Geelilakkaus, rakennekynnet vai tekokynnet? Löydä omasi!
Kauneus
Geelilakkaus, rakennekynnet vai tekokynnet? Löydä omasi!
Jos et ole halukas tekemään kotimanikyyrejä tai pelkkä lakkaus hoitolassa ei innosta, lue Suomen Manikyyriliiton pääkouluttajan Niina Blomfeltin ohjeet kestävämpiin kynsiin.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 25.6.2015

Geelilakkaus 

Geelilakkauksella tarkoitetaan oman kynnen päälle lakattavaa päällyslakkaa, joka kovetetaan uunissa. Geelilakkaus ei kuitenkaan ole rakennekynsi, vaan ”kevyempi” vaihtoehto rakennekynsille joka kestää 2–3 viikkoa ja on hellävaraisempi omille kynsille. Geelilakkauksia saa niin käsien kuin jalkojenkin kynsiin ja se on oiva välimuoto tavallisen lakkauksen ja rakennekynsien väliltä.

Geelilakkaukseen voi valita minkä tahansa värin tai vaikkapa ranskalaisen lakkauksen valkoisine kärkineen.

Geelilakkauksia tehdään moderneissa kynsihoitoloissa ja kosmetologien vastaanotoilla. Hoito kestää noin tunnin riippuen tehdäänkö sen yhteydessä käsihoito ja hinnat vaihtelevat 40–60 euron välillä. Geelilakkauksen voi halutessaan uusia hoitolassa tai vaihtoehtoisesti poistaa haluamansa ajan jälkeen kotona asetonilla tai hoitolassa.

Rakennekynnet

Rakennekynnet rakennetaan oman kynnen päälle geelillä tai akryylilla koulutetun kynsienhoitajan toimesta. Rakennekynnet ovat oiva tapa saada kauniit, huolitellut ja ennen kaikkea kestävät kynnet. Rakennekynsiä huolletaan noin 3–4 viikon välein ja ne kestävät hyvin tehtyinä kovaakin käsien käyttöä. Koska suomalainen kynsilaatu on yleisesti ottaen ohutta ja liuskottuvaa, on rakennekynnet hyvä tapa tehdä kynsistä kestävämmät.

Rakennekynsillä saa lisää pituutta omiin kynsiin joko kynsijatkeen muodossa tai ne voi tehdä oman kynnen päälle. Rakennekynsiin saa haluamansa lakkauksen ja niihin on myös mahdollista tehdä erilaisia kuvioita tai koristeita kuten pieniä strasseja.

Rakennekynsiä on erihintaisia, uusista rakennekynsistä voi odottaa maksavansa jotakin 50–120 euron väliltä. Noin kerran kuukaudessa tehtävä huolto maksaa 50–90 euroa.

Mitä tehdä jos kynsi katkeaa tai lähtee pian niiden laiton jälkeen?

– Hyvät kynsisalongit antaa ainakin viikon, kahden takuun, jolloin työstä johtuva ongelma korjataan maksutta. Tällainen ongelma on esimerkiksi, että kynsi vain irtoaa, ei käytöstä johtuva halkeilu tai muu itseaiheutettu, Suomen Manikyyrikoulun pääkouluttaja Niina Blomfelt kertoo.

Kotona tehtäviä rakennekynsiä Blomfelt ei varsinaisesti suosittele.

– Enemmän suosittelisin kestolakkausta geelillä kuin varsinaista rakennekynsien tekoa. Kynsistä on todella haastavaa saada huolitellun näköisiä jos ne tekee itselleen ja myös hygieniapuoli mietityttää.

Tekokynnet

Tekokynsiä on kahdenlaisia: toiset liimataan omaan kynteen kiinni kynsiliimalla ja toisissa teippi on jo valmiina, jolloin tekokynnet liimautuvat helposti omaan kynteen. Erillisellä liimalla liimattavat kynnet yleensä pysyvät hieman pidempään, riippuen kuinka paljon käsiään käyttää ja kuinka hyvin ne on onnistunut kiinnittämään.

Tekokynsiä voi ostaa erilaisista kaupoista ja ne liimataan itse. Kauneushoitolat eivät käytä tekokynsiä hoidoissaan.

Tekokynnet ovat helppo ja edullinen tapa saada pidemmät kynnet, mutta pysyvät siisteinä huomattavasti vähemmän aikaa kuin hoitoloissa tehdyt rakennekynnet. Tekokynnet eivät sovi paljon käsiään käyttäville, mutta ovat varteenotettava vaihtoehto jos haluaa kauniit kynnet vaikkapa tiettyyn tapahtumaan.

Koska tekokynnet liimataan itse, on lopputuloksesta myös haastavaa saada täydellisen siistiä ja huoliteltua. Harjoittelu tekee toki mestarin tässäkin asiassa.

Tekokynsien hinta kaupassa on noin 5–10 euroa.

Lähteet: Niina Blomfelt, www.nailsmag.com

Kommentoi +