Erika Vikman: "Katri Helena on idolini"
Kulttuuri
Erika Vikman: "Katri Helena on idolini"
Muusikko Erika Vikman näyttelee Danny-musikaalissa Katri Helenaa.
Teksti

Julkaistu 19.6.2019
Eeva

Erika Vikman, 26, näyttelee Valkeakosken kesäteatterin Danny-musikaalissa. Se käsittelee artistin uraa ja yksityiselämän käännekohtia.

■Mikä on parasta näyttelemisessä?

”Parasta on päästä sukeltamaan roolissa hetkellisesti jonkun toisen elämään. Erilaisiin rooleihin heittäytyminen on minulle luontevaa, vaikka olenkin ennen kaikkea laulaja.”

■Mitä mieltä olet Katri Helenan roolistasi Danny-musikaalissa?

”Olen siitä todella mielissäni. Katri Helena on ollut idolini pikkutytöstä lähtien. Minulla on musikaalissa myös muita rooleja. Ainoa toiveeni oli, että en halua esittää Armi Aavikkoa. Armin rooli tuntuisi liian omituiselta, sillä minua on Dannyn naisystävänä verrattu usein häneen. Katri Helenakin on ollut Dannyn tyttöystävä, mutta siitä on jo niin kauan aikaa, että se tuntuu vain hauskalta.”

■Oletko tavannut Katri Helenaa?

”Olen tavannut hänet vain kerran muutama vuosi sitten. Kättelimme hotellin parkkipaikalla Espanjan Fuengirolassa. Luulen, ettei hän edes muista kohtaamista.”

■Oletko oppinut musikaalin myötä jotain uutta Dannystä?

”Projekti on vasta alussa, mutta olen varma, että opin yhtä ja toista uutta Dannysta. Tämä on mielenkiintoinen tutkimusretki kumppanini maailmaan. Uskon, että ymmärrykseni häntä kohtaan kasvaa.”

■Miltä tuntuu näytellä fiktiossa, joka liittyy omaan elämääsi?

”Harkitsin musikaaliin lähtemistä Dannyn ja muutaman teatterialan ammattilaisen kanssa. Uskon, että tästä tulee hauskaa. Olen syntynyt vuonna 1993, ja nyt pääsen eläytymään siihen, miltä tuntui olla Dannyn tyttöystävä 1960-luvulla.”

■Mikä on ihaninta kesässä?

”Pidän valoisista öistä, koska joudun ajamaan työni vuoksi paljon.”

Danny-musikaalia esitetään Apianniemen kesäteatterissa Valkeakoskella.

Haastattelu on julkaistu Eevassa 6/2019.

Kommentoi +