Color blocking, wellness-tukka ja lämpimiä punaisia – kampaaja neuvoo ajankohtaisimmat hiusväritrendit
Kauneus
Color blocking, wellness-tukka ja lämpimiä punaisia – kampaaja neuvoo ajankohtaisimmat hiusväritrendit
Hopeanhohto saa jäädä taa, nyt herkutellaan lämpimillä sävyillä! Selvitimme, mitkä ovat hiuksissa ajankohtaisimmat sävyt ja tekniikat sekä kenen kuvan kanssa lähdemme jatkossa kampaajalle (hei taas, ysäri!).
Teksti

Kuvat

17.2.2021
 |
Trendi

Kuparia, kermaa ja konjakkia

Hopeanhohto, kylmänviileys ja harmaus saavat jäädä taa. Tänä vuonna herkutellaan lämpimillä kupariin ja punaiseen taittavilla sävyillä. Sano kampaajalle nämä sanat: konjakki, kulta ja kermanvaalea väri.

Jos toiveena on myös uusi leikkaus, kuvittele 1970-luvun folk- ja boheemihenkiset kutrit kuten Jane Birkinillä. Niin saat verho-otsatukalla viimeistellyt kerrostetut, pitkät hiukset, joissa on luonnollinen kultaan taittava sävy.

Taikasana: color blocking

Oletko ihmetellyt tai ihastellut Jannika B:n tai Dua Lipan kaksiväristä, mustavalkoista hiusväriä? Se on ultratrendikäs color blocking -värjäys. Tekniikka tuo muistoja millenniumilta, jolloin voimakkaita kontrasteja luotiin värjäämällä isoja osioita eri sävyillä.

Samaan palataan vuonna 2021. Raidat paksuuntuvat, ja palkkiraidat ovat taas muodissa. Vaaleita hiuksia on luontevaa korostaa entistä blondimmaksi esimerkiksi hiusten etuosasta. Psst! Tämä vaatii teknisesti huipputaitavan kampaajan.

Luonnollinen wellness-tukka

Hiuksesi haluavat voida hyvin, eikös juu? Tietämättäsi olet saattanut jo hurahtaa hiusten wellness-buumiin. Se tarkoittaa, että haluat, että hiuksesi ovat hiuspohjaa myöten hoidetut ja värjäys on niin luonnollinen, että niitä hädin tuskin huomaa värjätyiksi. Wellness-trendissä on tarkoitus saada hiuksista paras versio eli korostaa omaa väriä.

Sävyt ovat luonnosta inspiroituneita: kameli, tuhka, kivi ja sieni. Upein lopputulos onnistuu tekemällä yksittäisiä, superohuita raitoja microlightning-tekniikalla eli ottamalla folion sisään vain hyvin pieniä osioita. Usein raitoja tehdään enemmän kasvojen lähelle, jolloin kasvoille hehkuu valoa. Lopputulos on eloisa ja huomaamaton, kuin paranneltu versio omasta tukasta. Muistelepa Jennifer Anistonin tukkaa Frendien Rachelina, olisiko se vihdoin saavutettavissa? (Ehkä näytät kuvan kampaajallesi – taas!)

Vuoden väri: savunsininen

Sininen on selkeästi suurin väritrendi: Pantonen vuoden 2020 ja 2021 värit ovat olleet sinisiä ja myös Tikkurilan vuoden 2021 väri on vaaleansininen. Myös hiuksissa vuoden väri on sininen, savunsininen.

Väri on nimensä mukaisesti selkeästi savuinen, metallinen ja tumma. Myös ruskeiden sävyjen joukkoon on lisätty sinistä tai violettia mausteeksi. Pistä Googleen sanat smokey blue.

Punaviinipää

Jos olet kiikuttanut viime vuodet kampaajalle Sannin kuvaa, päivitä sitä hieman nyt. Vuonna 2021 punaiset sävyt eivät nimittäin enää huuda vaan vierailevat hienostuneissa hedelmätarhoissa. Ajankohtaisimmat punaisen vivahteet ovat punaviinin-, mahongin- ja luumunpunaisia. Nam!

Asiantuntija kampaaja ja kouluttaja Jaana Mäyrä Sydämen Pohja -kampaamosta

Psst! Jos et halua värjätä, olisiko uusi leikkaus paikallaan? Kampaajalta kuultua: kasvomaskien käyttö on lisännyt otsisten kaipuuta, koska se on helppo piristyskeino. Kokeile keveää verho-otsista.

Kommentoi +