Diana-tukka, kylmät kiharat vai kuparipannu? Hiustrendeissä korostetaan nyt yksilöllisyyttä ja luonnollisuutta
Kauneus
Diana-tukka, kylmät kiharat vai kuparipannu? Hiustrendeissä korostetaan nyt yksilöllisyyttä ja luonnollisuutta
Mitä yhteistä on kuparilla, hunajalla ja silkillä? Tai AHA-hapoilla, esipesulla ja Grace Kellyn nutturalla? Ne kaikki saavat hiuksesi näyttämään upealta juuri nyt.
Teksti
|
Kuvat
,,
Julkaistu 8.8.2022
Trendi

1. Oma hiustyyli omasta päästä

Yksilöllisyys on suurin hiustrendi juuri nyt, kampaaja ja kouluttaja Jukka Tikkinen L’Oréalilta sanoo. Suuntaus näkyy myös hiusalan palveluissa. Hiusväreistä kehitetään vähemmän hiukseen tunkeutuvia eli helpommin vaihdettavia. Näin mieltään ja sävyään voi muuttaa juuri niin usein kuin haluaa ilman, että hiusten kunto kärsii.

Nyt on myös muodikasta kuunnella tukkaa eli luoda tyyli hiusten ehdoilla eikä pakottaa esimerkiksi jakausta tiettyyn kohtaan.

2. Värikarttana kuparipannu

Hiusväreissä erottuu kaksi lähes vastakkaista trendiä: vahvasti keskenään eriväriset osiot eli kontrastiset palkkivärjäykset sekä luonnolliset lopputulokset.

Sävyistä lämpimät ovat suosittuja. Trendikkäitä vaaleita sävyjä ovat hiekka, hunaja, kulta ja vaalea kupari. Tummiakin sävyjä hallitsee hehkuva kupari. Kestovärien lisäksi suositaan niin sanottuja happamia värejä, jotka ovat hellävaraisempia eivätkä jätä erottuvaa tyvikasvua.

1. Hohde Copper -hoitoaine 18,90 e, Cutrin. 2. Color Fresh Mask Copper Glow -naamio 20,50 e, Wella. 3. Refresh Bright Copper -värinaamio 28,90 e, Maria Nila.

3. Verhot auki

Otsatukkamalleista trendikkäin on yhä verho-otsis eli curtain bangs. Se sopii monelle ja on kirjaimellisesti siirrettävissä sivuun, jos tilanne vaatii. Myös superlyhyt ja -pitkä otsatukka pitävät pintansa. Jukka Tikkisen mukaan paras mitta on joko riittävän lyhyt tai riittävän pitkä. Etenkin jos haluat otsatukalla selkeän muutoksen tyyliin, kuten sen leikkauttajat usein toivovat.

4. Ylistys luonnonkiharalle

Kaikenlaiset kiharat ovat kesän ja syksyn jättihitti. Kiehkuroista ei tarvitse pyrkiä tekemään erityisen täydellisiä, sillä muoti suosii luonnonkiharaa tai siltä näyttävää tulosta. Jos tukkasi on suora, luonnollisimmat kiharat syntyvät kartiopuikkokihartimella, jossa ei ole klipsiä, Jukka Tikkinen vinkkaa. Sen ympärille hiukset tulee kieputettua juuri sopivan huolettomasti.

1. Curl Expression Professional -muotoiluvoide 30 e, L’Oréal Professionnel. 2. Berry Crush Wand -kiharrin 34,90 e, BaByliss.

5. Hyvällä mallilla

Hiusten kerrostusleikkaus tekee paluun 1970–80-lukujen tyyliin. Niin sanottu pyöreä kerrostus loihtii hiuksista selvästi lyhyemmät päältä mutta jättää pituutta sivuille ja niskaan. MacGyver-henkinen mullet-tyyli tuo hiuksiin keveyttä, helppoutta ja hauskuutta.

Polkkatukka on trendikäs kaikissa mitoissaan. Kampaaja Jukka Tikkisen mukaan pitkästä lyhyempään malliin on helppo totutella pituudella, joka päättyy leuan ja solisluiden välimaastoon. Myös lyhyen lyhyt pixie on hyvä valinta, samoin kuin pitkä laineikas Instagram-tukka. Jakauksen muodikkain paikka on muuten juuri siinä, missä haluat sen olevan.

