Ota kaikki ilo irti harmaista hiuksista – Arla sai hiusmuutoksessa lisää kiiltoa, kampausideoita ja täsmävinkit meikkiin
Hiukset
Ota kaikki ilo irti harmaista hiuksista – Arla sai hiusmuutoksessa lisää kiiltoa, kampausideoita ja täsmävinkit meikkiin
Lukijamalli Arla kokeili harmaata hiusväriä syventävää sävytettä. Kampaaja ja meikkaaja neuvovat, miten harmaantuessa hius- ja meikkityyli kannattaa päivittää.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 8.3.2023
Kauneus ja Terveys

Kauneus ja Terveys -lehden lukija Arla Kytökivi tuli hiusten muodonmuutokseen saadakseen harmaisiin hiuksiinsa kiiltoa ja uuden mallin. Kampaaja Tanja Dufva leikkasi Arlan hiukset ja teki harmaille hiuksille tarkoitetun sävykäsittelyn. Lisäksi hän antoi vinkkejä, joilla harmaista hiuksista saa parhaat puolet esiin. Myös meikkaaja Ia Luhtanen neuvoo, millainen meikki sopii harmaiden hiusten kanssa.

Arla Kytökivi, 57

Työ: asiantuntija henkilöstötoiminnossa

Asuu: Espoossa miehensä ja 18-vuotiaan tyttärensä kanssa

Muutoksen tavoite: saada kiiltoa ja eloisuutta harmaisiin hiuksiin

Ennen hiusmuutosta Arla oli viihtynyt omassa värissä pitkään: hänen hiuksiaan ei ollut sävytetty 30 vuoteen.
Arla hiusmuutoksen jälkeen. Uusi, lyhyempi leikkaus tuo keveyttä ja sävykäsittely korostaa harmaiden hiusten väriä kauniisti. Hiusten etuosaan sävytettiin vaaleita osioita eli money piece -raitoja kehystämään kasvoja. Takaosassa on tummempaa sävyä.
Harmaille hiuksille tarkoitettu Wella True Grey -käsittely syventää hiusten luonnollista väriä. Se sulkee hiusten pintakerrosta tehden niistä sileät ja kiiltävät.
”Uusi tyylini on osin huomattu, osin ei. Se onkin parasta: en tavoitellut silmiinpistävää muutosta vaan luonnollisuutta.”
Arla Kytökivi
Hyvin leikatussa polkkatukassa riittää, kun kiharrat vain päällikerroksen. Loivat kiharat syntyvät muotoiluraudalla tai kiharapuikolla. Suihkuta tai levitä hiuksiin lämpösuojan antavaa muotoilutuotetta ja kiharra tukka osioittain. Kiharat saavat olla aluksi tiukat. Suihkuta niihin hiuskiinnettä ja anna jäähtyä. Harjaa tai haro ne sormin auki rennoiksi laineiksi.
Kasvonpiirteet pääsevät uudella tavalla oikeuksiinsa, kun hiukset vedetään pois kasvoilta. Föönaa hiukset taaksepäin kosteina föönin avulla. Helpoimmin luot tyylin harjalla tai kammalla ja hiuskiinteellä, jota kannattaa suihkuttaa hiuksiin reilusti. Voit myös tehdä kampauksesta wet look -version geelillä: levitä geeliä tyveen ja päälliosaan sekä sivuille, mutta jätä latvat kuiviksi.

Kampaajan vinkit harmaille hiuksille

Tanja Dufva kertoo, miten saat harmaasta tukasta parhaat puolet esiin.

1. Kosteuta. Harmaat hiukset ovat usein kuivat ja karheat, joten ne kaipaavat paljon kosteutta. Käytä kosteuttavaa sampoota ja hoitoainetta. Jätettävä hoito­suihke ja öljy tuovat kiiltoa.

2. Viilennä. Kuten vaaleat hiukset, harmaatkin voivat kellastua. Häivytä lämpimiä vivahteita tehohoidolla tai sävyttävällä sampoolla. Älä valitse vahvinta hopeatuotetta, jollet halua liilaa tukkaa. Käytä vahvoja sävytuotteita korkeintaan kerran viikossa.

3. Silota. Kuivat ja karheat hiukset pörrööntyvät helposti pinnasta. Kokeile silottavaa sampoota ja hoito­ainetta sekä kosteussuojan antavia muotoilutuotteita.

4. Suojaa. Kuiva harmaa tukka kaipaa myös muotoilutuotteilta kosteutusta ja lämpösuojaa, jotta pinta silottuu. Jos hiukset ovat hennot, suosi tyvessä tuuhentavia tuotteita.

Varjostus luomivaossa tai ohut rajaus ripsien tyvessä terästää katsetta, kun käytät silmälaseja. Se auttaa myös, kun ripset vaalenevat iän myötä. Myös sipaisu viileää vaaleanpunaista luomivaosta kohti kulmaluuta piristää. Voit poimia sävyn poskipunanapista luomivärisiveltimellä ja levittää siihen, mihin luomiväri päättyy.

Meikkivinkit harmaille hiuksille

Meikkaaja Ia Luhtanen kertoo, miten meikki on hyvä päivittää hiusten harmaantuessa.

1. Huolittele kulmat. Harmaa hiusväri voi viedä väriä kasvoilta, mutta kulmat tuovat ryhtiä. Vaihda kulmakynän tai -vahan sävy viileään ruskeaan.

2. Suosi raikkaita sävyjä. Hiusten harmaantuessa meikkisävyt on hyvä tarkistaa kauttaaltaan. Vaikka suosisit luonnollista tyyliä, tuo kasvoille väriä poski- tai huulipunalla. Murretut värit voivat näyttää tunkkaisilta harmaiden kanssa. Viileät sävyt kirkastavat ilmettä.

3. Heleytä ihoa. Kirkkaan kuulas iho näyttää raikkaalta harmaiden hiusten parina. Muista kosteuttaa iho hyvin ja käytä tarvittaessa valoa antavia tuotteita.

4. Korosta luomivärillä. Kokeile silmissäkin viileitä sävyjä tai valitse väri silmien värin perusteella. Vihreitä silmiä pukee esimerkiksi sammaleenvihreä. Sinisten silmien kirkkautta korostavat ruskeat ja harmaa. Ruskeille taas sopii muun muassa luumu. Jos valitset silmiin harmaata, tuo väriä jonnekin muualle kasvoilla.

Hiukset Tanja Dufva, FOLK Helsinki/Wella. Meikki Ia Luhtanen.

Juttu on alun perin julkaistu Kauneus ja Terveys -lehdessä 2/23.

Kommentoi +