lifter Gloss, Amber.

Mekko Esprit ja korvakorut Ninja.

Kommentoi +