Instagram-tähti Grece Ghanem todistaa, että yli viisikymppinen voi pukeutua villisti – katso täsmävinkit juhlaan
Tyylimuusa
Instagram-tähti Grece Ghanem todistaa, että yli viisikymppinen voi pukeutua villisti – katso täsmävinkit juhlaan
Etsitkö ideoita juhla-asuihin? Kopioi ideoita Instagramissa villitsevältä Grece Ghanemilta. Hänen tyylivinkkinsä kuuluu tule nähdyksi.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 7.6.2023
Trendi

Coco Chanel neuvoi riisumaan yhden asusteen pois juuri ennen lähtöä, mutta Grece Ghanemin, 58, tyyli inspiroi tekemään juuri päinvastoin. Huomioväreihin, rohkeisiin printteihin ja näyttäviin koruihin pukeutuva Ghanem on kanadalainen personal trainer ja muotivaikuttaja.

Alun perin hän alkoi kuvata asujaan Instagramiin yhdessä tyttärensä kanssa. Yli viisikymppinen instagrammaaja, jolla on kokeileva tyyli, häpeilemättömät poseeraukset ja hopeanharmaa polkkatukka, kiinnitti huomion – onhan nuoruutta ihannoivassa muotikuvastossa totuttu näkemään jotain aivan muuta. Tämä on myös Ghanemin tavoite: tehdä yli viisikymppiset naiset näkyväksi.

Grece Ghanemin tärkein tyyliviesti kuuluu: nainen saa pukeutua trendikkäästi ja seksikkäästi missä tahansa iässä. Eniten häntä turhauttavat höpinät siitä, että viisikymppisen kuuluisi pukeutua konservatiivisesti.

Nyt, seitsemän vuotta some­uransa aloittamisesta, Ghanem tekee yhteistyötä Diorin ja Bottega Venetan kaltaisten brändien kanssa. Silti hänestä muotiteollisuus on turhan arka nostamaan hänen ikäisiään naisia esille. Siispä on jatkettava tien raivaamista.

10 tyyli-ideaa Grecen Ghanemilta

Paljettihousut 50 e, Lindex. Mekko 220 e, Samsøe Samsøe. Kaulakoru 69 e, Cos. Ribbineulepusero 35 e, H&M.

1. Tule huomatuksi

Isot korvikset pystyvät samaan, mihin kirkas huulipuna: ne viimeistelevät asun ja kiinnittävät katseen. Kokeile kiinnittää iso huomiokorvis vain toiseen korvaan. Se näyttää modernilta, kun kampaus ja meikki on tehty minimalistisella otteella.

2. Yhden värin taktiikka

Pitkä juhlamekko ei jää pelkistettynäkään vaisuksi. Se sopii ihanasti myös nilkkureitten kanssa – varsinkin kun kenkien varret ovat riittävän pitkät hipomaan helmaa.

3. Kerros kerrokselta

Kerrospukeutuminen sopii myös juhlaan. Valitse housut, joissa ei ole pullottavia taskuja tai nappeja, ja mekko, jossa on aavistuksen levenevä helma. Sen ansiosta sinulla on tilaa liikkua ja mekolla laskeutua.

Laukku 100 e, Gestuz. Bleiseri 499 e, Tiger of Sweden. Neulemekko 210 e, Stine Goya. Hopeasaappaat 299 e, Arket.

4. Hyvä tasapaino

Varmin tapa välttyä joulukuusiefektiltä on yhdistää värikkäät asusteet johonkin pelkistettyyn. Muhkea neule, harteikas bleiseri tai yksivärinen kauluspaita pitävät kokonaisuuden tasapainossa.

5. Pysy villinä

Kun etsit kuosia johon et kyllästy, valitse eläinprintti. Seepra ja leopardi ovat klassikoita, jotka pysyvät aina muodissa. Ghanem valitsee kuosivaatteiden seuraksi selkeitä ja skarppeja asusteita. Paksu riipus tai vyötärövyö katkaisevat vilisevän printin ja tuovat asuun selkeyttä.

6. Ilon kautta

Ghanemin tyyli perustuu kontrasteihin: jotain väljää ja jotain istuvaa, jotain huomiota herättävää ja jotain pelkistettyä. Hän suhtautuu pukeutumiseen luovana leikkinä, jonka kuuluu olla ennen kaikkea hauskaa. Ehkä juuri siksi häntä ei nähdä kokomustissa.

7. Bilebuutsit

Vaihtokengät vai ei, kas siinä pulma. Ratkaisukeskeinen taklaa ongelman juhlabuutseilla, joissa ei palele ulkona mutta voi juhlia sisällä. Korolliset hopeasaappaat ovat ratkaisu myös tilanteessa, jossa työasu pitäisi päivittää bilekelpoiseksi minuutissa.

Vetovoima-korvakorut 290 e, Kalevala. Kiilakorot 790 e, Bottega Veneta. Sukkahousut 39 e, Baum und Pferdgarten. Young Again -hoitoöljy 32 e, Kevin Murphy. Vyö 295 e, Little Liffner.

8. Luottoresepti

Jos et ole varma tilaisuuden pukukoodista, testaa tätä: jotain juhlavaa, jotain arkista ja kenkäkaapin hienoin pari. Nilkkamme ovat erityisen mielissään kiilakorkojen paluusta.

9. Katse sääriin

Suuri muutos, mutta pieni budjetti – onnistuu! Sukkahousuilla on ankea maine, mutta ne voivat olla myös asun kohokohta. Kokeile vahvaa väriä, graafista kuosia, metallinhohtoista glitteriä tai verkkosukkiksia.

10. Anti-agea hiuksille

Tukka ikääntyy siinä missä ihokin. Ghanem alkoi saada harmaita hiuksia parikymppisenä ja lopetti hiusten värjäämisen kokonaan 47-vuotiaana. Ja miten ihanilta hiukset näyttävätkään! Anti-age-sampoot ja -hoitoaineet on kehitetty vahvistamaan ja kosteuttamaan ikääntyvää hiuslaatua.

3 x seuraa myös heitä Instagramissa

Amy Smilovic. Tibi-vaatemerkin perustaja ratkoo seuraajiensa tyylipulmia ja havainnollistaa, miksi joku asu toimii ja toinen taas ei. @amysmilovic

Ela Trautner-Lacher. Saksalainen tyylibloggaaja antaa konkreettisia ideoita ajankohtaiseen arkipukeutumiseen ja vinkkaa ketjuliikkeiden helmistä. @stilblock

Allison Bornstein. Newyorkilaisstailisti neuvoo, kuinka löytää oma tyyli. Hän myös näyttää, kuinka stailata perusvaatteita monipuolisesti. @allisonbornstein6

Juttu on julkaistu Trendissä 9/22.

Kommentoi +