6. Aina on pleksikeli

Hiusten rakennetta korjaavat ja siten kuntoa parantavat plex- ja flex-päätteiset hoidot sekä kulttimaineen saavuttanut K18-hoito ovat jo monelle tuttuja. Nyt samaa tekniikkaa on ujutettu kampaamossa käytettävien hiusvärien ja vaalennusaineiden sekaan.

Näin hiukset saavat värjätessä tai vaalentaessa ihanteellista hoitoa, mikä suojaa niitä käsittelyltä sekä silottaa ja antaa lisää kiiltoa. Hoidon vaikutusta voi jatkaa kotona tehohoitoaineella.

1. Leave in Molecular - naamio 12 e, K18. 2. High Bright Pre-Treatment -hoitosuihke 34,90 e, Redken.

7. Esipesu

Uudenlaiset hiusten esipesutuotteet joko suihkitaan hetkeksi hiuksiin ennen pesua tai sivellään naamiona hiuspohjaan. Esipesulla voi kirkastaa hiusten sävyä C-vitamiinilla tai tasapainottaa talintuotantoa ja syväpuhdistaa hiuspohjaa savella.

Tuotteiden tavoite on sama: tehostaa pesua ja siten myös harventaa pesu- ja värjäys- tai vaalennusväliä. Yökäyttöön tarkoitettu kuivashampoo tarjoaa oikoreitin. Aamulla voi herätä puhtaammilla hiuksilla ilman, että kulkee suihkun kautta.

1. BC Clean Time Restore -savihoito 19,90 e, Schwarzkopf. 2. Cleansing Mist -suihke 26,50 e, KMS. 3. Overnight Deep Cleanse -kuivasampoo 7,90 e, Batiste.

8. Prinsessa omilla ehdoilla

Parhaat arkikampaukset ovat yhä helppoja, huolettomia ja rentoja: niskaan kieputettuja lettejä ja reippaita ponnareita. Juhlaan voi hakea myös klassista fiilistä nostalgisilta hiusidoleilta ja kopioida vaikkapa Grace Kellyn sileän morsiusniskanutturan vuodelta 1956, Tikkinen vinkkaa.

Koristeellisen juhlamekon kanssa sopii yksinkertaisen tyylikäs kampaus ja päinvastoin, ellei oma tyylisi sitten vaadi totaalista minimalismia tai enemmän on mielestäsi enemmän.

Prinsessa Dianan kuohkeaksi föönattu pitkä polkka 1980-luvulta on tänä kesänä todellinen hittikampaus.

9. Kevyempi kantaa

Jos hiusten muotoilu jää väliin raskaan föönin vuoksi, älylaite voi keventää taakkaa. Kevyimmät älyföönit painavat 249–294 grammaa, perinteiset laitteet helposti 600–1300 grammaa. Myös langaton, ladattava muotoilurauta tai ilmakiharrin helpottaa muotoilua eikä sido kampauksia verkkovirran äärelle.

Ilmakiharrin on tehnyt paluun lämpöharja-nimellä. Sillä saa hiuksiin helposti kohotusta ja taipuisuutta tai sillä voi freesata edellispäivän tyylin.

1. Cordless Hot Brush -lämpöharja 180 e, BaByliss/Lyko.fi. 2. Unplugged- hiustensuoristaja 345 e, GHD. 3. IQ-hiustenkuivaaja 339 e, Varis.

10. Karvan verran edellä

Jos kaipaat hiusinspiraatiota, Jennifer Lopezin pitkä tai Anine Bingin polkka on tutkiskelun arvoinen. Molemmilla (tai heidän kampaajillaan) on taito uudistua yksinkertaisilla nyansseilla mutta näyttää aina upealta ja itseltään.

Zendaya Coleman taas on muuntautumisen mestari, joka ei pelkää kokeilla villejäkään lookeja. Instagramista voi löytää hyviä ideoita, mutta kampaajalle se on pahin mahdollinen sävyreferenssikirjasto, Jukka Tikkinen sanoo. Koskaan kun ei voi tietää, millainen filtteri kuvassa on.

