Haavoittunut poliisi Heidi Foxell: ”Noxi nuolee kyyneleeni”
Ihmiset
Haavoittunut poliisi Heidi Foxell: ”Noxi nuolee kyyneleeni”
Hyvinkään ammuskelussa haavoittunut poliisi Heidi Foxell saa voimaa Noxi-koiralta.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 24.11.2019
Eeva

”Noxi on reilun vuoden ikäinen kleinspitz. Rotu on pieni ja sopivan kompakti, mutta sillä on vahvat lihakset. Noxi pystyy pomppaamaan syliin, sänkyyn ja sohvalle. Se on seurakoira, joka haluaa olla paljon lähellä, ja itsekin saan siltä läheisyyttä.

Kun sain sen toissa kesänä, olin aika syvissä vesissä. Noxi antoi minulle lisää taistelutahtoa. Jaksan paljon enemmän, kun minulla on joku, joka kaipaa ja tarvitsee nimenomaan minua koko ajan.

Noxi on ilmeikäs ja seurallinen koira, joka viihtyy emäntänsä Heidi Foxellin sylissä.

Noxin nimi tulee Kreikan mytologiasta. Se tarkoittaa yön jumalatarta. Noxi on valkoinen, ja minulle tämä koira merkitsee valoa yössä.

Noxi on vilkas, rohkea ja utelias. Se osaa rakastaa ja lohduttaa. Jos se on toisella puolella asuntoa ja minä olen sohvalla ja itken, se astii sen heti. Silloin Noxi tulee luokseni katsomaan, mikä on hätänä. Se hyppää rintakehäni päälle ja nuolee kyyneleeni pois.

Kleinspitzit kiintyvät omistajaansa vahvasti, jotkut vielä enemmän kuin Noxi. Jos me olemme vieraassa paikassa, niin se hakee turvaa minusta.

Aamuisin koira herättää minut kahdeksan maissa nuolemalla silmäluomiani tai korvaani. Se on ärsyttävää. Sanon usein, että ei vielä, takaisin nukkumaan. Puolen tunnin päästä Noxi tulee uudelleen, ja sitten päästän sen ulos takapihalle.

Äitini käy päivittäin meillä. Joka päivä Noxi alkaa tuijottaa ovelle ja odottaa häntä samaan kellonaikaan. Noxi on aikamoinen prinsessa ja nirso ruuan suhteen. Paprika on sen ehdoton suosikkiherkku.

Tämä rotu on nopea oppimaan ja agility sopisi sille hyvin. Olen ajatellut, että menemme joskus kokeilemaan sitä. Noxi varmasti tykkäisi.

Noxi on tuonut elämääni rakkautta, sitoutumista ja ikuista ystävyyttä.” ●

Haastattelu on julkaistu Eevassa 2/2019. Nettiversiota on muokattu.

Kommentoi +