Hennon tukan massakausi – 3 superhelppoa ja ihanaa kampausta
Kauneus
Hennon tukan massakausi – 3 superhelppoa ja ihanaa kampausta
Miten saada ohuet hiukset näyttämään tuuheammilta? Lukijamme Riikka Pusa näyttää mallia.
Teksti

Kuvat

16.3.2020
 |
Kauneus ja Terveys

Riikka Pusa

Ikä: 37

Ammatti: Siviili-ilmailun yhteyspäällikkö

Asuinpaikka: Vantaa

Perhe: Aviomies ja kolme pientä tytärtä.

Muutoksen tavoite: Saada ideoita kampauksiin, jotka sopivat ohuelle tukalle arjessa ja juhlissa.

Lukijamallimme Riikka Pusa

1. Kiharakampaus

Suihkuta rakenne­suihketta kosteaan tukkaan. Tee jakaus toiselle sivulle. Kiharra koko tukka pienissä osioissa ja anna kiharoiden jäähtyä. Rennoimman tuloksen saat, kun kiharrat tyven ja hiusten keskiosan mutta jätät latvan suoraksi. Kiinnitä hiukset rennosti ja toispuoleisesti niskaan muutamalla pinnillä. Suihkuta hiuskiinnettä.

Keskiosan kiharrus antaa ohuelle tukalle volyymia.
Rento kiinnitys onnistuu muutamalla pinnillä.

2. Poninhäntänuttura

Föönaa tukka kuohkeaksi. Kampaa kaikki hiukset pään yli taakse. Tee takaraivolle 3–4 tiukkaa poninhäntää lähelle toisiaan. Tämä niksi tekee nutturasta muhkeamman. Voit tupeerata, kihartaa tai krepata hännät. Yhdistä poninhännät sitten tyvestä hiuslenkillä. Kierrä latvat pehmeästi kiinnityskohdan ympärille ja kiinnitä hengettömillä pinneillä. Paranna kampauksen kestoa joustavalla hiuskiinteellä mutta älä tärkkää kampausta kovaksi.

Rento nuttura sopii myös arkeen. Lisää juhlavuutta saat hiuskoristeilla.

3.Kaikki taakse

Kierrä hiuksiin isot tarra- tai lämpörullat, niin saat kuohkeutta. Jos aika ei riitä rullaukseen, kohota hiukset tyvestä föönillä ja pyöröharjalla. Tupeeraa päälaelle napakka ”irokeesi” ja suihkuta tupeeratun tyven tueksi hiuskiinnettä. Silota päällihiukset luonnonharjasharjalla ja harjaa ne taaksepäin. Kiinnitä kampaus pinneillä korvien yläpuolelta. Viimeistele hiuskiinteellä.

Kreppaa tyvi, niin saat kampaukseen tuuheutta. Neuvoo Sanna Lövgren.

Kampaajan vinkit

Sanna Lövgren kertoo, miten saat kampauksesta kuohkean.

1. Tee kampaus ”toisen päivän tukkaan”, älä putipuhtaisiin hiuksiin. Juuri pestyjä hiuksia on hankala muotoilla, koska ne ovat litteät ja liukkaat.

2. Näe vaivaa pohjatöissä. Ohuen tukan tuuhentamiseen ei ole oikotietä. Föönaa tukka lämpösuojan antavan muotoilutuotteen kanssa täysin kuivaksi ja pää alaspäin.

3. Kiharra hiukset tarpeeksi pienissä osioissa, jos käytät kihartamiseen muotoilurautaa tai puikkokiharrinta. Anna kiharoiden jäähtyä ennen kuin avaat ne sormin tai harjalla.

4. Käytä rakennesuihketta tai kuivasampoota. Se karhentaa hiuksia sopivasti ja helpottaa hiusten muotoilua. Kampaus myös pysyy paremmin. Valitse ohuelle tukalle rakennesuihke, jota voi käyttää kosteisiin hiuksiin. Sillä saat pysyvimmän tuloksen.

5. Kreppaa hiusten tyvi kauttaaltaan kapealla tyvikohotusraudalla. Se on helppo tapa saada kam­paukseen pysyvää ilmavuutta. Kreppaus tuo hiuksiin volyymiä ja rakennetta sekä poistaa liukkautta.

Juttu on ilmestynyt Kauneus ja Terveys -lehdessä 15-16/19.

Kommentoi +