Instagramista voi löytää hyviä ideoita, mutta kampaajalle se on pahin mahdollinen: koskaan ei voi tietää, millainen filtteri kuvassa on.

11. Lisää volyymiä

Kampaajan laittamat tuuhennukset ovat tulleet jäädäkseen ja ovat hyvä vaihtoehto, jos haluat nopeasti muhkeammat hiukset. Teipeillä, solmuilla, sineteillä tai silikonirenkailla kiinnitettävät aitohiusosiot huijaavat lisää volyymiä huomaamattomasti myös polkkatukkaan.

Huoltoväli on noin 3–8 viikkoa. Tuuhennukset voi myös ottaa vain niin sanottuihin kriittisiin kohtiin koko pään sijaan.

Tuuheat kiharat ovat nyt muotia.

12. Kylmät kiharat

TikTok-trendi heatless curls säästää hiuksia lämpökäsittelyltä ja onnistuu kotona sukkien lisäksi kiharaputkella.

Tee näin: Jaa hiukset kahteen osioon ja kiinnitä putki tasaisesti keskelle päätä hiusklipsillä. Kieputa hiukset putken pätkien ympärille ja kiinnitä latvat putkeen donitseilla. Anna kiharoiden tekeytyä ainakin 3–5 tuntia tai jos pää kirjaimellisesti kestää, yön yli. Irrota lopuksi donitsit, klipsi ja putki ja pöyhi kiharat mieleiseksi. Loistava keino kihartaa tukka kesähelteillä, kun lämpölaitteiden käyttö ei houkuttele!

1. Kalve x BPhair Dream -kiharrussetti 24,90 e, BPhair/Sokos. 2. Heatless-kiharrussetti 16,90 e, BrushArt.

13. Hoitorinki

Jos hiusdonitsi eli schrunchie ei vielä ole tuttu, kannattaa vakavasti harkita sellaisen hankintaa. Etenkin silkkinen versio suorastaan hoitaa hiuksia verrattuna kuminauhoihin ja muihin tiukkoihin hiuslenkkeihin, jotka voivat aiheuttaa turhaa katkeilua. Uusin tuttavuus on kapea silkkiscrunchie, joka sopii minimalistiseenkin tyyliin.

14. Pohjakosketus

Hiuspohjan hoito on tervetullut megatrendi, vaikuttaahan päänahan kunto usein myös hiusten kasvuun. Hiuspohjaa voi hoitaa paitsi kotona erilaisilla tuotteilla myös hoitolassa mikroneu­lauksella, joka lupaa aktivoida hiuspohjan solujen uusiutumista ja herätellä nukkuvia hiustuppeja. Parhaimmillaan käsittely voi edistää hiusten kasvua. Paras teho luvataan 3–6 hoidon sarjalla.

1. BTB13 Micro-Mesotherapy hiuspohjalle alkaen 135 e. katso hoitolat: naviter.fi. 2. Biotin-Panthenol-sampoo 21,90 e, Probic8. 3. Absolu Soin Acid Chroma Gloss -hoitoaine 50,50 e, Kérastase. 4. AHA Cooling -hiuspohjan kuorinta 19,90 e, Continu.

15. Noususuhdanne

Hedelmä- eli AHA-hapot sekä pre- ja probiootit nousevat nyt päähän, eli niitä on nyt myös hiuksille ja hiuspohjalle tarkoitetuissa tuotteissa. Hedelmähapoilla saat päänahan kuorimisen lisäksi kiillotettua hiuksia: kampaamosarjan maitohappoa sisältävä neste levitetään hiuksiin ennen pesua silottamaan niiden pintaa. Ihon mikrobiomia eli hyvää mikrobikantaa tukevat prebiootit taas saattavat tuoda avun hiuspohjan kutinaan ja ärtymiseen.

Nyt on myös muodikasta ”kuunnella tukkaa” eli luoda tyyli hiusten ehdoilla eikä pakottaa esimerkiksi jakausta tiettyyn kohtaan.

Juttu on julkaistu Trendissä 6/2022.

Kommentoi +